Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 4.07.2016, 14:21 

Witam serdecznie po miesiącach czytania i wzdychania.

Jak wiele osób Porsche 911 to moje marzenie z dzieciństwa na którego realizację powoli nadchodzi czas.

Od lat mają pasją są zegarki mechaniczne, które kolekcjonuję ale ostatnio coraz częściej zastanawiam się nad tym aby ulokować trochę pasji w sferę motoryzacyjną.

Ostatnich kilka sezonów letnich dla mnie to czas przesiadki do mniejszego auta - najpierw BMW Z3M a ostatnio do Z4. W zasadzie te doświadczenia z autami 2 miejscowymi pozwalają mi rozmyślać nad przesiadką do 996 - jako do auta całorocznego.

Przyznam, że na razie moje zauroczenie 911 jest czysto platoniczne ponieważ jeszcze nigdy nie jeździłem ani nawet nie siedziałem w tym aucie.
Z jednej strony wkrótce muszę jakąś jazdę testową 996 zrobić ( o co trudno w Trójmieście) ale trochę się boję bo albo się zakocha i od razu kupię albo, co gorsza czar pryśnie...

Mam nadzieję że uda mi się wkrótce być na forum użytkownikiem rzeczywistego Porsche a nie tylko aspirującym czytelnikiem.

Pozdrawiam
Klaudiusz

PostNapisane: 5.07.2016, 0:36 

Nr klubowicza: 193
Witamy na forum :D

Czytając Twój wstęp mam wrażenie że jednak wpadniesz jak
śliwka w kompot :)
Zapraszamy do "słoika" ;) tylko faktycznie weź kilka głębszych
wdechów zanim podpiszesz umowę i najlepiej sprawdź auto które
wybierzesz chociażby na stacji diagnostycznej (a najlepiej
w serwisie specjalizującym się w Porsche). Powodzenia :D

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

PostNapisane: 5.07.2016, 7:07 
Witaj na forum ! :)
Widze ze masz fajne hobby :D zegarki mechaniczne :) !! Moze masz jakis ktory chcialbys sprzedac :) , a co do Porsche to mysle ze ta "choroba" dopada juz coraz wiecej "chłopców; :D co prawda mieszkamy daleko od siebie :( , mam aktualnie ładne 996 na sprzedaz jesli mialbys ochote to zapraszam
Pozdrawiam

PostNapisane: 6.07.2016, 8:33 

Witam
Ja również bardzo długo marzyłem o swoim własnym prosiaku (pocieszające jest to że nie jestem / byłem jedyny)... od kilku tygodniu jestem szczęśliwym posiadaczem...
Życzę powodzenia i szczęśliwego zakupu....

PostNapisane: 6.07.2016, 12:38 

Cześć!
Myślę ze czar nie pryśnie. Mi ten woź teraz nawet bardziej się podoba niż gdy go posiadałem.

Powodzenia w poszukiwaniach!

PostNapisane: 9.07.2016, 11:47 

Dziękuję bardzo za miłe powitanie.
Ostatnie 3 dni byłem w Szwajcarii na małym spotkaniu kolekcjonerów zegarków z Europyi jak się okazało kilku z nich jeździ od kilkunastu lat Porsche, tak więc temat zszedł na samochody i byłem przez nich przekonywany / zapewniany że to nigdy nie jest zły wybór i jak myślę o zakupie, to powinienem to zrobić. Coś niesamowitego jest w tych autach i tylu zadowolonych użytkownikach.

PostNapisane: 9.07.2016, 19:23 

klod100 napisał(a):
Coś niesamowitego jest w tych autach i tylu zadowolonych użytkownikach.

Do jazdy codziennej używam forda... niby samochód, niby jeździ, niby wygodny... ale brakuje mu tego czegoś... co znalazłem w porsche. Gdy jadę do pracy swoim prosiakiem zawsze żałuję ze mam tylko 20 km do przejechania... chciałoby się więcej :)

PostNapisane: 9.07.2016, 20:47 

Witamy na forum , jakie modele Cie interesuja , wiatraki , czy cos nowszego?

ja jezdze od niedawna 964 czyli wiatrakiem i jestem super zadowolony , spelnienie marzen) jeszcze cos starszego by sie przydalo do kolekcji i moze cos nowszego do jazdy na co dzien)
We wrzeszczu na Karlowicza masz serwis Jakuba Derwisza i mozesz smialo sprawdzic Porsche przed zakupem , polecam i pozdrawiam)

PostNapisane: 9.07.2016, 21:06 

Generalnie szukam 996 z automatyczną skrzynią biegów. To będzie 3 auto w rodzinie więc budżet nie za duży, bo trudno pogodzić dwie kosztowne pasje :). Dziękuję bardzo za info o warsztacie we Wrzeszczu.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]