Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21.07.2007, 19:54 

Jakiś czas temu wspominałem o problemach związanych z niestabilnymi - falującymi wolnymi obrotami. Pomocne okazało sie wsparcie tkackiego 8) Za jego poradą, zabrałem się za rozbieranie nierozbieralnego elementu znajdującego się na osi przepustnicy, a załączającego tryb wolnych obrotów, w celu przeczyszczenia go. Do garażu wrócilem jednak na tarczy - rzeczonej części, mimo prób, nie udało mi się rozebrać. Na przeszkodzie stanęła moja obawa o zniszczenie, a także dość stanowczy opór plastikowej obudowy. Ponieważ jednak zauważyłem, że włącznik poza samochodem w zasadzie wydaje się działać, wziąłem się za przesmarowanie cięgien przepustnicy. To pomogło na tyle, że po regulacji problem niemal przestał występować. Niemal, ponieważ czasem jednak się pojawia. Kolejnym podejrzanym wydaje się być opór linki gazu w pancerzu. Przydałoby sie ją również nasmarować. Czy ktoś ćwiczył wyjmowanie linki? Są z tym jakieś klopoty? Nie starczyło mi już czasu i cierpliwości by się temu dokładnie przyjrzeć, więc jedynie popsikałem WD40...

Tytuł:
PostNapisane: 22.07.2007, 21:57 
Administrator

Po podłączeniu się laptopem, ewidentenie było widać, że stycznik nie załącza za każdym razem. Pomagało puknięcie w pedał gazu. Jest prawdopodobne, że przyczyną nie jest TPS ale zacierająca się linka. Dobra dawka WD40 wystarczy aby ją przesmarować, pod warunkiem, że jest sprawna (nie popękały druty w lince). Jeśli to nie pomoże, to oznacza że jest zużyta i trzeba ją wymienić. Obawiam się, że wyjmowanie i smarowanie niewiele da.

Tytuł:
PostNapisane: 23.07.2007, 0:00 

Jak tylko znajdę chwilę wolnego czasu, zajmę się tą linką. Mam nadzieję, że zajęcie to okaże się owocne :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 29.09.2007, 0:06 

TPS w moim samochodzie ma numer 280 120 308. Czy z innych 944 będą pasować TPS'y, np. taki o numerze 280 120 301?

Tytuł:
PostNapisane: 17.10.2007, 20:52 

Psiakaś pomoc..? Coś...? Ktoś...? :)

Tytuł:
PostNapisane: 2.11.2007, 22:42 

Nie podawaj numer BOSCHA tylko PORSCHE to spojrzę w PET i Ci odpowiem ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13.11.2007, 17:02 

Dzięki, już sobie poradziłem. No może inaczej - Piotr Sz. poradził :wink:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]