Sprawa jest taka, że do tej pory jeździłem na RS-RR 18/235/40 i 18/265/40, a problem jest taki że w tym rozmiarze(tył) opon nie ma..(covid?) Zaczałem się rozglądać za felgami w rozmiarze 19" - znalazłem coś ciekawego tylko z tyłem 295...
Czy takie coś wejdzie do Caymana? Kolejna rzecz jest taka, że samochód to zabawka, pogłębiona miska, utwardzone/obniżone zawieszeni (35mm) i na komforcie jako tako mi nie zależy.
Miałem 987 na 19'' i nie było problemu. Zrobiłem na tych kołach kilka tys. km, trasy, miasto, zawieszenie standardowe. Było dość twardo ale dało się jezdzić. Nie jestem jednak fanem czarnych kół z jednego powodu...zupełnie nie widać na nich rozmiaru albo rozmiar wygląda na jeden albo dwa mniejszy...
To nie takie proste, żeby miało sens, moim zdaniem. Na pewno musisz sprawdzić/porównać ET - z nowszego 911 do starszego Caymana, to nie musi tak łatwo zagrać. Poza tym felgi 11" z tyłu w 987 to cal więcej niż dedykowane felgi do tego auta (jak et pozwoli to da się, ale kwestia świadomości) No i te rozmiary opon to już zupełnie nie do 987 (średnica koła/profil).
Nr klubowicza: 692
Przed chwilą patrzyłam na swojego, mam z tyłu 265 na feldze 10. Moim zdaniem z 11 może być ciasno, szczególnie, że masz obniżone zawieszenie a rant błotnika jest dość gruby. Bez fizycznego sprawdzenia się nie obędzie, ale najpierw trzeba sprawdzić ET, czy w ogóle ma to sens.