Kolego napisz skąd jesteś to może pomogę Ci w znalezieniu dobrego sklepu gdzie odpowiedzą na Twoje pytania/wątpliwości. Przymierzysz kilka fotelików i będziesz wiedział który lepszy. Nie napisałeś w ogóle jakiego fotelika szukasz, dla jakiego dziecka... pzdr Hubi
Większym problemem jest pochylenie kanapy. Przy zakupie pierwszego fotelika problem jest taki, że przy ISOFIXie dziecko prawie siedzi. Rozwiązaniem jest aby uchwyt był z regulowanym kątem + można coś podłożyć dla ułożenia fotelika bardziej poziomo, jest to zwłaszcza istotne przez pierwsze miesiące dziecka. Ja wybrałem Cybexa Cloud Q. W 2gim foteliku problemem jest że niektóre foteliki za bardzo "leżą". U mnie w miarę sprawdza się BeSafe IZI Comfort X3, ale nie był specjalnie dobierany pod panamerę, pewnie można dobrać coś lepiej pasującego do tutejszego nachylenia. Mam też fotelik MaxiCosi (modelu nie pamiętam), który ze względu na pochylenie - zupełnie się nie nadaje do zamontowania w panamerze.