Autor |
Wiadomość |
Daro
|
Napisane: 11.10.2018, 16:19 |
|
Nr klubowicza: 263
|
Cytuj: większości przypadków to właśnie prędkość zabija Clarkson to wyjaśnił, ze nie prędkość zabija lecz nagłe zatrzymanie" dla ścisłości. Poziom wypowiedzi niektórych tutaj także zbliża się do Onetu.
|
Grzegorz 66
|
Napisane: 11.10.2018, 16:47 |
|
|
Daro. napisał(a): Cytuj: większości przypadków to właśnie prędkość zabija Clarkson to wyjaśnił, ze nie prędkość zabija lecz nagłe zatrzymanie" dla ścisłości. Poziom wypowiedzi niektórych tutaj także zbliża się do Onetu. I oczywiście nagłe wytracenie prędkości z 50km/h będzie miało podobne skutki jak nagłe wytracenie prędkości z 200km/h no i droga hamowania itd.Ja bym się w takich okolicznościach nie powoływał na Clarksona,bo jest skretyniałym celebrytą,często bredzącym bez sensu. Jeszcze napisz,że Słowak zginął,bo nagle wytracił prędkość(facet leży w piachu i właśnie takie podśmiewajki są moim zdaniem na poziomie Onetu).
|
|
Góra |
|
SebastianP
|
Napisane: 11.10.2018, 18:44 |
|
|
Daro. napisał(a): Cytuj: większości przypadków to właśnie prędkość zabija Clarkson to wyjaśnił, ze nie prędkość zabija lecz nagłe zatrzymanie" dla ścisłości. Poziom wypowiedzi niektórych tutaj także zbliża się do Onetu. Daro, z całym szacunkiem, ale dla mnie to właśnie prędkość jest powodem tak drastycznych wypadków, w których giną ludzie na drogach publicznych. Prędkość jest dobra na torze bo każdy jedzie w tym samym kierunku, a na drodze publicznej one się dodają w chwili zderzenia czołowego i nie przewidzisz co zrobi druga strona i dalej będę uważał, że wolniej=bezpieczniej, zresztą komu ja to piszę. Ty lub ludzie jeżdżący sportowymi autami, sprawdzacie się na torach, wiesz co zrobić gdy tracisz panowanie nad autem przy dużych prędkościach, ale większość nie. Jestem zwykłym użytkownikiem dróg i widzę co się dzieje, więc porównując moje stwierdzenie do szambowych wypowiedzi z onetu czuję się źle
|
|
Góra |
|
kemot266
|
Napisane: 11.10.2018, 18:57 |
|
|
Panowie, wyciszcie w końcu już te emocje nikomu to nie pomoże , a rozważania ,krytyka innych, osądy z "góry" , zza przysłowiowego biurka nic nie wnoszą Stała się tragedia ,co jest faktem bezsprzecznym , ale czy każdy z nas nie powinien się pochylić ,i sobie samemu zadać pytanie ..- ile razy sam spowodowałem niebezpieczną sytuacje na drodze . Uczmy się na błędach innych ,wyciągamy wnioski na przyszlosć, chrońmy siebie i naszych bliskich , b o jak widać nasze życie może w ułamku sekund zmienić się o 180 stopni.
|
|
Góra |
|
Romcio
|
Napisane: 11.10.2018, 19:20 |
|
|
Kol tpotok masz rację że słowacki kierowca zginął przez to ;jak' oni jechali a nie czym ale media od początku mocno podkreślały luksusowość aut ,majętność winnych i wyścig i dlatego kol.Wojtekbyd i SebastianP też mają rację że przez takie opisy w mediach społeczeństwo jest tak wrogo nastawione.Poczytaj komenty w sieci-masakra.Czytajcie swoje wzajemne wpisy ze zrozumieniem bo robi się niepotrzebna wymiana ciosów Ciekawe jak była by prowadzona sprawa gdyby sprawcy byli słowakami.
|
|
Góra |
|
tunix
|
Napisane: 11.10.2018, 20:01 |
|
|
|
Góra |
|
marcin.m
|
Napisane: 12.10.2018, 8:46 |
|
Prezes PCP, Cz. Honorowy |
|
Nr klubowicza: 002
|
Wydarzyła się tragedia, do której nigdy nie powinno dojść. Nie będę analizował sytuacji, ani nikogo oceniał, jednak żeby nie dopuścić do podobnego zdarzenia w PCP podjęliśmy prace m.in. nad zmianami w formularzu rejestracyjnym do klubu, a także nad samym regulaminem uczestnictwa w imprezach. Zakładając klubowe podkładki pod tablice rej czy przyklejając na auto naklejki PCP należy zachowywać się odpowiedzialnie i z godnością reprezentować zarówno Klub jak i markę Porsche. Pracujemy nad inicjatywą PCP Gentleman's Ride jako dobrowolnej deklaracji pewnych zachowań na drodze i poza nią. W tym temacie zostało powiedziane już zbyt wiele, dlatego proszę admina o zamknięcie wątku.
_________________ były: 924, 944, 928, 964, 996, 997, 986 S, będzie: 981 GTS?
|
|
Góra |
|
|