Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10.10.2024, 9:07 

Nr klubowicza: 877
Witajcie,

w zeszły piątek odebrałem zamówionego w marcu GR Yarisa. Zrobiło się tłoczno pod domem a z Prosiaka nie zamierzam rezygnować. Ma zrobione całe 43 km:) Chciałbym na nim zarobić ok. 10% (nie było negocjacji cenowych przy zamawianiu). Wystawiam FV.

W przypadku zainteresowania proszę o kontakt.

Mogę też rozpatrzyć zamianę na używanego Taycana Cross Tourismo (ale to tak w marzeniach;))

Pozdrawiam,

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 15.10.2024, 12:03 

Witajcie,

umieściłem ogłoszenie na otomoto. Na razie najdroższe, ale jak wspomniałem w ogłoszeniu do negocjacji.

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/t ... GOFqU.html

PostNapisane: 2.12.2024, 13:19 

Podbijam: zaktualizowałem cenę do 259 900. Jakby ktoś chciał ponegocjować to będzie okazja przy wigilii klubowej:)

Pozdrawiam,

PostNapisane: 2.12.2024, 15:31 

Konfigurator Toyoty, nowe auto 2025 rocznik, automat, pakiet VIP cena 230Brutto.

PostNapisane: 2.12.2024, 16:20 

No nie wiem. Chyba policzyłeś manual (specka z konfiguratora w załączniku).

Auto jest ubezpieczone. No i cena do negocjacji dla kogoś kto nie chce czekać na zamówienie długo:)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 2.12.2024, 22:00 

Dla mnie mozesz sobie wystawiać i za 300 tylko czytałem gdzieś ostatnio ze te auta kosztują niewiele ponad 200 i się zdziwiłem tą ceną, jest konfigurator na stronie toyoty, wrzuciłem serie ktory chyba juz duzo ma dodatkowo z jakims pakietem vip i automatem, mozesz sprawdzić...wiem tez ze toyota sie tutaj nie popisala bo miał być wóz eksluzywny z małą ilośćią na PL rynek i ludzie kupowali dla zarobku te auta i spekulacji, pozniej sie okazało ze toyota dorzuciła kolejną partię tych aut a na końcu jeszcze zrobiła lift i cała spekulacja poszła...

PostNapisane: 2.12.2024, 23:12 

Nr klubowicza: 381
250k za Yarisa... :banghead: tak dla porządku: auta są dostępne i górki nie trzeba płacić. Te czasy mamy na razie za sobą.

*Porsche 911

PostNapisane: 2.12.2024, 23:54 

Jasna sprawa Panowie. Transakcja dokonuje się wtedy kiedy obie strony się na nią godzą. W ogłoszeniu jest "do negocjacji" oraz propozycja wymianki (oczywiście nie 1:1 w wartości) na Taycana. Ja nie jestem handlarzem samochodów ale jak zapłaciłem już ubezpieczenie, zarejestrowałem wóz to chyba nic złego że też trochę mógłbym na nim zarobić (albo jak najmniej stracić?) Spekulacje to też mam gdzieś, bo po prostu chciałem mieć to auto. I bardzo polecam:)

PostNapisane: 3.12.2024, 1:59 

Nr klubowicza: 078
Ja mam duży problem z tym konkretnym modelem. Kilku znajomych kupiło, jeżdżą i są zachwyceni.
A dla mnie (i dla 95% ludzi) to jest nadal Yaris czyli najzwyklejszy miejski dupowozik. Szkoda, bo Toyota mogła włożyć ten świetny układ napędowy w coś fajniejszego (choćby GR86). Podpiszę się pod słowami Jarka - 250k za Yarisa to jest kosmos.

Cieszę się że powoli wraca normalność czyli auto po wyjeździe z salonu cena w dół - ot takie frycowe za prawo pierwszej nocy :twisted:

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

PostNapisane: 3.12.2024, 9:06 

Miałem GR Yarisa - tego przed liftem. Świetne auto z kilkoma małymi bolączkami. Podobno wiekszość została wyeliminowana po lifcie. Do tego świetnie działający automat. Dla mnie ten samochód był genialny biorąc pod uwagę to co daje i ile trzeba było za niego zapłacić .... tylko ja kupowałem samochód za 175k brutto :D i to była rozsądna cena. :wink:

PostNapisane: 3.12.2024, 10:03 

Nr klubowicza: 797
Poniżej 200k można obecnie to auto wyjąć w aso nowe. Argument o ubezpieczeniu - to nie przechodzi na nowego nabywcę. Czas flipów się skończył.
Ja tu się z Piotrkiem zgodzę w pełni, to dalej jest Yaris. Jeździ fajnie jak jest śnieg czy mokro.

PostNapisane: 3.12.2024, 10:42 

Bez dwóch zdań: drogie to jak fiks.

Ale wydaje mi się, że niepotrzebnie podpinacie to pod flipa. Ktoś kiedyś napisał na forum "chcesz auto sprzedawać czy sprzedać"? i potem były systematyczne spadki cen aby auto sprzedać.

Ja nie mam potrzeby tego auta sprzedać. Mam obecnie dwa auta sportowe i mogę się Jarka pozbyć jeżeli a) da się na nim zarobić b) będzie okazją do ogarnięcia Taycana w jakimś fajnym dealu c) nadarzy się jakaś inna ciekawa propozycja (na otomoto były takie propozycje). Więc nie ma co się spinać. Jak nie będzie nabywcy to sobie poeksploatuję ten wozik bo daje naprawdę kupę frajdy:)

Pozdrawiam :D

PostNapisane: 3.12.2024, 18:02 

obniż cene zeby wyjsc na zero albo z lekką stratą bo tak sie zawsze sprzedaje auta i je sprzedasz.

PostNapisane: 3.12.2024, 23:11 

W tym oto momencie chciałbym zaproponować rozwiązanie dla wszystkich. Proponuje założyć wątek - chce sprzedawać. Będziemy tam umieszczać tzw okazje , ale tylko dla sprzedającego. Cena będzie wysoka bo taka ma być , sprzedający będzie zadowolony bo poczynił kroki do pozbycia się samochodu , będzie co pokazać żonie / partnerce , że już teraz to na pewno to sprzedam , a kupujący będą omijać to miejsce z daleka i nie będą komentować. Sam chętnie posprzedaje .

PostNapisane: 4.12.2024, 10:25 

Nr klubowicza: 804
fx45 napisał(a):
W tym oto momencie chciałbym zaproponować rozwiązanie dla wszystkich. Proponuje założyć wątek - chce sprzedawać. Będziemy tam umieszczać tzw okazje , ale tylko dla sprzedającego. Cena będzie wysoka bo taka ma być , sprzedający będzie zadowolony bo poczynił kroki do pozbycia się samochodu , będzie co pokazać żonie / partnerce , że już teraz to na pewno to sprzedam , a kupujący będą omijać to miejsce z daleka i nie będą komentować. Sam chętnie posprzedaje .

+1 :wink:

Darek

Porsche 911 Turbo S (991.2)
Porsche 911 S (997.1)
BMW M6 (E63)
BMW M3 (F80)
BMW M3 (E46)
BMW X6M (E71)
BMW 550i (F10)
BMW 850i (E31)
SL500 (R230)
Brera 3.2JTS Q4
Coupe Turbo 2.0 16V
Corvette LS1 V8

PostNapisane: 4.12.2024, 13:51 

fx45 napisał(a):

Jest już taki wątek na forum, nazywa się [S] 991.1 Turbo S. 8) :D

PostNapisane: 4.12.2024, 22:19 

cukin napisał(a):
Jest już taki wątek na forum, nazywa się [S] 991.1 Turbo S. 8) :D

Mamy kolejny...[S] GR Yaris 2024 automat 😂

PostNapisane: 5.12.2024, 10:42 

Jest jeszcze mój wątek :lol:
Sprzedam 991.1 4S
chyba od marca sprzedaje :wink:
Ostatnio było blisko ale dałem radę :shock:

PostNapisane: 7.12.2024, 18:31 

gar napisał(a):
Jasna sprawa Panowie. Transakcja dokonuje się wtedy kiedy obie strony się na nią godzą. W ogłoszeniu jest "do negocjacji" oraz propozycja wymianki (oczywiście nie 1:1 w wartości) na Taycana. Ja nie jestem handlarzem samochodów ale jak zapłaciłem już ubezpieczenie, zarejestrowałem wóz to chyba nic złego że też trochę mógłbym na nim zarobić (albo jak najmniej stracić?) Spekulacje to też mam gdzieś, bo po prostu chciałem mieć to auto. I bardzo polecam:)
Świetnie więc zostaw je sobie skoro jest takie wspaniałe.

PostNapisane: 7.12.2024, 18:34 

piterson napisał(a):
Ja mam duży problem z tym konkretnym modelem. Kilku znajomych kupiło, jeżdżą i są zachwyceni.
A dla mnie (i dla 95% ludzi) to jest nadal Yaris czyli najzwyklejszy miejski dupowozik. Szkoda, bo Toyota mogła włożyć ten świetny układ napędowy w coś fajniejszego (choćby GR86). Podpiszę się pod słowami Jarka - 250k za Yarisa to jest kosmos.

Cieszę się że powoli wraca normalność czyli auto po wyjeździe z salonu cena w dół - ot takie frycowe za prawo pierwszej nocy :twisted:
Napisane w punkt,

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]