Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2.12.2019, 1:06 

Jest w Łodzi w salonie do sprzedania

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... CuORr.html

Czy przed lift to dobry wybór? Czy konfiguracja jest w porządku?

Nie szukam auta do ścigania, bardziej dla posiadania i przejażdżki przy dobrych drogach i pogodzie

Pozdrowienia dla grupy

PostNapisane: 2.12.2019, 1:21 

Nr klubowicza: 078
Jaca7979 napisał(a):

Nie szukam auta do ścigania, bardziej dla posiadania i przejażdżki przy dobrych drogach i pogodzie

GT3 do takich celów mija się z celem ;)
Rasowa wyścigówka do cruisingu to taka średnia opcja IMHO...
Nie lepiej np cabrio? Albo po prostu wersja GTS?

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

PostNapisane: 2.12.2019, 1:29 

Rozumiem ale tak jak pisałem również do czystej przyjemnosci posiadania. Po prostu. Podoba mi się i nie chce ani cabrio ani GTS.

Stąd pytanie o ten konkretny egzemplarz.

PostNapisane: 4.12.2019, 0:32 

Cześć,

biorąc pod uwagę kryteria to może coś bardziej rasowego od siebie polecę z polskiego salonu i "pewnych rąk":
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... z3ZfQ.html

Wszystkie dane zawarte w ogłoszeniu w 100% zgodne z stanem faktycznym.

Pozdrawiam,

PostNapisane: 4.12.2019, 0:48 

Wersja bez ceramiki, fotele podstawowe. Reszta w GT3 nie ma większego znaczenia.
Samochód z rynku niemieckiego z amerykańskim VINem (produkcja na Azje). Z jakiegoś powodu wrócił do niemiec, przedlift miał problem z silnikiem, być może to był powód.

PostNapisane: 4.12.2019, 10:39 

Porsche Połczyńska ma ładne żółte GT3 do sprzedania. Jakiś nieduży przebieg :D Ale cena chyba 750 k.

PostNapisane: 4.12.2019, 10:54 

I manual to z Polczynskiej. Chyba rzadkosc

PostNapisane: 4.12.2019, 11:00 

Nr klubowicza: 381
Przedlift ma fabryczną gwarancję na silnik na 10 lat lub 196 tys km - rynek usa to wymógł na Niemcach i nieważne czy masz czy nie masz aprroved czy nie i z jakiego rynku jest to auto.
Co do GT3 - pojeździłem tym autem wiele km w każdych warunkach, pierwszą GT3 miałem w 2014 roku i jeździłem na zimówkach przez zimę również. Uważam to za najlepsze auto w gamie Porsche pod każdym kątem - nie najszybsze, nie najdroższe ani nie również nie inne naj. Ale po prostu NAJLEPSZE. I nieważne czy będziesz chciał polatać po torze czy tylko dookoła komina, będziesz miał zawsze banana na gębie.
I jeszcze jedna uwaga co do foteli - 18 pozycyjne fotele w GT3 są bardzo dobre i w zupełności wystarczają nawet do pojeżdżawki na tor, a przy tym są bardzo wygodne na codzień. Jeżeli kubły - to tylko tzw. pełne fotele kubełkowe czyli pochodne z 918. Te łamane stary model są niewygodne i płytkie. MIja się z celem ten fotel, przy moich gabarytach już całkowicie odpada.
Ceramika też jest absolutnie zbędna w tym samochodzie, jeżeli będzie w cenie to ok ale jak to ma rzutowac na cenę jakoś bardzo to olej. Nie ma szans zamęczyć tego stalowego hebla w żadnych warunkach - sprawdzone na własnej skórze.
Jakbyś chciał jeszcze jakiekolwiek info z życia użytkownika GT3 to służę pomocą.

Edit: niech Ci nie przyjdzie do głowy kupować manuala.

*Porsche 911

PostNapisane: 4.12.2019, 18:10 

Jarecki napisał(a):

Co z nim nie tak?

PostNapisane: 4.12.2019, 21:39 

tunix napisał(a):
Jarecki napisał(a):

Co z nim nie tak?

Manual w GT3 mija się z celem, bo PDK jest ultrafenomenalne. Manual ma sens w limitowanych autach do takiego "purystycznego" jeżdżenia. Celowo w cudzysłów, bo za dużo jest bicia piany o te manuale. GT3 z PDK jest po prostu autem absolutnym i fenomenalnym.

*Porsche 911

PostNapisane: 4.12.2019, 21:50 

Jarecki napisał(a):
Manual w GT3 mija się z celem, bo PDK jest ultrafenomenalne. Manual ma sens w limitowanych autach do takiego "purystycznego" jeżdżenia. Celowo w cudzysłów, bo za dużo jest bicia piany o te manuale. GT3 z PDK jest po prostu autem absolutnym i fenomenalnym.

Podpuszczam Cię, bo wiem że nie lubisz manuali ;) Niektórzy lubią - manual to taka zabawka, którą możesz coś przełączać i bawić się jadąc relatywnie powoli. Oczywiście pod żadnym kwantyfikowalnym względem nie pobije PDK.

https://www.youtube.com/watch?v=oaUCdAdaaj8

A tak w ogole to sorki za OT

PostNapisane: 5.12.2019, 17:13 

Nie wiem jak można nie lubić skrzyni manualnej, auto o wiele bardziej się czuje, może czasy są gorsze, może przełożenia dłuższe ale co z tego...

PostNapisane: 6.12.2019, 9:04 

prnit napisał(a):
Nie wiem jak można nie lubić skrzyni manualnej, auto o wiele bardziej się czuje, może czasy są gorsze, może przełożenia dłuższe ale co z tego...

Dokładnie, o wiele lepiej czuje się interakcję z autem, międzygazy przy hamowaniu z redukcją wymagają wyczucia, a wykonane idealnie, przynajmniej mi, dają satysfakcję, można się tym bawić też przy niższych prędkościach. Gdy szybko operuje się sprzęgłem i mimo to nie czuć zmian biegów, a lewarek chodzi jak zamek w karabinie(a tak chodzi przecież w GT3)... jest fajnie.

PostNapisane: 6.12.2019, 9:13 

Potwierdzam. Manual w sportowym aucie to kwintesencja motosportu. Jak ma dawać przyjemność z prowadzenia to tylko manual.
Skrzynia ostra jak brzytwa.

PostNapisane: 6.12.2019, 10:01 

Tak chlopaki, macie 1000% racji. Dlatego m.in w F1 i reszcie motorsportu wszyscy jezdza manualami. Bo lepiej czuja fury i strzelają sprzęgłem :)

*Porsche 911

PostNapisane: 6.12.2019, 10:12 

Jarecki napisał(a):
Tak chlopaki, macie 1000% racji. Dlatego m.in w F1 i reszcie motorsportu wszyscy jezdza manualami. Bo lepiej czuja fury i strzelają sprzęgłem :)

Napisaliśmy, że nie o prędkość się rozchodzi i przynajmniej ja, że sztuka w tym by nie strzelać sprzęgłem, a zmieniać biegi szybko i płynnie ; ). Do profesjonalnego motorsportu jasne, że szybsze jest lepsze i .

PostNapisane: 6.12.2019, 11:33 

Panowie, watek jest o konkretnie GT3 991 - i moja opinia jest taka że do charakteru tego auta manual kompletnie nie pasuje. Manual i rozkoszowanie się miedzygazami i innymi "korzyściami" manuala jest fajne ale w autach typu spyder, speedster, 911R gdzie z góry wiesz że będziesz się delektował jazda, serpentynki, krajobrazy itd. I zgadzam się że manual daje tu frajdę. Ale GT3 jest po prostu wyścigowym skalpelem, który przy okazji nadaje się do w miarę normalnej jazdy po mieście, w trasę czy na wycieczkę - więc PDK jest w nim niezastąpione. Z jednej strony w mieście stojąc w korku noga nie zemdleje od sprzęgła, a z drugiej na torze masz pełną kontrolę nad autem, dwie ręce na kierownicy i nie motasz się ze sprzęgłem i biegami w zakręcie.

*gdyby to żółte GT3 na Połczyńskiej było PDK to myślę że już dawno by go nie było.

*Porsche 911

PostNapisane: 6.12.2019, 23:16 

GT3 to kosmos, kiedyś będę takiego miał ;)

PostNapisane: 6.12.2019, 23:29 

Nr klubowicza: 615
Pawel_BB napisał(a):
GT3 to kosmos, kiedyś będę takiego miał ;)

to jest nas dwóch ;)

996 C4S

PostNapisane: 6.12.2019, 23:43 

Jarecki napisał(a):
Panowie, watek jest o konkretnie GT3 991 - i moja opinia jest taka że do charakteru tego auta manual kompletnie nie pasuje.

Na szczęście jest wybór i każdy może mieć co lubi :)

Preuninger and vice president of motorsport and GT cars Frank Walliser were beaming with delight at customer response, most notably in the U.S., where two-thirds of second-generation GT3s have been ordered with the stick option.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]