Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 17.12.2020, 23:27 

Witam. Zakupiłem niedawno Panamerę z gwarancją. Mam pytanie co jest płatne a co robią w ramach gwarancji? Czy jest tak że każda panamera gts czy 4,8 chodzi nie równo na wolnych obrotach ? Zastanawia mnie też cykanie na postoju tak jakby zawór? Nie wiem czy to normalne. Jak wygląda sprawa oddania auta do serwisu na sprawdzenie, płaci się za robocizne a części są w ramach gwarancji ? Pozdrawiam

PostNapisane: 18.12.2020, 0:27 

harry22 napisał(a):
Witam. Zakupiłem niedawno Panamerę z gwarancją. Mam pytanie co jest płatne a co robią w ramach gwarancji? Czy jest tak że każda panamera gts czy 4,8 chodzi nie równo na wolnych obrotach ? Zastanawia mnie też cykanie na postoju tak jakby zawór? Nie wiem czy to normalne. Jak wygląda sprawa oddania auta do serwisu na sprawdzenie, płaci się za robocizne a części są w ramach gwarancji ? Pozdrawiam
Pytanie co masz za gwarancje. Jak rozumiem to gwarancja producenta, tak? Jesli tak to praktcznie wszystko jest w niej zawarte (pewnie za wyjatkiem jakichs detali) ale tematy o ktorych piszesz na pewno sa w niej objete. Natomiast nie potrafie powiedziec czy jest to cos zlego. Najprosciej podwjdz do aso i Ci powiedza czy tak ma byc. Jesli dobrze kojaze to ASO tez z przyjemnoscia ogarnia naprawy gwarancyjne bo producent im za to placi. Wiec jesli obawiasz sie ze cie splawią bo beda sie bali kosztow to to tak nie dziala

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 18.12.2020, 0:43 

Gwarancja Approved jeżeli o niej rozmawiamy to masz zapewne papiery gdzie, kiedy, kto i na jaki czas ją nadano na auto i tam m.in masz napisane, które elementy/podzespoły obejmuje i wchodzą w skład gwarancji m.in silnik, skrzynia itd, a które nie czyli tzw eksploatacyjne zużywające się/starzejące jak tarcze hamulcowe, klocki, wszystkie płyny, pióra wycieraczek itp

co do awarii silników czy w przypadku 4.8 V8 czy GTS model 970 wszystko kwestią użytkowania.......
są auta które przykladowo po 40 tys miały naprawiane co gorsza wymieniane motory są też takie które jeżdżą ponad 200 tys i mają się dobrze wszystko kwestią indywidualnego przypadku

w modelach 970 problemem poruszanym na forum, który trapi motory są wycierające sie gladzie cylindrów i urywające śruby wariatorów (zmiennych faz rozrządu)

W domniemaniu jeżeli natomiast masz jeszcze gwarancję fabryczną to tak czy siak zadzwoń do ASO powiedz o problemie i wszystko potoczy się dalej powiedzą co i jak

z Twoich uwag odnośnie problemu auta i to że masz gwarancję (niewiadomo jaka ale masz) wszystko odbywa się na zasadzie domyślania w każdym razie auto pojedzie na sprawdzenie i za nic nie będziesz płacił

powodzenia

PostNapisane: 18.12.2020, 21:16 

Nr klubowicza: 560
harry22 napisał(a):

Moja od zawsze chodzi lekko nierówno.

Taycan 4S 2022
991.2 Carrera S 2015
Panamera GTS 2013

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]