Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2015, 1:31 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Marek 997 napisał(a):
Państwo w potrzebie, policjanci również.
Prędkość rzadko zabija, głupota często...

Mocne uogólnienie. Na kursie "resocjalizacyjnym" zdejmującym 6 pkt. z uzbieranych (zapisałem się na takowy..profilaktycznie :wink: ) komisarz pokazywał filmiki z dwóch zdarzeń (wypadków) na Moście Siekierkowskim w W-wie. Jeden przy szybkości 80km/h (przepisowej w tym miejscu), drugi przy 120. Identyczne (prawie) w przebiegu..jeden samochód jadący lewym pasem wpada na drugi, który wyprzedzając poprzednika, marudera nagle zajeżdża drogę...strzał w tył....odrzucenie w barierki.....galimatias na drodze...i uwierzcie mi...jest różnica w skutkach. Jest i to kolosalna. Ile razy jadąc Siekierkowskim, prawie przepisowo ( bo jak jechać 80..jak się jest zawalidrogą ?), widzę np. kobietkę, czasem z komórką (dyskretnie, lewą ręką oparta niby o parapet okna...) która pomyka znacznie szybciej ode mnie, tyle razy chciałbym ją widzieć na Bemowie...na prostym slalomiku czy próbie hamowania...co taka pani by zrobiła gdy coś nagle...? By w barierkę .... i nie wiem czy by zdążyła westchnąć o k..... czasem ciarki przechodzą ! Nie, nie....nie jestem ortodoksyjnym przestrzegaczem przepisów (bo skąd niby znalazłem się kursie ?), ale z tą szybkością to prawda. Tyle, że jak ktoś powiedział, jak ktoś kupuje ścigacza, to nie po to, żeby się snuć od świateł do świateł. Zatem, ja, rozumiem tych, którzy odkręcą ! Ta adrenalina jest nam potrzebna... róbmy to, ale tam, gdzie innym nie zaszkodzi ! Np. w tunelu.... :lol:

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2015, 1:57 

Nr klubowicza: 263
Wiem każdy ma jakiś swój styl jazdy. Wkurza mnie ślimacze ruszanie spod świateł noż kurka eco driving to niech wyjdzie i popchnie może będzie szybciej , i nieważne czym jadę ruszam na maxa a później najwyższy bieg i zero gazu i jakoś nie ma kosmicznego spalania a przez miasto przelatuje w miarę płynnie. Jak widzę te ślamazary i przejazd przez światła na 3 razy to mnie szlag trafia. Po kiego kupują szybkie fury jak ruszają jak na rowerze. A łamanie prędkości to już inna sprawa , niekiedy nie czuć tej prędkości tym bardziej jak do 50 km/h trwa to 2,5 s :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2015, 9:24 

Marek 997 napisał(a):
Państwo w potrzebie, policjanci również.
Prędkość rzadko zabija, głupota często...

Rozwiń temat.Dlaczego Policjanci?

pdmobil
Niektórzy, wierz mi nie kupują ścigacza by jeździć na tor czy wyrywać spod świateł. :wink:
Nie wiem czy boxa z 240 KM i z1000 ze prawie 150 KM można nazwać ścigaczami ale jakoś mnie nie rwie do przodu. Chyba,że jest potrzeba. Czasami przy mocnej muzyce:)

Nie zmienia to oczywiście faktu,iż ograniczenia prędkości są wnerwiające, ale co zrobić. Kolega dwa lata jeździł samochodem w Anglii i tam jakoś kierowcy nie mieli z tym problemu.
Polska to specyficzny.... nie POLACY to dziwni ludzie.. (co ja nie dam rady, ja!!!!!!!) Można tak mnożyć przykłady.

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2015, 9:42 

Dlaczego policjanci?
Bo restrykcyjność , wysokość mandatóww idzie w parze z korupcyjniścią, przynajmniej w naszych realiach.
Po prostu jest większy spread;)

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2015, 9:52 

A masz jakiegoś znajomego policjanta lub najlepiej policjantów?
Bo to co piszesz, to bzdury.
Jak w każdej grupie społecznej znajdzie się "czarna owca" ale w ten sposób możemy zacząć na temat każdego zawodu.
Znajdzie się czasem ktoś kto weźmie, może i sa rejony Polski gdzie zdarza sie to częściej, może ty sam zostałeś kilka razy ukarany MKK i stąd twoje opinie ale wierz mi nie te czasy co kiedyś. Teraz są dyktafony, smartfony, ukryte kamery itp. Tylko desperat albo idiota bierze łapówki.

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2015, 12:36 

arcimi, zawsze jak jest temat związany z policja to bardzo ich bronisz :)

mam kilku kolegów(dobrych) którzy pracują w tej firmie, do tego trzaskam kupę kilometrów autem służbowym, staram się jeździć z głową ale czasami niestety trafiam na panów niebieskich i uwierz, że biorą i ci młodzi i Ci starsi, ale mniejsza z tym... Świadomość z tym, że jadę więcej niż powinienem mam i jakie są tego konsekwencje też wiem i liczę się z mandatami, ale jeśli goniłbym w zabudowanym po dzielnicowych uliczkach albo koło szkół itp to nawet bym się słowem nie odezwał ale jak mnie zatrzymuje pan wyskakujący z krzaków na wiosce w której są dwa domy jeszcze z dala od drogi mając na liczniku +14km/h dostajemy mandat bez gadania. Albo w mieście na 3pasmowej głównej drodze jadąc jak wszyscy 60-70km jada panowie nieoznakowanym i co pierwszy lepszy ściągany , mandat i statystyki się zgadzają.. o wyłapywaniu na S7 delikwentów co jadą 130-140 na expresówce już nie wspomnę. To jest wkurzace, że tam gdzie powinni stać i pilnować prędkosci ich sie nie widuje a tam gdzie zagrożenia nie ma widać ich najczęściej. Też uważam, że prędkość nie zabija tylko głupota.

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2015, 12:56 

arczimi napisał(a):
A masz jakiegoś znajomego policjanta lub najlepiej policjantów?
Bo to co piszesz, to bzdury.
Jak w każdej grupie społecznej znajdzie się "czarna owca" ale w ten sposób możemy zacząć na temat każdego zawodu.
Znajdzie się czasem ktoś kto weźmie, może i sa rejony Polski gdzie zdarza sie to częściej, może ty sam zostałeś kilka razy ukarany MKK i stąd twoje opinie ale wierz mi nie te czasy co kiedyś. Teraz są dyktafony, smartfony, ukryte kamery itp. Tylko desperat albo idiota bierze łapówki.

Tak się składa, że mam...ale oni nie są z drogówki.
Nie znam statystyk,ale znam prkatykę na drodze.
Nie uogólniam, ale ty też nie uogólniaj.
Mówię, że wzrost wysokości mandtatów, zwiększa pole korupcji w nieporownywalnym stopniu do poprawy bezpieczeństwa.
Jeżeli wg Ciebie nowe propozycje idą w dobrą stronę, to za przekroczenie o 50 km karajmy więzieniem.
Zapewne bedzie to najlepsza droga abyśmy wszyscy przesiedzi się do komunikacji miejskiej;)

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2015, 21:35 

arczimi napisał(a):

Nie biorą ??? BUACHAHA....
Chyba środka na rozwolnienie !

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2015, 21:50 

a czi to prawda, ze w polckiej niemozna zabrac prawo jazdy?

A stawky som fajne, na Slowacii max za 600,00eur i do tego prawko na 2lata, lub na stale zabrane.

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2015, 0:56 

Tu nie chodzi o bezpieczeństwo, albo wpływy do budżetu, tylko o policyjne emerytury. Muszą stracić poparcie społeczne. Wszyscy się będą cieszyli, że znienawidzonej policji podnoszą wiek emerytalny, nikt ich nie poprze w protestach i strajkach. Podniesienie stawek spowoduje tylko zmniejszenie ściągalności mandatów.

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2015, 1:51 
Członek Honorowy

I zaczyna się już pitolenie....

targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2015, 10:40 

pdmobil napisał(a):
I zaczyna się już pitolenie....

Dokładnie , dlatego nie podejmę rękawicy.
Poziom co niektórych wypowiedzi jest żenujący. Można długo dyskutować o tych co biorą i tych co dają...
Pewnie będziesz szczęśliwy jak dasz w łapę zamiast MKK 1500zł -200 zł?
A potem będziesz narzekał ,że dałeś łapówę, prawda.?
Oczywiście zjawisko jest naganne. Ale wtedy Ci to jakoś nie przeszkadza?
Aha,Policja nie ma prawa do strajku :roll: USTAWOWO
Można zabrać prawo jazdy nawet za nadmierna szybkość. Ostatnio kolega zatrzymał prawo jazdy gówniarzowi 23 letniemu za jazdę 110 km/h na terenie zabudowanym. Sprawa poszła do sądu i gówniarzowi zatrzymano prawko na 6 miesięcy.
Nie wydaje mi się abym uogólniał, nikogo nie bronię.. Jak napisałem w każdej grupie społecznej są różne osobowości i tyle. Piszę jak jest i jestem obiektywny, może czytanie ze zrozumieniem się kłania??
I to by było na tyle na co mnie stać w tym temacie. :roll: :P :!:

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2015, 10:55 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
Ja tez prosiłbym o niedodawanie kolejnych komentarzy o Policji i czy bierze czy nie. Uderza to w dobre imię uczciwych policjantów, a nieuczciwych i tak nie powstrzyma. (uprzedzajac pytania: nie mam znajomych policjantów)

Jak odprowadzam dzieci na piechotę do szkoły i widzę żwawo pomykajace przez miasto samochody zdecydowanie przekraczające dozwolona prędkość, to sam mam ochotę dorwać takich mistrzów kierownicy.

Sam święty nie jestem, ale mam świadomość i godze sie na ponoszenie konsekwencji.

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2015, 12:33 

Vjackmax napisał(a):
arczimi napisał(a):

Nie biorą ??? BUACHAHA....
Chyba środka na rozwolnienie !

Spieszę z wyjaśnieniem mojego BUACHACHA bo widzę że nadepnąłem...

Moje postrzeganie Policji bierze sie z lat '70 bo trzeba było mieć .... hmmm.... nazwijmy to tak... specyficzną konstrukcję mentalno-psychiczną aby trafić w szeregi...

No dobra , wprost, trzeba było być wybitnym KUTA$EM i CHAMEM.

Zastrzegam, iż jest to obserwacja wybitnie empiryczna, związana z osobistym doświadczeniem.
Pròbka doświadczalna wykonana wielokrotnie , więc raczej rzetelna.

Biorąc pod uwagę teraźniejszość, brak zmian w materiale pròbkowanym.

Kolega arczimi raczy nas "przedniej" jakości dowcipami więc przytoczę dowcip z długą brodą na roz(wo)luźnienie :

Mały chłopczyk obserwuje milicjanta kierującego ruchem, białe rękawiczki , mundur i te sprawy...
- podoba Ci się mundur chłopcze ?
- aha...
- pięknie kieruję ruchem młodzieńcze ?
- aha...
- a czapka, moja, milicyjna, fajna co nie ?
- aha...
- no chłopcze zostaniesz milicjantem ?
- nie, prosiem Pana ja się dobzie uczę !

P.S.
Bartek - "uczciwy policjant" skąd to wziąłeś ? Z wenezuelskiego serialu ?

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2015, 13:04 

No cóż , wszystkim nie da się dogodzić.
Ciekawe ile jest chamów na forum. :?: :shock: :lol:
Kawał stary jak świat, a z mojej strony .. będę się starał raczyć bardziej "delikatnych" userów "odpowiednimi do ich smaku" żartami.
Nie trafiłem z żartami w Forum PCP, szkoda. Widocznie (może) większość ludzi którzy użytkują FIP są "prosci". Pewnie motocykliści tak mają.
Wystarczyło napisać do mnie na PW zmieniłbym styl...

Biorąc pod uwagę teraźniejszość, brak zmian w materiale pròbkowanym.

Mam znajomego policjanta który ma doktorat z historii, ciekawe czy podziela twoje opinie.

Szkoda,że posty nie na miejscu. No cóż ,nie ukrywajmy mój też. Takie OT.:roll:

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2015, 13:13 
Członek Honorowy

[quote="Vjackmax"]

Jacku, nie rób mi przykrości i nie odjeżdżaj od poziomu, który sprawia, że z założenia z przyjemnością sięgam po forumową lekturę.
Nie musisz się, aż tak wyróżniać, przecież jesteś wystarczająco znany i lubiany.
Może Ty spróbujesz odgadnąć, o czym pisałem wcześniej, skąd mogą się brać te końcówki w kwotach mandatów ?

Miłego dnia.

targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2015, 13:26 

pdmobil napisał(a):
Vjackmax napisał(a):

Jacku, nie rób mi przykrości i nie odjeżdżaj od poziomu, który sprawia, że z założenia z przyjemnością sięgam po forumową lekturę.
Nie musisz się, aż tak wyróżniać, przecież jesteś wystarczająco znany i lubiany.
Może Ty spróbujesz odgadnąć, o czym pisałem wcześniej, skąd mogą się brać te końcówki w kwotach mandatów ?

Miłego dnia.

Ja obstawiam "system kelnerski" - data dopisana do rachunku :D
ewentualnie rozmiar buta Komendanta :lol:
lub jakikolwiek inny absurd

Miłego ròwnież

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]