Autor |
Wiadomość |
arek classic
|
Napisane: 30.01.2021, 9:52 |
|
Nr klubowicza: 759
|
I tu wspomniany Ciemnogród. Dowalić się do auta z US a do draśniętych na zdjęciach z Europy już nie ?
|
|
Góra |
|
Tobis
|
Napisane: 30.01.2021, 10:08 |
|
|
arek classic napisał(a): I tu wspomniany Ciemnogród. Dowalić się do auta z US a do draśniętych na zdjęciach z Europy już nie ? Dlaczego obrażasz ludzi? Odnoś się do opinii a nie wyzywaj od ciemnoty.Rozumiem że obracasz się wśród samej elity. W swojej kancelarii zatrudniasz pewnie samych wybitnych prawników?
|
|
Góra |
|
Tobis
|
Napisane: 30.01.2021, 10:21 |
|
|
kilazz napisał(a): mówisz o moim? złudzenie, to jest turbo, próg od połowy się poszerza, nie idzie w prostej linii tak jak w zwykłym 996.. drzwi, błotnik, maska, zderzak..
A, rozumiem. Czyli nie było tak źle
|
|
Góra |
|
arek classic
|
Napisane: 30.01.2021, 10:30 |
|
Nr klubowicza: 759
|
Nikogo nie obrażam. Dalej chciałbym poznać argument za i przeciw auta z USA. Nie zdanie nie bo nie i tyle . Przykładowo seria 25 czy 40 yahre 911. Auta z obu rynków identyczne z europejskimi więc jeśli sprowadzone bezwypadkowe z US to już nie bo lepsze europejskie ? Inny przykład wczesne porsche 911,912 lub 928. Wyprodukowane na rynek europejski lecz prywatnie eksportowane do US. Po latach importowane z powrotem do Europy ale już zarażone rynkiem US?
Takie postrzeganie jest aut z USA niestety. A wciąż przypominam gdyby nie ten ogromny rynek to wiele firm motoryzacyjnych europejskich ogłosiła by upadłość i być może w tym również Porsche jeśli ktoś zna długoletnią historię tej firmy.
|
|
Góra |
|
sponsor
|
Napisane: 30.01.2021, 14:41 |
|
|
Ogiera ukradli a taki byl piekny Amerykanski. Ludzie nie wciskajcie bzdur ze amerkanski zlom jest lepszy.Kupiliscie zloma z US ok wasza decyzja nikt was za to nie neguje ale nie nawracajcie wszystkich do swoich chorych wizji.Troche opamietania.
|
|
Góra |
|
Mata
|
Napisane: 30.01.2021, 15:31 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 10.09.2009 Posty: 5042 Lokalizacja: Warszawa/Poznań
Nr klubowicza: 281
|
sponsor napisał(a): Ogiera ukradli a taki byl piekny Amerykanski. Ludzie nie wciskajcie bzdur ze amerkanski zlom jest lepszy.Kupiliscie zloma z US ok wasza decyzja nikt was za to nie neguje ale nie nawracajcie wszystkich do swoich chorych wizji.Troche opamietania. @Sponsor Niestety żaden złom nie jest lepszy lub gorszy od innego... Może być niemiecki, francuski, szwajcarski czy amerykański i każdy będzie takim samym złomem... Jeżeli jesteś w stanie udowodnić, że US nie ma najlepszej dokumentacji w jakim stanie auto dociera do Polski to przedstaw proszę argumenty a nie zarzucaj innym uczestnikom dyskusji, że wciskają stek bzdur o lepszości amerykańskiego złomu nad innym. Pisze to właściciel tylko „amerykańskich” Porsche ale niestety nie dam Ci powodów do zdarcia ze mnie łacha bo wszystkie mają czysty title, nie ma Salvage. O ja głupi, przepłaciłem, zapłaciłem pełne cło i wszystkie podatki a na koniec tak czy tak mam amerykańskie złomy... Prośba zatem o merytoryczną dyskusję! Pozdrawiam serdecznie Mata Ps. Przepraszam ma dwa złomy: 356 i 914-6 - jak każde auto do kompletnej odbudowy. Co prawda o dziwo te też nie mają title z tytułem Salvage bo mają title 30-sto letnie
|
|
Góra |
|
Kubuś72
|
Napisane: 30.01.2021, 15:50 |
|
|
Mata, ja myślę, że tak jak pisał Arek, auta klasyczne, największy rynek to USA, mam 928 z USA, czysty Carfax, samochód w stanie wzorowym, sprowadzony jako klasyk, dlaczego kupiłem w USA, było więcej ofert w lepszych cenach, przypominam, że na auta klasyczne nie ma akcyzy, więc zostawał jedynie VAT niski do zapłaty, nie zawiodłem się na stanie, najwięcej ściąga się jednak z USA samochodów młodych, zwykle muscle carów, mam znajomego, który się tym zajmuje i ludzie, którzy ściągają są zawsze świadomi co kupują, gdyż samochody są sprawdzane na placach, często nadrzędna jest cena dla kogoś, kto sprytnie myśli, kupię tanio, chwilę pojeżdżę i sprzedam i zarobię i tutaj pojawia się problem, ponieważ możemy sprawdzić historię samochodu i stwierdzić, że chyba drogo, dlatego USA jest bee, kolega kupił 981 S w pięknym stanie z tytułem Salvage, wiązka była uszkodzona przez gryzonie, koszt rozbiórki samochodu dla ubezpieczalni był zbyt wysoki i co na miejscu, wystarczyło zlutować wiązkę bez rozbierania całego samochodu i cieszy się samochodem cały czas, w tym przypadku podjął ryzyko kupując samochód uszkodzony mechanicznie, prawda zawsze leży pośrodku, są ludzie uczciwi i nieuczciwi, jeśli jesteśmy ogarnięci to potrafimy sprawdzić co kupujemy, świat nie jest ani biały, ani czarny, tylko jest gdzieś pomiędzy tym. Myślę, że Polacy jako naród, wierzymy nie mając dowodów, a jeśli dowody są niezbite, to je kontestujemy. Ja zachodzę w głowę jak 30 procent z nas wierzy w zamach, jeśli coś jest ewidentną katastrofą, spowodowaną zignorowaniem wszystkich przepisów, po prostu wierzymy w metafizykę i w każdej branży znajdzie się ktoś kto to wykorzysta.
Krzysiek
|
|
Góra |
|
kilazz
|
Napisane: 30.01.2021, 15:55 |
|
|
sponsor napisał(a): Ogiera ukradli a taki byl piekny Amerykanski. Ludzie nie wciskajcie bzdur ze amerkanski zlom jest lepszy.Kupiliscie zloma z US ok wasza decyzja nikt was za to nie neguje ale nie nawracajcie wszystkich do swoich chorych wizji.Troche opamietania. Gdzie ktoś ci wciska że jest lepszy? Stan techniczny auta z Europy i USA może być taki sam, zły, średni, dobry, auto może być bezwypadkowe albo naprawiane, z małym albo dużym przebiegiem. Auto z USA jest po prostu lepiej udokumentowane niż europejskie. A kwestia wypadkowości to już jest sprawa tego co komu potrzebne i jak patrzy na kwestię napraw.
|
|
Góra |
|
adamax
|
Napisane: 30.01.2021, 17:08 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Nr klubowicza: 468
|
Qrcze, ale wtopiłem z moim 944 z USA Na zdjęciach na aukcji wyglądało tak. Jak przyjechało prosto z portu do Michała to powiedział, że już dawno tak zadbanego i fajnego 944 nie miał u siebie Gdyby nie mechaniczne uszkodzenie (z portu w Europie od wózka widłowego) skrzyni biegów to nie byłoby przy nim za bardzo co robić. Ale wtopiłem ..., a mogłem kupić w Austrii fajne za 9000 euro (mały przebieg: 290kkm i szpachlówka na dachu). Generalnie auta z USA to syf, kiła i mogiła. PS. Na Ebay poprzedni właściciel je kupił za 18.900 $. W przypadku starych aut, podobnie jak pisał Marko356, dzięki dobrym ubezpieczeniom i wysokim kosztom naprawy często można trafić fajnego klasyk do lekkiej naprawy w dobrych pieniądzach. A koszt importu zaczyna się robić opłacalny.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
_________________ pozdrawiam Adam =================== 944/993/986/996T/970 http://www.prosiakovo.plhttp://www.enotrip.pl
|
|
Góra |
|
Romcio
|
Napisane: 31.01.2021, 11:16 |
|
|
Sponsor a twój złom z jakiego kraju kurcze a ja myślałem że jestem na forum zacnej marki a to Złomnik.pl
|
|
Góra |
|
Daro
|
Napisane: 31.01.2021, 11:32 |
|
Nr klubowicza: 263
|
Niestety jesteśmy na otwartej części forum a tutaj jak widać pomału robi się właśnie jak na złomiku lub Onecie jeden bluzga na drugiego. Każdy ma swój rozum i swoje podejście do motoryzacji i koniec to podobnie jak z gustami o których się nie dyskutuje. Mi jednego najbardziej w tym kraju brakuje , rzetelnej oceny/wyceny od rzeczoznawcy przed sprzedażą jak by to było po części tak popularne i łatwo dostępne jak w DE było by chyba bardziej przejrzyście na rynku motoryzacyjnym.
|
Romcio
|
Napisane: 31.01.2021, 11:43 |
|
|
Daro każde miejsce tworzą ludzie którzy się udzielają. A ludzie w naszym kraju mają duży rozrzut wyniki wyborów mówią wiele
|
|
Góra |
|
Mikołaj
|
Napisane: 31.01.2021, 15:00 |
|
Nr klubowicza: 805
|
adamax napisał(a): Gdyby nie mechaniczne uszkodzenie (z portu w Europie od wózka widłowego) skrzyni biegów to nie byłoby przy nim za bardzo co robić Poza tematem nad którym debatujecie, to adamax poruszył fajny wątek to co się potrafi zadziać z tymi samochodami między placem w usa a odbiorem w porcie w EU u jednego nic, u innego zatarty silnik bo sie korek od oleju zahaczył, pogięte zawieszenie/wydech/progi od widlaka, urwane lusterka z wgiętymi drzwiami, ukradzione trudno dostępne elementy ...
Góra |
|
|