Temat trochę dziwnie opisany - ale kompletnie nie wiem jak to fachowo nazwać...
W moim nowym autku (rocznik 2002
) jako jedna z opcji - bo ponoć jest to fabryczna zmiana, mam zamontowany taki panel z cyferkami do klikania kodu.
Żeby uruchomić auto trzeba wbić kod i potem dopiero silnik zastartuje, dodatkowo po każdym otwarciu drzwi przy włączonym silniku, także trzeba wbijać ten kod - jeśli nie to silnik odcina dopływ paliwa i ... delikatnie mówiąc dupa.
Niby wszystko działa - znam kod - ale chciałbym zmienić na swój nowy kod, taki który pamiętam i się nie będę mylił.
Macie może instrukcję do czegoś takiego? jak tego używać? co oznaczają szybkie pikania a co oznaczają wolne? Do czego służą wszystkie przyciski - bo poza cyframi i przyciskiem ST (potwierdzającym kod) są jeszcze jakieś)? No i jeszcze jedno - obok tego jest jakaś dziura - jakby port - nie wiem - wygląda mi na wejście jakby JACK słuchawkowy - tylko z góry jest taki jakby bardziej stożkowaty - ciężko mi opisać)
Czy faktycznie była to opcja w salonie przy zakupie - czy jest to jakiś dodatek do auta - ten panel jest schowany w małym schowku przy ręcznym.
Jeśli nie wiecie o co chodzi zrobię dzisiaj zdjęcia (też po pracy i wrzucę).
Z góry dziękuję za pomoc...