Hejka,
sorki, jeżeli spamuję temat ale mimo wszystko zadam pytanie.
Jak pamiętacie mój ostatni Boxi (986 220KM 2.7L z 2001roku czarny z zielono/ miętową skórą) to był powypadkowy turbo szrot - dałem się oszukać ale cóż - nauka idzie w nas a nie w las,
chcę wrócić znowu do auta, tym razem trochę podnoszę level kwoty zakupu
ale nie wiem jak do tego się w sumie zabrać żeby znów nie dać się oszukać. Moim zdaniem większość aut w ogłoszeniach to łatane szroty (nie wszystkie oczywiście ale te raczej schodzą z dnia na dzień i ciężko taki kupić bo zaraz znika z oferty zakupu). Sprawdziłem kilka i każdy gdzieś tam coś dostał jak nie w przód to w bok itp..
Zatem tak myślę: może kupić jakiegoś "szrota" i go samemu zrobić, plus taki że wiem co robię i co mam, minus - budżetu może nie starczyć, zastanawiam się ile %-wo taka operacja przekroczy wartość zakupu auta za około np. 20tys. Czy, w nie wiem 50tys jestem w stanie się wyrobić (silnik+mechanika, tapicerka, lakier). Wiem, że sam też się stanę posiadaczem wtedy takiego szrocisława ale wiem co mam i mam zrobione jak chcę mieć.
Lub gdzie szukać aut pewnych? Na razie to co mógłbym myśleć to 986 220/228, może S-ka ale tego nie wiem, 944 S lub S2. 944 Turbo nie wchodzi obecnie finansowo w rachubę. Chyba, że jakiś zacniejszy model do naprawy..
sam już nie wiem..
dzięki za wszelkie wskazówki..
Pozdrawiam,
jakby co giełda klasyków i oto klasyki - już przeglądałem..
a i wiem, tu na forum tez się ogłaszacie ale póki co nie ma modeli o których pisałem wyżej.. chyba że ktoś chce sprzedać to proszę info na priv