Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19.09.2012, 14:48 

Witam wszystkich :)
Sprawiłem sobie spoiler TechArt Type I, będąc przekonanym że montuje się go bez żadnego wiercenia :)
Zacząłem to przykładać i już sam zgłupiałem, ma ktoś może instrukcję montażu albo wie jak to zamontować?

To jest taki spoilerek :)
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.09.2012, 14:54 

Nr klubowicza: 170
a na pewno pasuje na seryjna klape ?
napisz do nich maila z prosba o instrukcje....
ja tak zrobilem ze Speedartem jak kupilem wydech....

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Tytuł:
PostNapisane: 19.09.2012, 18:32 

To że pasuje na oryginalną klapę to napewno. No nic, chyba tak będę musiał zrobić :) Dzięki za odpowiedź.

Tytuł:
PostNapisane: 26.09.2012, 10:13 

Napisz do centrali TEchart lub zadzwoń do ich przedstawicielstwa w Ostravie Fmy AR Cars,pomoga na 100 proc, jesli nie masz daleko możesz podjechac do nich na montaż.

Tytuł:
PostNapisane: 26.09.2012, 10:36 

Już pisałem do Techart.de i dostałem od nich instrukcje, teraz tylko muszę się do tego zabrać lub komuś to dać. Niestety wygląda na to że dziury trzeba wiercić.

Odnośnie przedstawiciela Techart w Ostravie to byłem u nich jakiś miesiąc temu, porażka. Nic nie mają, gość nic nie wiedział i generalnie szkoda gadać.
Przez telefon wydawali się ok, a jak przyjechałem to szału nie ma.

Tytuł:
PostNapisane: 26.09.2012, 11:46 

Ja mam zgoła inne doświadczenia..tzn jesli czegoś nie zamowisz dużo wcześniej to i w centrali Techart moga nie mieć na miejscu jakiś części...ale fakt .jedni i drudzy wola wykonywać kompleksowe przebudowy za duża kasę aniżeli bawić się z detalami,co jest wg mnie duuużym błędem w dzisiejszych czasach.

Tytuł:
PostNapisane: 26.09.2012, 12:12 

Ja wiem że wszystkiego na miejscu mieć nie mogą, nawet tak nie myslałem. Ale jak ja byłem to oni mieli cztery rzeczy na krzysz, i gościa który nie mógł ceny na daną część znaleźć ani stwierdzić czy dany znaczek ( jako jedna z czterech części Techart na półce z IKEI ) będzie pasował do danego auta.

Jak dla mnie trochę nie bardzo, taki salon to ja też mogę otworzyć, dwie czy trzy rzeczy i reszta na zamówienie w katalogu. Według mnie takie drobiazgi jak znaczki, naklejki, gałki zmiany biegów czy inne pierdoły powinny być na miejscu. No a felgi czy np. jakiś bodykit mógłby być pokazowo chociaż jeden rodzaj :wink: Ale może zbyt wymagający jestem.

Tytuł:
PostNapisane: 26.09.2012, 21:10 

Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale żeby trzeba było wiercić w oryginalnej płetwie, żeby założyć takie brzydactwo :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 26.09.2012, 21:48 

... też tak kiedyś sądziłem dopóki nie zobaczyłem na żywo. Ale tak jak napisałeś, de gustibus non est disputandum.

Tytuł:
PostNapisane: 1.10.2012, 18:39 

mam taki spoiler przykrecony juz do klapy wiec jak nie bedziesz sobie mogl poradzic to moge ci zrobic zdjecie jak to wyglada w oryginale.

przy okazji mam tez do sprzedania pakiet techart typ1 - klape ze spoilerem, przedni zderzak z dokladka, nakadki na pedaly

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]