Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4.03.2020, 18:42 

Świstak napisał(a):
Ja mam coś, co może Ci się wydać interesujące. Peugeot 405 Mi16 z 1991 roku. Motor 1.9 16v 160KM, przebieg 50.000km, auto w bardzo fajnej kondycji i dzisiaj już niezwykle rzadki widok na drogach.

Fajne autko. Przyda też się cena, jakaś fotka...

PostNapisane: 4.03.2020, 18:46 

Jeśli mogę Golfa w cabrio to chętnie bym sam kupił .
Z własnego doświadczenia wiem że kurs na prawo jazdy nie uczy zbyt wiele... Więc każdy powinien nabierać wprawy codziennie, a nie pożyczając auto raz w tygodniu...
Dla młodego kierowcy najlepsze jest małe auto takie jak Fiesta, Corsa, polo...
Jeśli koniecznie bardziej wow, to może Astra II w wersji Bertone... Wszystko tam jest tanie, a wygląda ok... Silniki 1.6, 1.8, 2.0T są fajne i tanie.
I do każdego można założyć podtlenek LPG, a to ważne dla młodych...
Obrazek

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: 4.03.2020, 18:54 

wit007, starałem się wybrać coś ciekawego w co sam bym z przyjemnością wsiadł - dla mnie 1.8 czy 2.0 to mały silnik - ale co człowiek, to opinia. I zapomniałem z tego wszystkie o Volvo 850/V70 :)

Ale cóż zrobić, ja nie rozumiem samochodów z segmentu A/B z silnikami 1.0, 60 koni - przynajmniej jeżeli ktoś szanuje swoje życie i nie płacą mu za to żeby tym jeździł 8)

Ja jak już odłożyłem kasę to kupiłem jako pierwszy samochód moje marzenie z dzieciństwa czyli CRXa - 136 koni, 940kg, design, który wtedy robił wow wśród moich rowieśników. Później zacząłem sprzedawać co mogłem, zrobiłem wydech, kolektor ... :lol: Nie chciałbym wspominać, że w wieku 18 lat jeżdziłem Polo 6N, 58 koni :lol:

PostNapisane: 4.03.2020, 19:10 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Ponieważ jestem już stary, to w czasach, gdy robiłem prawo jazdy dałbym się pokroić, gdyby ktoś mi dał Malucha. Mój siostrzeniec stękał, gdy rodzice kupili mu Kię Rio. 100 KM, klima, te sprawy. Takie coś w zupełności wystarczy.

PS. Malucha, którym czasem jeździłem, wspominam miło. To jedyny wóz z PRL, który sobie kiedyś kupię (już dwa miałem)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 4.03.2020, 19:42 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 468
Hmm, ja w wieku 17lat jeździłem Ladą 2105 rodziców - mega czad :)
Ale jako pierwsze swoje auto to był czerwony 126p ze stołkami z InterGroclin i owiewką a la tylny spojler na szybie (przynajmniej do czasu, aż ktoś go nie ukradł).
Szczerze to myślałem o jakimś fajnym Mini, albo czymś podobnym ;)
Tego Golfa to chętnie bym dla siebie kupił, ale wynająłem już wszystkie garaże na osiedlu, a tu jeszcze 944 jest „w drodze” :)

pozdrawiam
Adam

============
944/993/996T/970
986/996

Kupię 957 3.6

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

PostNapisane: 4.03.2020, 20:21 

Jak moge swoje 3 grosze dołożyć, to zrobilem Golfa 1 wlasnie z mysla aby chrzesniak cos mial ode mnie na 18. Zbudowany doslownie na kazdej nowej srubce/uszczelce itp.

Bylem przekonany, ze kopara mu opadnie do ziemi, a tymczasem mi opadła, bo wolał nawet golfa 3, ale zeby mial klime :banghead: :banghead:

Jak ma troche chlopak kilometrow robic, to popatrz faktycznie na cos nowszego, a zarazem bezpieczniejszego

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 4.03.2020, 20:40 

kris_m napisał(a):
Jak moge swoje 3 grosze dołożyć, to zrobilem Golfa 1 wlasnie z mysla aby chrzesniak cos mial ode mnie na 18. Zbudowany doslownie na kazdej nowej srubce/uszczelce itp.

Bylem przekonany, ze kopara mu opadnie do ziemi, a tymczasem mi opadła, bo wolał nawet golfa 3, ale zeby mial klime :banghead: :banghead:

Jak ma troche chlopak kilometrow robic, to popatrz faktycznie na cos nowszego, a zarazem bezpieczniejszego
To oddaj mi tego golfa... Nawet coś Ci zapłacę... A chrześniakowi kupisz coś z klimą...
Jesteśmy z tej samej okolicy... Pozwolę tobie odwiedzać twojego golfa

PS. Też jestem z czasów kiedy marzyło się o maluchu ja dorobiłem się własnego eleganta! Był biały... A mój starszy brat śmiał się że to nie kolor tylko wada fabryczna.

PostNapisane: 4.03.2020, 20:43 

Lisek1979 napisał(a):
kris_m napisał(a):

To oddaj mi tego golfa... Nawet coś Ci zapłacę... A chrześniakowi kupisz coś z klimą...
Jesteśmy z tej samej okolicy... Pozwolę tobie odwiedzać twojego golfa

Hahah

To musisz go szukać gdzieś w Francji, bo jak mi powiedział, ze nie chce to wystawiłem dziada na sprzedaż. 4 godziny wisiał :).

PostNapisane: 4.03.2020, 20:49 

Trzeba przyznac ze chyba najfajniejszy golf mk1 jakiego widzialem ever. Konfiguracja idealnie dobrana klimatem/smakiem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 4.03.2020, 20:53 

xjscabrio napisał(a):
Mam idealnego Golfa 1 cabrio. W auto jest zainwestwane mase pieniedzy. Rozwazam sprzedaz poniewaz chce zwolnic miejsce w garazu na 911. Fajna wersja .el.dach,wspomaganie. Masa nowych czesci. Jedyne zdjecie to mam z serwisu gdzie montowano alarm. Jesli bedziesz zainteresowany to wyciagne go i zrobie dodatkowe.

To ile za niego chcesz?

PostNapisane: 4.03.2020, 22:24 

Nr klubowicza: 078
Miniak w sumie dobra opcja - 4 os wejdą, małe, zwinne, wygląda nieźle, kilka silników do wyboru. Na pierwsze auto całkiem ok.

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

PostNapisane: 4.03.2020, 22:45 

Na fb na stronie „kultowe Taxi” z Gdańska był jeszcze dzisiaj kadett łezka 3dr 1.4 benzyna na czarnych blachach za 2900 pln :wink:

PostNapisane: 4.03.2020, 22:46 

piterson napisał(a):
Miniak w sumie dobra opcja - 4 os wejdą, małe, zwinne, wygląda nieźle, kilka silników do wyboru. Na pierwsze auto całkiem ok.

4 osoby w "klasycznym" Mini to lekki hardcore, zostaje Clubman lub Countryman

PostNapisane: 4.03.2020, 22:53 

A ja bym sie nie bal stereotypow i kupil mlodemu 924
Slaby ledwo jedzie
4 miejsca
Klasyk
No i niezaprzeczalnie bedzie pasowal do stada ;)

PostNapisane: 5.03.2020, 2:06 

924 to jest mysl. Moja zona eksploatowala w okolicach swoich 20tych urodzin i to za...[fajne] auto bylo. Tylko klimy brak na codzien jednak

PostNapisane: 5.03.2020, 8:07 

Nr klubowicza: 490
KRIS_M napisał(a):

I to jest meritum sprawy.

Adam, młody sam powinien uzbierać na pierwsze auto.
Wtedy kupi to co mu pasuje i będzie o nie odpowiednio dbał.
Ty mu trochę dołóż, pomóż wybrać dobrą sztukę, nakieruj jak będzie chciał kupić coś głupiego, czasem zalej do pełna, dołóż do ubezpieczenia.

Mateusz

http://www.pba.pl
http://www.balticlodge.pl
http://www.lidiakalita.pl
http://www.rehasport.pl

PostNapisane: 5.03.2020, 8:24 

mata70 napisał(a):
KRIS_M napisał(a):

I to jest meritum sprawy.

Adam, młody sam powinien uzbierać na pierwsze auto.
Wtedy kupi to co mu pasuje i będzie o nie odpowiednio dbał.
Ty mu trochę dołóż, pomóż wybrać dobrą sztukę, nakieruj jak będzie chciał kupić coś głupiego, czasem zalej do pełna, dołóż do ubezpieczenia.

Po przeczytaniu powyższego i jeszcze raz czytając ten fragment:

adamax napisał(a):
Jakoś tak doszliśmy wspólnie do wniosku, że jednak Porsche to nie jest dobry pomysł jako pierwszy samochód w tym wieku (nie te umiejętności, głupie gadki kolegów w szkole i tzw. polskie piekiełko)

Nie jest tak, że on po prostu nie chce starego grata, tylko zwykły nowy samochód a Ty ze względu na swoje zainteresowania bardzo chciałbyś, żeby on je jakkolwiek realizował? :lol: no offence.

PostNapisane: 5.03.2020, 10:27 

Nr klubowicza: 694
To faktycznie chyba najlepszy pomysł.
Niech młody sam wybierze, a Ty go tylko wesprzyj / stonuj.

Jak ja zaczynam wymyślać samochody dla moich dziewczyn, to chcą mnie z domu wywalić - a takie fajne, sam bym przecież chciał takie mieć !!! :lol:

ROADSTER Boxster S 986

PostNapisane: 5.03.2020, 13:01 

Weż mu smarta z pierwszej serii. Kosztuje grosze i zakup i eksploatacja.
Nie jest szybki. Wszędzie zaparkuje - 2.5 metra długości. Zawraca w miejscu. Spala 5-6 litrów niezależnie od stylu jazdy.
Ma dwa miejsca i to jest plus bo jak będzie miał więcej to będzie miał tłum w samochodzie i będą go podpuszczać a tak to sam, albo z dziewczyną. Na trasę też da radę. Przelotowa 120 bez problemu. Jak kupiłem w zeszłym roku we wrześniu jako pull cara po bułki i od tego czasu zrobiłem 7000 km. Nie chcę z niego wysiadać. jest czad na miasto a i do Łodzi z Warszawy autostradą jechałem:)
Polecam gorąco tylko trzeba te 7-8 tys wydać bo poniżej to szroty. mówię o 1 serii bo to jest future classic. ten projekt jest unikatowy. 2 seria i późniejsze to już nie to samo
Oczywiście jak Młody zaakceptuje, jak piszą przedmówcy.
Za pełne ubezpieczenia OC/AC/NW zapłaciłem w Warcie około 1000 zł.
Pozdrawiam

PostNapisane: 5.03.2020, 14:01 

To jak Smart to może Roadster :?:

Ceny maja fajne, silniczki malutkie, a podobno dają mega fun z jazdy - fajne żeby zaszczepić benzynę we krwi!

Zapomniałem już o tym aucie, ale jak ja robiłem prawko to śliniłem się na nie bardzo :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]