Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 16:23 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
Myślałem o rozwiazaniu takim, że wieszajac i przekładajac w jedna stronę mamy 1 wariant, a wieszajac od drugiej strony mamy 2 lub 3 wariant, więc byłyby 2 kalendarze w jednym w zależności od tego z której strony powiesimy, można wybrać styczeń z jednym zdjęciem lub styczeń z kolażem jeśli zaczniemy odwrotnie, tylko kwestia ceny.
Oczywiście się nie upieram :wink:

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 16:30 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Taki równomierny kolaż jest OK. Trick, z niektórymi zdjęciami TROCHĘ większymi -OK. Powstały ładne, kolorowe płaszczyzny. Jedno znacznie większe zdjęcie z dodatkiem kilku mniejszych - nie.
Trochę dużo akcji na tych planszach, ale czy ładny kalendarz to muszą być obrazki z samochodami ?
Nr.3 !
:)

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 16:49 
Klubowicz

Oto propozycja jednego z klubowiczow (czyli poki co nr 04)... oczywiscie jezeli ten uklad graficzny mialby najwiecej zwolennikow to wszystkie 12 planszy trzeba by przygotowac w tym ukladzie.

dziekuje za propozycje - czekam na kolejne - niebawem zrobimy ankiete i glosowanie.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 17:07 

Trójka fajna, choć ta ostatnia również niczego sobie :)

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 17:38 

Nr klubowicza: 078
Trójka trochę za bardzo przeładowana. Myślę że max. to 3-4 zdjęcia na stronę.
Czwórka lepsza.
Dwójka raczej nie.

Osobiście najbardziej podobała mi się jedynka - ale rozumiem że wybrać tylko 12 zdjęć na cały rok jest ciężko.
Była kilka lat temu wersja dwustronna kalendarza (czyli 24 zdjęcia) - może to jest jakiś sposób?

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 18:27 

osobiscie jestem za czwarta opcja :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 19:01 

ja jestem za tym aby na jak największej liczbie zdjęć były ludziki czyli my.
fajny jest obecny kalendarz bo jest dużo uśmiechniętych twarzy i jak się tylko na niego spojrzy to się robi miło wesoło i człowiekowi się włączają wspomnienia - klub to ludzie

same auta na zdjęciach to mimo że są fajne i lubiane to jednak tylko kupa blachy, pełno ich w różnych folderach a za rok będą inne ...

ps.
chętnie bym pomógł przy kalendarzu ale moje umiejętności graficzne kończą się na pogrubianiu i zmianie kolorów czcionek :)

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 20:27 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Cieszę się, że ktoś myśli tak jak ja :) I oczywiście na teraz najbardziej mi się podoba czwórka.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 20:31 

bardzo słuszna uwaga. chcemy kalendarz KLUBOWY, czy KATALOG aut...

jeśli to drugie, to może poprosimy Porsche AG o piękne zdjęcia wybranych modeli i będziemy mieli fotograficzne cudo...(mają w kolekcji wszystkie modele jakie sobie wymarzymy).

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 21:16 

Witam,

też mi się podoba wersja 04, może nazwę i nr miesiąca- czcionką Porscha?

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 21:31 
Klubowicz

jacekm napisał(a):
bardzo słuszna uwaga. chcemy kalendarz KLUBOWY, czy KATALOG aut...
jeśli to drugie, to może poprosimy Porsche AG o piękne zdjęcia wybranych modeli i będziemy mieli fotograficzne cudo...(mają w kolekcji wszystkie modele jakie sobie wymarzymy).

ciekawy jest sarkazm ze strony osoby ktora zadnego zdjecia do kalendarzu nie wyslala ;)
wiekszosc zdjec jakie mamy zostala umieszczona w kalendarzu nr 03. Sa to "niestety" zdjecia aut. Nie twarzy ... ale za to sa to zdjecia aut klubowiczow Jacku, a nie z salonu Porsche (tak dla wyjasnienia).
Wersja kalendarza nr 01 pokazywala wiecej "zycia" jednak nie ma tego tyle aby wsadzic na kazdy miesiac ...
postaram sie jutro zaproponowac cos jeszcze ...

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 21:35 

w ubiegłym roku wybierałem zdjęcia z kilku tysięcy, które zrobiłem na wszystkich zlotach i wystarczy mi tego doświadczenia...

w tych, które masz widzę kilka moich zdjęć, które udostępniłem klubowiczom (mają moją zgodę na publikację, ale miło byłoby, gdyby zostały podpisane imieniem i nazwiskiem fotografa, a nie właściciela auta).

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 21:42 

yoshi napisał(a):
Wersja kalendarza nr 01 pokazywala wiecej "zycia" jednak nie ma tego tyle aby wsadzic na kazdy miesiac ...
postaram sie jutro zaproponowac cos jeszcze ...

Mam jeszcze 2-3 fotki twarzy z ostatniego spotkania w Ułężu - zapomniałem dostarczyć, także służę.

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 22:20 
Klubowicz

jacekm napisał(a):
w ubiegłym roku wybierałem zdjęcia z kilku tysięcy, które zrobiłem na wszystkich zlotach i wystarczy mi tego doświadczenia...

w tych, które masz widzę kilka moich zdjęć, które udostępniłem klubowiczom (mają moją zgodę na publikację, ale miło byłoby, gdyby zostały podpisane imieniem i nazwiskiem fotografa, a nie właściciela auta).

Jacku, niestety nie jestem w stanie ropoznac zdjec twojego autorstwa wsrod zdjec otrzymanych od klubowiczow. Tym bardziej ze oni sami podpisali dokument ze maja pelne prawa do tych zdjec i podali info jak zdjecia na dole podpisywac (bez wzmianki ze mam wpisac Ciebie, choc chyba Matschke wspominal ze ma jakies zdjecie od Ciebie). Prosze, nie kaz mi zgadywac ktore zdjecia sa twoje, porozmawiaj z osobami ktore wykorzystaly twoje zdjecia aby wyslaly je ponownie z odpowiednio wypelnionym formularzem. Poki co musze sie kierowac tym co mam na pismie od osob ktore wziely udzial w konkursie ...

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 22:59 

Spoko, jak bedą wybrane te finalne to rzuce okiem i dam znac.nie bedzie problemów z mojej strony.

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 23:31 
Klubowicz

podrzucam wersje nr 05 - ponizej plik 15.

Idea jest aby nie bylo bialych ramek wokol kazdego zdjecia i kalendarz byl drukowany od krawedzi do krawedzi (prawej / lewej).
Stad pojedynczy pasek zawierajacy sklejone fotografie.
Na planszy musza pojawic sie loga partnerow. (Darku, zgodnie z uwaga wydzielilem firmy ze wzgledu na inny rodzaj partnerstwa - daj znac czy to wystarczy).
Jezeli udalo by sie nie umieszczac partnerow na kazdej ze stron, tylko na okladce i karcie honorowej na koncu kalendarza, wowczas mogloby wygladac to jak w wersji 14 (ponizej) czyli czysciej i bardziej wspolczesnie.
Jezeli musimy pozostawic loga wowczas bede musial dodac je do wszystkich nadeslanych propozycji (przed ankieta i glosowaniem)

Mam nadzieje ze jeszcze ktos cos zaproponuje. Pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 23:49 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
W sumie 5 też jest fajny a przy nowoczesnym dosunięciu do krawędzi zachowuje tradycyjny podział 1-o duże kilka małych :lol:

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 26.10.2011, 7:01 

yoshi napisał(a):
...Na planszy musza pojawic sie loga partnerow. (Darku, zgodnie z uwaga wydzielilem firmy ze wzgledu na inny rodzaj partnerstwa - daj znac czy to wystarczy)...

Rafale, logotypy partnerów nie muszą się pojawiać osobno na każdej stron w kalendarzu (powinny być na samochodach oraz w tle zdjęć z naszych imprez), to od autora założeń koncepcji graficznej zależy czy je tam umieści (IMHO nie ma takiej potrzeby)... Jeśli już mają zostać umieszczeni to musimy zaznaczyć którzy mają większą rangę i zaangażowanie (Oficjalni Partnerzy PCP).
Karta honorowa na końcu z partnerami - dobry pomysł, ale to koszty (+~8%) no i trzeba się zastanowić czy umieszczamy byłych partnerów (za rok 2011) czy partnerów tegorocznych (2012) partnerów klubu ;) ...

A może jeżeli chcemy uhonorować partnerów to umieścić ich na stronie tytułowej? poniżej tego przykład z wykorzystaniem zdjęcia z ostatniego Kamienia Śląskiego wykonanego z samolotu przez Jacka :D (na szybko skadrowałem bez dbania o rozdzielczość)

Tytuł:
PostNapisane: 26.10.2011, 7:37 

mnie nie podoba się wersja 5. ten oddech między zdjęciami w nr 4 jest lepszy.
Loga partnerów - umieściłbym tylko całorocznych partnerów PCP (Livingroom, Michelin, Mobil1, Numer Uno, Carisma Nieruchomości Hiszpania), pozostali zbyt często się zmieniają (i zalezni są od imprezy do imprezy)

Tytuł:
PostNapisane: 26.10.2011, 9:09 
Prezes PCP, Cz. Honorowy

Nr klubowicza: 002
Popieram koncepcję Darka, jeśli już umieszczamy loga partnerów to na stronie tytułowej... to będzie ładnie wyglądało, a nie zaburzy kalendarza... no chyba że partnerzy będą zainteresowani dofinansowaniem, wtedy tak... niech będą na każdej karcie... w przeciwnym razie nie widzę takiej potrzeby...

Co do projektów, to mam już swój typ, ale jeszcze chwilę poczekam być może jeszcze coś się pojawi... ;)

były: 924, 944, 928, 964, 996, 997, 986 S,
będzie: 981 GTS? ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]