Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19.11.2016, 23:29 

Czesc

Wreszcie wiem jakie chce kupic auto :). Troche poogladalem samochodow ostatnio [ dzieki Jarek za mozliwosc sprawdzenia 997T ] i wyszlo na to ze pasuje mi jak ulal 964 z manualna skrzynia. Dawno tak dobrze nie czulem sie w aucie przy malych predkosciach [ moze to glupio zabrzmi ale jedynie MX-5 ND dawala mi podobny poziom zabawy z samochodem ].

Powaznie przygladam sie temu co jest obecnie wystawione, o jednym aucie rozmawiam, moze sie dogadamy.

Ale tak czy inaczej jak macie gdzies pochowane w garazach 964 ktore az sie prosi o zmiane wlasciciela to piszcie :))).

Pozdrawiam

PostNapisane: 21.11.2016, 23:47 

widze , ze bez odzewu w sprawie 964 w manualu...tez dlugo szukalem swojej ale mialem bardzo sprecyzowane kryteria i sie tego twardo trzymalem...w sumie w Wawie jest najwiecej 964 na sprzedaz w PL - Japan Car Direct i 911garage , no i u Krzysia - Kimbex...pojedz , poogladaj , moze nawet potestuj , a noz cos wybierzesz...zycze powodzenia)

ps: raczej nie licz , ze ktos z forum oddaa swoje cacko)

PostNapisane: 22.11.2016, 0:02 

:(

Kimbex ma jedynie automaty, i nic na razie na widoku. Z JCD rozmawiam, moze ktos z was poleci/zna 964 manuala ktory stoi u chlopakow? Co mysliscie o tym aucie?

Tak czy inaczej to bardzo male pole manewru. Oczywiscie jest jeszcze kilka innych opcji ale to i tak nie wyglada rozowo :(.

PS: jako ciekawostka, wczesniej bylem bardziej nastawiony na 993 ale mialem okazje usiasc zaraz po sobie w 993 i 964 [ dzieki uprzejmosci JCD ]. Ku memu zaskodzeniu jest duza roznica, i to w kierunku 964. A sama jazda to juz bajka...

PostNapisane: 22.11.2016, 0:17 

tetno napisał(a):
:(
jako ciekawostka, wczesniej bylem duzo bardziej nastawiony na 993 ale maja okazje usiasc zaraz po sobie do 993 i 964 [ dzieki uprzejmosci JCD ]. Ku memu zaskodzeniu jest duza roznica, i to w kierunku 964. A sama jazda to juz bajka...

jestem tego samego zdania)

PostNapisane: 23.11.2016, 9:51 

bary napisał(a):

ps: raczej nie licz , ze ktos z forum oddaa swoje cacko)

Ja tam myślę, że wszystko jest kwestią ceny :)

PostNapisane: 24.11.2016, 0:32 

Nr klubowicza: 588
964 to najlepszy klasyk porsche,jeśli uda Ci się kupić w wersji turbo look to będzie największy kozak :) a może pokusisz się od razu na 965 ? gorąco polecam :)

PostNapisane: 25.11.2016, 1:52 

965 - boje sie tego auta, zwykle jezdze bardzo wolno, ale jak pewnie wielu z nas czasami mnie ponosi ;). Za duzo momentu pod pedalem + tylny naped = to jeszcze nie dla mnie.

Zreszta jestem fanem NA, jakos zawsze tak wychodzilo ze takie auta do mnie przemawialy, a w polaczeniu z niska waga wrecz wciagaly :). Jak to mowi Jarek z 911 lubie "baletnice" ;).

PostNapisane: 25.11.2016, 20:11 

Nr klubowicza: 588
jak jeździsz NA (mam taką z pierwszego roku produkcji, super autko, szczególnie skrzynia biegów, która do dziś uważana jest za najlepszą z tamtych czasów) to bierz C2 ! sprawdź dobrze zanim kupisz, wstaw do dobrego serwisu i niech wszystko sprawdzą ponieważ różnica pomiędzy dobrą a "dobrą" może być kosztowna...nie kieruj się sercem- jaki piękny kolor :) tylko rozumem a na pewno będziesz równie zadowolony co z jazdy NA, powodzenia !

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]