Autor |
Wiadomość |
wiewior
|
Napisane: 27.05.2013, 22:32 |
|
|
Długi no nie? ten Darek to malo wie... haha dzieki za info haha:D
czyli Niemcy
lysyn namber tu plis!:P
Vjackmax dokladnie tak, szczerze powiedziawszy czuje ze nie cieszylbym sie porschakiem za 100tys tak jak boxsterem, bo wiem ze ok zbieralem lata na niego ale zawsze to cos ponad 30tys i choc zerkam co chwile na niego to nie jestem jego wiezniem ze balbym sie go gdziekolwiek zostawic- bo wtedy to przestaje cieszyc, jak nie mozesz spac bo boisz sie o niego nawet we wlasnym garazu- auto staje sie wtedy udreka zamiast spelnieniem marzen:/ A taki boxster, ok robi szal dla niektorych, ale mysle ze czy dla zlodzei czy innego zagrozenia nie jest az tak dobrym kąskiem, sa lepsze:) jak krasc to miliony!
P.S. Jacku ja jestem bardzo czesto w bielsku, to moglibysmy sie kiedys zgadac, pozanc osobiscie, pogadac
westscz na pewno trafie! dziekuje, no moze nie takie cudo, juz troche lat ma, ale kazdy jego defekt i ryse kocham bo nadaje mu charakteru!
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 27.05.2013, 23:17 |
|
|
ale porażasz pozytywną energią - gratuluję ! zdecydowanie masz świra i nadajesz się do klubu . masz moją rekomendację w ciemno
|
|
Góra |
|
Andruszka
|
Napisane: 27.05.2013, 23:57 |
|
Nr klubowicza: 304
|
Gratuluję zakupu i spełnienia marzenia. Szerokości i przyczepności w nowym aucie. Do zobaczenia na jakimś zlocie.
Góra |
|
wiewior
|
Napisane: 28.05.2013, 0:23 |
|
|
jacekm hehe dzieekuuje! ja chce do klubu! ręCAMI i nogami!!
Andruszka Dziekuuuuje! do zobaczenia na pewno na -ktorymkolwiek i gdziekolwiek- zlocie, byleby byla tylko chwila i $$$, trzeba sie sprezyc i cos wykombinowac na peelny baak paliwa bo dlugi weekend a ja mieszkam w pieknej okolicy (gory, widoki, zakrety)
Gdyby ktos, ktokolwiek byl zainteresowany to mam na sprzedaz takie ledowe lampy srebrne z czarna obwodka- w super stanie, tak samo jak boczne kierunkowskazy biale i jeszcze bagaznik dachowy z kluczykiem- oczywiscie wsyzstko do 986 boxster'a poratujcie na paliwo Bo na szczescie dostalem wszystkie oryginalne czesci (pomarancze - kuzwa kocham pomaranczowe klosze, classic!)
|
|
Góra |
|
911Bart
|
Napisane: 28.05.2013, 1:02 |
|
|
wiewior napisał(a): ...pomarancze - kuzwa kocham pomaranczowe klosze, classic!
Rozumiem, popieram i gratuluję zakupu.
Też przez chwilę miałem wizję zastąpienia w 964 pomarańczu białym, ale efekt jest taki że nowiutki biały komplet leży w garażu, a pomarańcz trafił spowrotem w zderzak...
|
|
Góra |
|
Vjackmax
|
Napisane: 28.05.2013, 9:42 |
|
|
wiewior napisał(a): P.S. Jacku ja jestem bardzo czesto w bielsku, to moglibysmy sie kiedys zgadac, pozanc osobiscie, pogadac
schemat jest prosty - jedziesz , dzwonisz, spotykamy się
byle nie o 6.00 rano
pozdr, jacek
|
|
Góra |
|
wiewior
|
Napisane: 28.05.2013, 10:21 |
|
|
911Bart dokladnie tak, wczesniej jezdzilem starymi mercedesami np SEC i tam tak samo, kupilem z bialymi swiatlami itd, kolor karoserii byl czarny wiec jak wrzucilem od razu pomaranczowe kierunki itd to po prostu miazga taka zmiana i ogolnie jestem zakochany w obrysowkach USA a boxster ma takie oryginalnie wiec - no po prostu wsyzstko na plus jesli chodzi o pomarancz!
Vjackmax na PW masz moj numer, wyslij rowniez swoj i mozna byloby sie sie zobaczyc nie no, troche nierowno pod sufitem mam ale spac to ja kocham jak kazdy wiec luzno.
Porsche 'is gut'!!!
|
|
Góra |
|
simprez
|
Napisane: 28.05.2013, 11:53 |
|
|
Gratuluję zakupu pierwszego porszaka
Nieustającej Frajdy!
|
|
Góra |
|
wiewior
|
Napisane: 28.05.2013, 14:09 |
|
|
simprez dziekuuuje!!
nie ustanie!
jak myslcie to sa fele RH? takie jak np tutaj?
http://allegro.pl/show_item.php?item=3283302579
On ma obnizenie na sprezynach czy standardowa wysokosc- jak myslicie?
Bardzo chcialbym takie felgi, i w zasadzie to bedzie jedyne co bede kombinowal przy Porsche, felga.
.
|
|
Góra |
|
kl
|
Napisane: 28.05.2013, 14:16 |
|
|
Gratulacje! Przy okazji - szukaj felg 5x130 - ET Boxstera niestety nie pamiętam
|
|
Góra |
|
ravestation
|
Napisane: 28.05.2013, 15:02 |
|
|
ja też dziś podjechałem do serwisu oponiarskiego i ściągnęli mi zabezpieczenia z kół za 40 zł sztuka
a nie lepiej jakiś szprychowy bbs lub turbo look (imo najładniejsza felga do porsche ever)?
|
|
Góra |
|
wiewior
|
Napisane: 28.05.2013, 18:50 |
|
|
kl Dziekuje! tak wiem wiem, ET to gdzies okolo 50 teraz mam, (oryginalne felgi 17") ale po prostu sa sporo w srodku... A ja chce tak prawie rowno z linia nadwozia, nic wiecej
ravestation oczysicie ze lepiej, to moje marzenie boxster na takich kolach- tylko kasa... bbs krzaczochy i maly rant tak jak tutaj:
http://www.speedmeeting.de/wp-content/uploads/e28i.jpg
Bo turbo look- to nie wiem czy mowisz o tych Cup'ach
http://data.motor-talk.de/data/gallerie ... 01074.jpeg
ktore rooowniez kocham ale nie wiem jak sprawa bedzie wygladac z taka 18"tka:/ czy zaraz nie beda jak jajka...
POZA TYM przyjaciele juz zdiagnozowalem chyba wszystko co chce zrobic:
1. Lozysko prawe tyl - jaki to jest koszt i gdzie dostac, jakiej firmy najelpiej?
2. bezpiecznik od podgrzewania siedzen mi sie od razu przepala jak tylko chce wlaczyc siedzenie kierowcy, jak zdiagnozowac problem? co to moze byc?
3. czy moge miec zepsuta jakas krancowke, ze czasami mi sie swieci kontrolna od dachu mimo ze jest zamkniety? jak poprawnie zamykac dach- trzymac az sie zamknie i cos tak puknie, czy na oko?:D bo raz swieci, raz nie i czuje, ze po prostu JA nie umiem dobrze zamknac dachu
4. To samo tyczy sie szyb drzwi, tego ze klamke czy zewn. czy wewn. to w pierwszej jakby fazie pociagania jej opuszcza sie szyba: no i u kierowcy wsyzstko super dziala ale pasazer chyba nie dziala tak jak powinien bo jak otworze drzwi to nie raz jest tak ze: otwieram i puszczam klamke, a szyba zamist zeby zostac te 0,5cm w dole podnosi sie i wtedy zamykajac nachodzi ona NA uszczelke zamiast jak wiadomo POD i dopiero WTEDY sie domyka do gory i jest szczelnie. To tez moje nieumiejetne zamykanie drzwi czy jest jakis czujnik ktory po porstu moze byc do wymiany?
5. diodka w lampie stopu mi przestala dzialac, czy sa tam zarowki np jakies male R5 czy to sa wkutowane diody? jesli tak to BARDZO prosze o informacje jakie bo to rowniez musze od razu zrobic.
pozdrawiam!
|
|
Góra |
|
adamww1977
|
Napisane: 28.05.2013, 22:08 |
|
|
Witaj
W pierwszej kolejności GRATULUJĘ pierwszego prosiaczka.
Chyba mamy podobne podejście
Jeśli chodzi o zamykanie i otwieranie dachu to trzymaj przełącznik do czasu
kiedy usłyszysz że silniczki pokrywy przestaną pracować. To powinno rozwiązać problem.
Tylne światło stopu też już demontowałem ale nie rozbierałem go na czynniki pierwsze ale na moje oko to jeden element. Czasem na allegro można spotkać za rozsądne pieniążki.
Problem z oknem bocznym może uda się rozwiązać przez odpięcie akumulatora na jakieś dziesięć minut. Gdzieś o tym czytałem ale nie mam pojęcia czy pomoże.
Jeszcze raz gratuluję i do zobaczenia na trasie
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
michal928
|
Napisane: 29.05.2013, 0:56 |
|
|
1 - ja zakladalem fag`a (koszt sto kilkadziesiąt zł) i sporo roboty
2 - ciężko stwierdzić - trzeba pokopać w kablach
3 - rada Adama
4 - do wymiany zamek drzwi ale trzeba by sprawdzić.
|
|
Góra |
|
wiewior
|
Napisane: 2.06.2013, 11:40 |
|
|
|
Góra |
|
Daro
|
Napisane: 2.06.2013, 12:15 |
|
Nr klubowicza: 263
|
Mam nadzieję, że nie spaskudzisz tego boxa tymi okropnymi ledowymi lampami na tył?
Bo taki "klasyk" wygląda super
|
wiewior
|
Napisane: 2.06.2013, 13:37 |
|
|
ja je wlasnie zdjalem bo chce wlasnie klasyka i biale kierunki z boku tez zaminilem na pomaranczowe
nie lubie udziwnien w naturalnie pieknych wozach )
|
|
Góra |
|
tikicaca
|
Napisane: 3.06.2013, 12:53 |
|
|
kojarze to auto z ogloszen, rok temu bylo juz wystawione na allegro. wiewior dobrze je sprawdziles przed zakupem jezeli chodzi o bezwypadkowa przeszlosc?
|
|
Góra |
|
wiewior
|
Napisane: 3.06.2013, 16:39 |
|
|
A co widziales? bo moze mi to pomoc w sprecyzowania miejsca ktore musialbym dokladnie sprawdzic, bo takie sprawdzanie na stacjach diagnostycznych to tyle daje co nic, dopoki sam milimetr po milimetrze nie sprawdzi sie nadwozia to nie mozna byc pewnym niczego, wyglada auto jak nowe od spodu itd ale zebym mial pewnosc to sa profesionalne serwisy zajmujace sie airbagami i naprawiaja systemy SRS po wypadkowych samochodow wiec bedzie to dla nich pesta zeby sprawdzic czy kiedykolwiek byl sterownik naprawiany/wymieniany itd, to na pewno bede sprawdzac jak przy kazdym samochodzie ktory mialem, zawsze jest sie spokojniejszym ze ta poduszka sie otworzy w razie wypadku...
Oczywiste ze nie mozna byc pewnym niczego, ale wydaje mi sie ze nie ma powypadkowej przeszlosci. No i druga sprawa czy po prostu nie mylisz tej oferty z inna bo co jak co ale srebrnych boxsterow z czerownym srodkiem jest chyba najwiecej ale prosze o jakiej info jakie miales o tamtym egzemplarzu o ktorym mowisz ze moze to byl ten ktory ja mam.
pozdrawiam!
|
|
Góra |
|
simprez
|
Napisane: 3.06.2013, 18:35 |
|
|
Hej, chyba widziałem Twojego boxsta dzisiaj na Reymonta
Fajnie się prezentuje!