Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27.05.2013, 0:10 

Przyjaciele w koncu dorwalem Boxster'a kupilem tego wariata malego :D
Krotko mowiac, to paru z was wie jak bardzo chcialem dorwac sie do Porsche, jak wiele glupich pytan zadawalem po to zeby sie jak najwiecej dowiedziec i nareszcie pojechalem, obejrzalem i kupilem!!
Jest to boxster 986 z 97' z 2.5, automat, swietnie sie prezentuje i choc nie mam porownania to wydaje mi sie ze bardzo przyjemnie chodzi. Obroty nie faluja, auto nie szarpie, na skrzynie mam jeszcze gwarancje (mam fakture na kwote 4,9tys zl za naprawe skrzyni + gwarancja) i pare innych dupereli ktore bardzo mi sie spodobaly.
Z wyposazenia to tak jak chcialem, mial byc golas, srebrny, czewony srodek i klima- do tego sa jeszcze spryski swiatel, podgrzewanie siedzen, podgrzewana przednia szyba (ale to chyba we wszytkich sa, nie wiem) i NIC wiecej i tak bardzo jaram sie tą prostota, ze szok!
Kupilem w sobote, i nie wazne, ze dzisiaj niedziela- wyciagnalem fotele i heja ze sprzataniem, praniem, czyszczeniem skor i nakremowaniem mmmm Boze jak ja kocham taka robote!! zdejmowanie tapicerek bagaznikow itd i wszystko wyglada jakby z fabryki wyjechalo (haha mam nadzieje ze to nie z tego powodu ze cwiartki sa zlozone z polowy aut :D) bo juz na tym forum widzialem takie porschawki i nie zazdroscilem wlasciciela :D prowadzi sie super poza tym szczegolem ze tylna prawa felge czuje ze mam krzywą bo bije przy duzych predkosciach i tutaj pojawil sie problem otóż mam kompletnie wszystko w komplecie do samochodu, wszystkie klucze podnosniki itd ale nie mam koncowki do jednej ze srub ktorymi przykrecone sa wszystkie kola:(
Sruby wygladaja dokladnie tak jak na tej aukcji:
http://www.ebay.co.uk/itm/Porsche-Boxst ... 1c32cd06f7
Pech chcial, ze przebilem kolo i powoli schodzi powietrze a ja nie mam jak odkrecic kola, tutaj rodzi sie pytanie czy ktos ktokolwiek bylby w stanie mi wyslac tą koncowke zebym tylko odkrecil to kolo i mogl nadal cieszyc sie porschawka? kupilem ja wczoraj a juz stoi przez... kapcia...:(
Stoje w Krakowie wiec moze ktos tutaj mieszka i ma taka koncowke pozyczyc na chwile zebym tylko skleil tą opone.

BARDZO prosze o pomoc!

pozdrawiam przyjaciele!

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 0:17 

Nr klubowicza: 164
W serwisie ci odkrecą. Albo pewnie w każdym warsztacie, który ma jakieś pojęcie o autach. To jest mały problem.

Gratuluje zakupu!

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 1:29 

Gratuluję kolego i poprosimy o dużo zdjęć.

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 7:27 

witam, gratuluję, poprosimy fotki!
a jednak tiptronic.... No zobaczysz....
powodzenia ! :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 7:47 

Gratuluje Ci zakupu,

W sprawie złodziejki do kół to podjedz do ASO Porsche, tych końcowek porsche wypuściło bardzo dużo, widziałem kiedyś w ASO walizkę z nimi, one są ponumerowane. Bez problemu kupiłem swego czasu do Carrery bo tez nie miałem. Tam Ci odkręca kolo, nawet chyba for free :wink:

PostNapisane: 27.05.2013, 8:52 

wiewior napisał(a):
Przyjaciele w koncu dorwalem Boxster'a

ufff... dzięki Ci Panie w niebiesiech...!
:)

a tak na serio - ZDJĘCIA !

pozdrawiam, jacek

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 10:48 

Jasmin zaaaraz lece na nogach do wulkanizatora bo nie chce sobie opony uszkodzic, jak cos to reczka pompa i bedzie siara no ale podpompuje kolo i dopiero wtedy podjade :D

Dziekuje!! :)

jacek1963 Dzieeekuje!! Jak zwykle tak podjarany biegalem i juz dziubałem przy nim ze zadnych zdjec nie zrobilem poza chyba dwoma? :D
foto jedno zaraz przed wyjazdem do Krakowa, i drugie jak czyscilem (oczywiscie nie wazne ze w niedziele) srodek i wyciagnalem fotel- calkiem czysto pod nim bylo ku mojemu zdziwieniu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak tylko wroce do domu w czwartek to narobie tyle zdjec ze bedziecie mnie mieli dosc! :D

Długi taaak, cholera jasna jak sie ciesze ze tego tip tronica! Nie chcialem go ale jak gosc mi dal gwarancje na skrzynie i faktycznie wszystkie papiery ze skrzynia byla zrobiona na 4900zl to uspokoilem tylek i wzialem, a najwazniejsza sprawa ze jak zczailem jak pieknie dziala PRAWDZIWY tip tronic to kosmos! To nie to samo co w mercedesach itd, tutaj to jest po prostu KOSMOS!

fulnek cholera jasna wpisuje w google Porsche Krakow i nic mi nie wyskakuje, a w dealerach w Polsce pokazuja mi sie tylko 4 miasta, przeciez to nie mozliwe zeby porsche nie bylo w Krakowie...:/ Podejde do warsztatu czy maja cos takiego...
Dziekuje!!

Vjackmax hahahaha :D wieeem ze wszyscy juz mnie mieli dosc, ale teeeraz to dopiero siegnie zenitu wasza cierpliwosc do mnie :p jak zaczne zadawac milion pytan co, gdzie, dlaczego, jak, czym? :D

Czy ja moge gdzies tutaj zalozyc swoj temat z porschaczkiem jesli nie jestem klubowiczem?
Bo oczywiscie chce zostac kiedys klubowiczem ale bylo to dla mnie tak nierealne ze nawet nie czytalem jakie sa warunki :D

EDIT: dobra znalazlem serwic Jaguara i Porsche w Krakowie, lece tam :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 11:44 

Nr klubowicza: 039
Gratulacje !
Już dawno byłem przekonany ,że nie potrzeba kupować nowy top model w salonie aby mieć tyle radości.

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 12:03 

Wiewor ile Cię to wszystko kosztowało? Jak chcesz to na PW. Dzięki.

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 12:28 

Nr klubowicza: 694
Piękna chwila - miło widzieć pod domem pierwszego w życiu Porschaczka. Też tak miałem :D
Gratuluje i życzę szczęśliwej eksploatacji !!!

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 15:27 

jurek968 dokladnie tak :D
dziekuje!

Duke w sumie normalna cena ale w tym tak jak mowie mam rozne wazne dla mnie papierki, tzn najwazniejsza to jest ta skrzynia, bo tego sie najbardziej balem w automacie.

rafie Dziekuje!! :))

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 16:28 

u mnie też nie było nasadki na śrubę zabezpieczającą... dzwoniłem do ASO w Sopocie i zostałem poinformowany, że niestety ale do 986 nie mogą już sprzedać samej nasadki, trzeba kupić cały nowy set (śruby i nasadka) za 300 zł brutto (starą śrubę odkręcają w cenie)

Tytuł: :)
PostNapisane: 27.05.2013, 17:20 

gratuluje zakupu:) a co do odkręcenia koła to miałem podobny problem byłem w PCK ale nie dali rady nic dopasować pojechałem do konkretnego zakładu wulkanizacyjnego i za 50 zł za szt odkręcili, maja takie klucze nabijaki z lewym gwintem czy coś... tylko się musisz od razu zaopatrzyć w nową szpilkę:D powodzenia;)

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 17:54 

wiewior napisał(a):
Duke w sumie normalna cena ale w tym tak jak mowie mam rozne wazne dla mnie papierki, tzn najwazniejsza to jest ta skrzynia, bo tego sie najbardziej balem w automacie.

Miałem na myśli kwotę. Każde Porsche się wyróżnia, naprawdę śliczne.

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 18:16 

Witaj,

gratuluje jeszcze raz... :)

Napiszę tak... takiego entuzjazmu i napalania w sensie pozytywnym dawno nie było na tym forum... :)
Przywracasz mi wiarę w ludzi!
Mam nadzieję że spotkamy się na jakimś zlocie! :)

Widzę że masz: M534 - Theft Security System ale to chyba standard.
Powodzenia!!! :):)

Aha czy to Jest Boxster niemiecki czy fiński? :)
mam nadzieję żę kupiłeś oryginał... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 18:56 

Nr klubowicza: 263
Mam nadzieję,że nie tego kupiłeś ?
Obrazek

żart :D gratulacje i uciechy z jazdy. :drive:
Ja dzisiaj przejechałem blisko 400 km moim i cały czas z uśmiechem i nawet nie jestem jakoś zmęczony, więc zobaczysz jaki to fan jazda takim samochodem :blob:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 19:04 

ravestation jak sie okazalo w tym oddziale porsche-jaguar w Krakowie to zwykly warsztat, i jedyne co mogli zrobic to nabic mi wiekszy klucz na ta srube i odkrecic... Musialem sie zgodzic bo inaczej rozwalilbym jeszcze opone a wiem ze juz i tak klucza nie znajde bo patrzylem wszedzie...

Doniu, tez mi tak nabili klucz i poszlo, na szczescie mialem jedna jedyna zapasową choc nic by sie nie stało gdybym przejechal kawalem do sklepu na 4'ch srubach. Ale mialem wiec fart :D

Duke przyznam sie szczerze ze musialem sie u brata zaporzyczyc na dodatkowe 3tys bo zbieralem i zbieralem kazdy grosz zeby kupic tego boxster'a a pojawila sie taka oferta ktora przerastala moj budrzet -a jednoczescie czulem ze jest specjalnie dla mnie!- dlatego musialem sie u brata zapozyczyc na jeszcze 3tys zl i uzbierala sie kwota 34tys a za 37,5tys byl do oddania, zbilem te 3,5tys i finalnie zostalem bez grosza przy duszy ale nigdy szczesliwszym sie nie czulem :D
Dziekuje bardzo!

Długi hahah chyba chciales napisac "takiego zawracania dupy bzdurami" :D a nie...
Na pewno sie spotkamy bo chce byc klubowiczem i koniec kropka czy wam sie to podoba czy nie- miec takiego męczydupe w ekipie :D
Jak to sprawdzic czy fin czy niemiec?
Byc moze mam ale dowiedzialbym sie wszystkiego gdybyscie mi rozkodowali vin:D

WP0ZZZ98ZVS601321

Zastanawiam sie tylko nad ksiazka przegladow, bo dostalem taka i na ponad 60tys jest ostatni wpis w 2006roku! a obecnie ma 90tys czy to mozliwe czy ktos krecil, z ciekawosci czystej chcialbym bardzo wiedziec czy mam maly przebieg czy juz jest naklepane pol miliona a srkecone do dziewiedziesiecu tysiecy :D

DK MAM NADZIEJE ZE NIEEEE hahahah choc jak widzialem juz po przykladach na forum nigdy nie mozna byc pewnym, bo patrzylem na podloge pod tapicerka bagaznika przedniego i jest jakz fabryki ale co z tego jak mogl byc nawet samochod w polowie wspawany haha :D zreszta co ja wam bede tlumaczyc jak sami wiecie jak to jest czasami...:(
Dziekuje bardzo! Na pewno bedzie duuuzo tej uciechy! :)))
Ja na razie najwiecej 150km, zobaczymy jak bedzie na trasie prawdziwej, ale czuje ze im dluzej tym lepiej! :))

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 19:04 

DK napisał(a):
Mam nadzieję,że nie tego kupiłeś ?
Obrazek

żart :D gratulacje i uciechy z jazdy. :drive:
Ja dzisiaj przejechałem blisko 400 km moim i cały czas z uśmiechem i nawet nie jestem jakoś zmęczony, więc zobaczysz jaki to fan jazda takim samochodem :blob:

Darku to poliftowy po 2003roku i 986S :)
ech...co za brak wiedzy...;)

Wiewiór:
WP0ZZZ98ZVS601321

S=Stuttgart
U=Uusikaupunki :)

lysynnamber łan :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 19:43 

wiewior napisał(a):
koniec kropka czy wam sie to podoba czy nie- miec takiego męczydupe w ekipie :))

Jeden więcej jeden mniej - jaka to ròżnica :)
A tak na poważnie - super że jeszcze tak może być, nie wydając xxx.xxx. pln na turboburbosuperhiperultramarynę i mieć tyle radochy...

Niech służy dobrze jak na Prosiaka przystalo !

Pozdr, jacek

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2013, 21:42 

Jeśli kiedyś trafiłbyś do Częstochowy to daj znać! Chętnie zobaczę to cudo i twoją radość :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]