Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: kupno 944
PostNapisane: 7.05.2007, 21:11 

witam. szukam 944 w dobrym stanie i mam pytanie dotyczace karoserii. ogladalem dobrze "wygladajacy" egzemplarz z '88, ale w kilku miesjscach - np. przy uszczelce przedniej szyby sa purchle, podobnie przy uszczelce na karoserii pod tylnia klapa, poza tym w paru miejscach sa pekniecia lakieru. czy to sie zdarza, czy to znaczy ze samochod byl malowany? przy szybach - pewno po prostu byly wymieniane i purchle przez naruszony ocynk.

Tytuł:
PostNapisane: 7.05.2007, 21:23 

Nr klubowicza: 111
Witaj Blazej,
korozja na krawędziach... cóż może się zdarzyć, weź pod uwagę wiek (mógłbym takiego spłodzić) :lol: . Co do pęknięć lakieru - wg mnie nie przyjął się na szpachli, tzn był malowany przynajmniej w tych miejscach
Pozdr.
Bengalski

Tytuł:
PostNapisane: 7.05.2007, 23:09 

dzieki za odpowiedz!
tutaj link do samochodu, o ktorym mowie : http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2644240
moze ktos mial juz okazje ogladac go w warsztacie albo ma jakies uwagi na temat tego samochodu?
jaki jest koszt wymiany rozrzadu i przedniej szyby i gdzie najlepiej zamawiac te elementy?
bede wdzieczny za komentarze. pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 7.05.2007, 23:21 

albo mi sie wydaje, albo ma dziwne lampy, a dokladniej szkła

Tytuł:
PostNapisane: 7.05.2007, 23:31 

Zupelnie jak moj :D

Te szkla nie wygladaja na oryginalne. Tapicerka badziewna... Ale tak naprawde trzeba sie przejechc i obejrzec.

Moj jest taniej do sprzedania ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2007, 0:07 

blazej napisał(a):
dzieki za odpowiedz!

jaki jest koszt wymiany rozrzadu i przedniej szyby i gdzie najlepiej zamawiac te elementy?

rozrzad to cena czesci ok 600-1000 zl (w zaleznosci od znizek w sklepie) - niektore czesci zamawiasz tylko w serwisie Porsche. Robocizna to cos ok 500/700 zl (w zaleznosci u kogo bedziesz robic)

przednia szyba to z tego co pamietam (na tym forum) to mozna miec za ok 300 zl (choc musisz dokladnie sprawdzic - poszukaj tematu)

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2007, 9:17 

Lampy Clear bardzo fajnie wyglądają, ciekawe tylko czy prawidłowo świecą :wink:
Co do auta to ciekawi mnie czemu ma niemieckie blachy, jeśliby przyjechał na kołach to powinien mieć wyjazdówki, więc już jest powód do dyskusji z właścicielem, tapicerka, rzadka - ale wygląda ładnie - ogólnie auto sprawia wrażenie idealnego - tylko dlaczego znowu biały :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2007, 9:26 

Bo biale jest piekne :D

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2007, 9:47 

dzieki za komentarze. zgadza sie lampy clear i rzeczywiscie wygladaja ok, a tapicerka (nie wydaje mi sie zeby byla oryginalna bo jest na prawde dobra, zadnych przetarc, sladow zuzycia) co mnie martwi to ta blacha, ktora nie jest do konca zdrowa i zdaje sie ze rzeczywiscie nie jest to pierwszy lakier (poza tym tylny prawy blotnik byl wgnieciony i jest widocznie odmalowany w polowie, z przodu na lewym sa dwie male wgnioty). dochodzi jeszcze kwestia wydechu, ktory jest poniekad bardzo glosny (za czym nie przepadam:) i peknietej przedniej szyby. widzialem samochod na szybko w nocy, wracajac do warszawy z wroclawia, w tym tygodniu moze uda mi sie tam wybrac raz jeszcze z mechanikiem.
co do tablic rejestracyjnych, to sadzilem ze moze byc sprzedany i wwieziony na tych na ktorych jest (ubezpieczenie itp.)?

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2007, 10:06 

Przewaznie ludzie nie daja wlasnych tablic, dlatego sie kupuje wywozowe.

Jesli samochod byl odmalowany to nie jest tak zle, ale musi byc dobrze zrobiony. Dla mnie wazne jest zeby samochod byl dobrze poskladany i zeby najwazniejsze punkty nie dostaly.

Moje 44 tez bylo uderzone, ale byly to rzeczy kosmetyczne. 51 tez bylo uderzone, ale wszystko bylo wymieniane w serwisie.

Moje 44 jest do sprzedania, jakbys byl zainteresowany to na dniach moge wrzucic jakies nowe fotki.

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2007, 10:06 

Nr klubowicza: 111
Przyjrzyj się jeszcze tyłowi. O ile mnie pamięc nie zawodzi napasie pod tablicą rejestracyjną a nad zderzakiem powinna być długa naklejka Porsche. Zajrzyj też do bagażnika - na ścianie koło zamka powinieneś znaleźć oryginalną wklejkę, która prawdę ci powie...

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2007, 10:12 

przyjrze sie.
wampir: poslalem do Ciebie maila wlasnie z prosba o update dot. twojego 944, tak wiec czekam na info i zdjecia:) pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2007, 11:59 

w sumie jak auto łapie rdza, to znaczy, że było źle zrobione, bo Porsche ma blachę ocynkowaną

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2007, 12:41 

w tych pieniądzach nie ma samochodów niebitych albo nieuszkodzonych mechanicznie, trzeba się z tym pogodzić.

Moje podejście jest takie - jeśli samochód jest sprawny technicznie (silnik itd) oraz łądnie wygląda i ma prawidłową geometrię (zbieżność, kąty pochylenia kół, WSZ itd) to reszta mnie nie obchodzi -jeśli był bity to niegroźnie albo dobrze go "wyciągnęli"

Ja od dłuższego czasu co jakiś czas wrzucam ogłoszenie i pewnie dlatego że nie ukrywam że samochód miał przejścia itd, to bym sprzedał, ale aż tak mi nie zależy.

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2007, 14:17 

a gdzie (optymalnie gdyby to bylo w warszawie) zamawiacie czesci i robicie naprawy? bo zadzwonilem pod numery podane na forum w "adresach warsztatow..." i w zasadzie przekaz jest taki ze 944 nie robia i czesci nie maja...

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2007, 14:22 

w adresach warsztatow i mechanikow jest np Darek Lipski - uderz do niego - ma mnostwo czesci i robi naprawy do 924 / 944
mieszka i ma warsztat w białołęce

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2007, 14:26 

cześći podstawowe (filtry, paski, rolki, tarcze itd) załatwi Ci każdy porządny sklep motoryzacyjny - warto wcześniej sprawdzić ceny w Focie i intercars przez internet - u mnie np jest sklep który zawsze dużo niższe ceny ma niż na wymienionych sklepach online.
A jakieś nietypowe elementy jeśli nowe to polecam teile.pl, szybko i taniej niż przez serwis. Podajesz nr fabryczny części i stosunkowo szybko ją dostajesz.

Inne pierdoły w sumie ludzie przeważnie używane kupują.

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2007, 16:13 

rzeczywiscie przeoczylem Pana Lipskiego, i kontakt wydaje sie trafiony. dzieki!!

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2007, 19:51 

i jeszcze jedno pytanie: targa jest z twoRzywa? :)

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2007, 20:11 

tak jest z tworzywa...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]