Autor |
Wiadomość |
chris
|
Napisane: 29.01.2015, 14:57 |
|
Nr klubowicza: 288
|
bukers80 napisał(a): chris napisał(a): Zazwyczaj tak.
Nie wiem jaką klasę masz na myśli .Jeżeli klasę w wydawaniu kasy to na pewno tak .Jeżeli prawdziwą klasę to na pewno nie . Z prawdziwą klasą ludzie się rodzą i nie nikt nie jest w stanie tego się nauczyć .Wręcz żałosne jest gdy "kasiaty" stara się okazywać klasę.
Góra |
|
bukers80
|
Napisane: 29.01.2015, 15:00 |
|
|
Dodam jeszcze że nie mam tutaj na myśli ludzi ubogich którym się w życiu nie powiodło.Oni nie patrzą za ile tankujesz samochód bo mają wystarczające swoje problemy ale mówiąc o ludziach bez klasy miałem na myśli tych z tzw.klasy średniej!(to najwredniejsze społeczeństwo)Wiecznie niezadowoleni zazdrośnicy.Zajebani w kredytach po ostatnią złotówkę(dom na kredyt,samochód na kredyt ,wakacje na kredyt i zakupy w dyskoncie(na kartę debetową)
Teraz takim kredyt we frankach podskoczył o 1000zł i mają pretensję do całego świata bo ich oszukano!
|
|
Góra |
|
CAYENKA
|
Napisane: 29.01.2015, 15:14 |
|
|
uważam ze nalezy zakończyc ten żałosny wywód...
widze że to chyba Ty jesteś strasznie sfrustrowany. To ze masz kasę nie oznacza ze musisz sie wywyższać nad innymi.
co masz do klasy średniej????
to ze im się powodzi? to ze na kredyt nie ma znaczenia, skoro dostali to znaczy ze ich stać na jego spłatę.
a z kredytami w CHF (franki szwajcarskie jak byś nie kumał) tak żle nie jest. sam mam taki kredyt z wlasnej nie przymuszonej woli i w pełni swiadomie zaciągnięty i rata raptem wzrosła o 300 złotych. dramatu nie ma.
bukers80 napisał(a): Dodam jeszcze że nie mam tutaj na myśli ludzi ubogich którym się w życiu nie powiodło.Oni nie patrzą za ile tankujesz samochód bo mają wystarczające swoje problemy ale mówiąc o ludziach bez klasy miałem na myśli tych z tzw.klasy średniej!(to najwredniejsze społeczeństwo)Wiecznie niezadowoleni zazdrośnicy.Zajebani w kredytach po ostatnią złotówkę(dom na kredyt,samochód na kredyt ,wakacje na kredyt i zakupy w dyskoncie(na kartę debetową) Teraz takim kredyt we frankach podskoczył o 1000zł i mają pretensję do całego świata bo ich oszukano!
|
|
Góra |
|
kacper
|
Napisane: 29.01.2015, 15:41 |
|
|
bukers80 znowu pojechałeś jak z tym tekstem, że nie podjedziesz pod Biedronkę porschakiem bo to wstyd.
|
|
Góra |
|
lostfun
|
Napisane: 29.01.2015, 15:55 |
|
|
ojejku Panowie , nie zamierzam brać zadnych kretydów leasingów itp chodziło mi wlasnie o koszty posiadania takiego auta, czy to nie jest porywanie się z motyką na słońce nie upatruje jedynie kupna samochód, gdybym wygrał w lotto , ot tak luźna dywagacja czy ile trzeba mieć, zeby nie wydawać wszystkiego na auto a inne "potrzeby" tez mogły być zapewnione
|
|
Góra |
|
911Bart
|
Napisane: 29.01.2015, 16:27 |
|
|
Dla mnie temat bez sensu, napędza tylko mało merytoryczne i dziecinne dyskusje...
Moim zdaniem każdy rozumny człowiek z takim dylematem i kasą powinien (choćby instynktownie) wiedzieć czy stać go na takie wydatki czy nie.
|
|
Góra |
|
Macpraw
|
Napisane: 29.01.2015, 19:03 |
|
|
911Bart napisał(a): Dla mnie temat bez sensu, napędza tylko mało merytoryczne i dziecinne dyskusje... Moim zdaniem każdy rozumny człowiek z takim dylematem i kasą powinien (choćby instynktownie) wiedzieć czy stać go na takie wydatki czy nie.
Nie mam mowy o instynkcie! Jak go nie było i nie zarobiło się kasy, to po wygraniu instynkt się nie pojawi!
|
|
Góra |
|
fulnek
|
Napisane: 29.01.2015, 20:19 |
|
|
bukers80 napisał(a): Dodam jeszcze że nie mam tutaj na myśli ludzi ubogich którym się w życiu nie powiodło.Oni nie patrzą za ile tankujesz samochód bo mają wystarczające swoje problemy ale mówiąc o ludziach bez klasy miałem na myśli tych z tzw.klasy średniej!(to najwredniejsze społeczeństwo)Wiecznie niezadowoleni zazdrośnicy.Zajebani w kredytach po ostatnią złotówkę(dom na kredyt,samochód na kredyt ,wakacje na kredyt i zakupy w dyskoncie(na kartę debetową) Teraz takim kredyt we frankach podskoczył o 1000zł i mają pretensję do całego świata bo ich oszukano!
Miałem przyjemność byc na bardzo eleganckim balu sylwestrowym, naprawde klasa! W Nowy Rok poszedłem do sauny, siedzi taka kasiasta laska o jakiej pisze autor powyższych wypowiedzi i mówi do swojego partnera - "wiesz nawet fajnie było ale w sumie za tanio chyba bo jakoś tak za duzo zwykłych ludzi tu było" czytaj - za mało kasiastych debili jak ona i on. Oprócz mnie w saunie siedziała jeszcze jedna para, oni bez słowa wyszli od tych bez kredytu a ja za nimi.
Buractwo jakiego nigdy wczesniej nie widziałem.
Za kilka godzin spotkałem ich w garażu - wsiadali do M5 F10.
Tak apropos klasy ludzi z kasą, ze niby ją mają, bzdura kompletna!
Status materialny nie ma żadnego znaczenia czy ktoś jest z klasą czy nie, to chyba jasne dla wszystkich!
|
|
Góra |
|
Mata
|
Napisane: 29.01.2015, 23:48 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 10.09.2009 Posty: 5042 Lokalizacja: Warszawa/Poznań
Nr klubowicza: 281
|
Proszę Państwa
Wróćmy do merytoryki albo zakończmy ten wywód...
Przyjmijmy, że jak ktoś kupuje kilkuletni samochód używany to powinien sobie założyć ok. 20% na niespodziewane dodatkowe wydatki zaraz po zakupie.
Jak klasyka w niezłym stanie (ale do odświeżenia) to przynajmniej drugie tyle musi wydać po zakupie.
Jak chce kupić nowego to traci po wyjeździe z salonu ok 20-25% na dzień dobry a utrzymanie rocznie będzie go kosztować ok. 10% ceny zakupu.
Jeżeli macie jakieś inne typy kontynuujmy dyskusję.
Nie rozwijajmy wątków "kulturalnych" bo one patrząc na historię podobnych wątków do niczego nie prowadzą.
Dziękuję
Mata
|
|
Góra |
|
arczimi
|
Napisane: 30.01.2015, 9:33 |
|
|
Jestem jednym z największych chvjów w Polsce.
Warto jest być na tym forum , w końcu buckers80 pokazał mi moje miejsce w szeregu
Szkoda,że zapłaciłem za wakacje na wrzesień za gotówkę a nie na kredyt, nie wyszedłem protestować na ulicę i nie mam pretensji ,że mnie oszukano to wtedy byłbym największym chvjem... a to by już było coś..
Panie szanowny widzę,że masz zdecydowanie jakiś problem a ten problem pomoże Ci rozwiązać wiadomy lekarz specjalista.
Wracając do tematu, bez obrazy do autora. Nie powinno go być.
Mata
Nie do końca masz rację.
Ja kupiłem Porsche dla ubogich ale jestem Frankowiczem klasy średniej (podobno) któremu tatuś nie dał pieniędzy,dobrze płatnej przez siebie pracy, nie dostałem spadku itp.(nie ujmując ludziom którzy mieli to szczęście ale są normalni) i nie musiałem do samochodu dokładać nic. Sorry,żarówka postój i 600ml płynu do chłodnicy Presrone. Paliwa nie liczę. Nie jest to 20 % wartości zakupu Boxstera.
|
|
Góra |
|
arczimi
|
Napisane: 30.01.2015, 10:28 |
|
|
arczimi napisał(a): bukers80 napisał(a): Dodam jeszcze że nie mam tutaj na myśli ludzi ubogich którym się w życiu nie powiodło.Oni nie patrzą za ile tankujesz samochód bo mają wystarczające swoje problemy ale mówiąc o ludziach bez klasy miałem na myśli tych z tzw.klasy średniej!(to najwredniejsze społeczeństwo)Wiecznie niezadowoleni zazdrośnicy.Zajebani w kredytach po ostatnią złotówkę(dom na kredyt,samochód na kredyt ,wakacje na kredyt i zakupy w dyskoncie(na kartę debetową) Teraz takim kredyt we frankach podskoczył o 1000zł i mają pretensję do całego świata bo ich oszukano! Jestem jednym z największych chvjów w Polsce. Warto jest być na tym forum , w końcu buckers80 pokazał mi moje miejsce w szeregu Szkoda,że zapłaciłem za wakacje na wrzesień za gotówkę a nie na kredyt, nie wyszedłem protestować na ulicę i nie mam pretensji ,że mnie oszukano to wtedy byłbym największym chvjem... a to by już było coś.. Panie szanowny widzę,że masz zdecydowanie jakiś problem a ten problem pomoże Ci rozwiązać wiadomy lekarz specjalista. Wracając do tematu, bez obrazy do autora. Nie powinno go być. MataNie do końca masz rację. Ja kupiłem Porsche dla ubogich ale jestem Frankowiczem klasy średniej (podobno) któremu tatuś nie dał pieniędzy,dobrze płatnej przez siebie pracy, nie dostałem spadku itp.(nie ujmując ludziom którzy mieli to szczęście ale są normalni) i nie musiałem do samochodu dokładać nic. Sorry,żarówka postój i 600ml płynu do chłodnicy Presrone. Paliwa nie liczę. Nie jest to 20 % wartości zakupu Boxstera.
Ważne jest aby nie kupować Porsche "po taniemu". Mogłem szukać starej 911 tki albo Boxstera 987 za te pieniądze za które kupowałem 986 ale wtedy pewnie musiałbym doliczyć ze 40 procent...
|
|
Góra |
|
bukers80
|
Napisane: 30.01.2015, 11:16 |
|
|
hola hola chyba mnie ktoś tu zle zrozumiał.Napisałem dwa razy "zazwyczaj"co nie oznacza że zawsze.
Nie chciałem nikogo urazić kto się poczuł przepraszam,oceniam tylko to co widzę na ulicy.
Jasne że można mieć dużo i być burakiem jak i odwrotnie.
Kredyty to nic złego-sam mam chodzi o to że w klasie średniej a też w niej jestem:),jest najwięcej ludzi bez klasy.Ludzie ubodzy potrafią lepiej się zachować choć życie ich nie oszczędza.
Co do tematu czy warto.Nie warto
|
|
Góra |
|
Daro
|
Napisane: 30.01.2015, 11:28 |
|
Nr klubowicza: 263
|
bukers80 napisał(a): Jasne że można mieć dużo i być burakiem jak i odwrotnie. ...jest najwięcej ludzi bez klasy.Ludzie ubodzy potrafią lepiej się zachować choć życie ich nie oszczędza.
A znasz stare jak świat powiedzenie: że "słoma z papci wystaje" zawsze tak było tylko nazewnictwo na "buraka" się zmieniło.
Co do biednych to niekiedy maja więcej honoru niż dorobkiewicze.
Każdy pracuje sam na swoją opinię.
Więc uważaj na ton oraz zwroty swoich wypowiedzi bo jeszcze parę postów źle zrozumianych przez forum i dostaniesz zacny tytuł pieniacza forumowego.
|
arczimi
|
Napisane: 30.01.2015, 12:47 |
|
|
bukers80 napisał(a): hola hola chyba mnie ktoś tu zle zrozumiał.Napisałem dwa razy "zazwyczaj"co nie oznacza że zawsze. Nie chciałem nikogo urazić kto się poczuł przepraszam,oceniam tylko to co widzę na ulicy. Jasne że można mieć dużo i być burakiem jak i odwrotnie. Kredyty to nic złego-sam mam chodzi o to że w klasie średniej a też w niej jestem:),jest najwięcej ludzi bez klasy.Ludzie ubodzy potrafią lepiej się zachować choć życie ich nie oszczędza. Co do tematu czy warto.Nie warto
W poście o którego wszystkim nam chodzi nie użyłeś wyrazu zazwyczaj...
Nie tłumacz się, z twojego..... wiadomego posta bije ...... a zresztą nie powiem.Każdy z nas to zauważył.
Żal mi Ciebie.
|
|
Góra |
|
jurek968
|
Napisane: 30.01.2015, 21:42 |
|
Nr klubowicza: 039
|
L Cohen
The poor stay poor, the rich get rich
That's how it goes
Everybody knows
Jeśli będzie inaczej , czyli biedny nagle stanie się bogaty to i słoma z butów wyjdzie tak to idzie
Szczególnie w krajach na dorobku jak w Pl , gdzie też i "bogactwo" jest pozorne .
No i klasy średniej właściwie w Pl też brak.
Góra |
|
|