|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Radson
|
Napisane: 25.01.2019, 10:21 |
|
|
Cześć  Zastanawiam się nad Panamerą z poniższego linku i mam kilka pytań  1. Ile maksymalnie waszym zdaniem może kosztować naprawa i co sądzicie o tych uszkodzeniach? 2. Czy jest szansa na otrzymanie PA 3. Co ogólnie o niej myślicie? Czy to dobra/uczciwa cena ?? A może jest tutaj właściciel auta albo ktoś go zna?  Dzięki https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-p ... 7a1d71637a
|
|
Góra |
|
lukasz_91
|
Napisane: 25.01.2019, 22:36 |
|
|
Witaj
co do Twoich zapytań 1. Ile maksymalnie waszym zdaniem może kosztować naprawa i co sądzicie o tych uszkodzeniach?
pytanie podstawowe jaki ma rodzaj ubezpieczenia, mniemam......przy tej klasie auta rozsądek podpowie, że ubezpieczyciel postawi je do ASO i oni będą naprawiać co w późniejszym czasie przyczyni się do łatwiejszej drogi i procedur do otrzymania PA.
ale można pokusić się o zestawienie kosztów oczywiście trzeba pamiętać że są minimalne granice pomyłek
do sedna oceniając pojedyncze podzespoły
uszkodzony zderzak przedni koszt nowego myślę ok 5tys, w ASO zapewne będzie nieco drożej
kratka zderzaka przednia pewnie z 300zł plus listwy ozdobne czarne nowe sztuka ok 140zł idą trzy błotnik załóżmy, ze blendy będą całe koszt nowego jakieś okolice 2.900 tys zł
błotnik tylny nowy - koszt między 6-7tys
drzwi przednie nowe - okolice 5 tys zł
drzwi tylne nowe - 6.300 tys zł
z lusterkiem jest zabawa ale liczyć obudowa lusterka 400zł szkło lusterka cena nawet powyżej 1 tys zł ramię lusterka też cena pod 1 tys zł
klamka drzwi tylnych......
ciekawe czy przy tym zderzeniu co miało auto nie dochodzą wewnętrzne sprawy tzn jak zawieszenie, jakoś podejrzliwie auto nisko stoi ale może to moje przewrażliwienie:) 2. Czy jest szansa na otrzymanie PA jeżeli auto ma wszystkie wpisy i jest na bieżąco serwisowane bez dodatkowych awarii, oraz jak naprawy blacharskie zostaną wykonane w ASO jak najbardziej;
3. Co ogólnie o niej myślicie? Czy to dobra/uczciwa cena ??
ogólnie o gustach się nie dyskutuje mam na myśli kolor i model, ale ten bynajmniej dla mnie jest piękny, miałem okazję widzieć na żywo bardzo interesujący widok:)))), ta wersja wyposażenia jest na bogato, już sam zapis w ogłoszeniu że nowy kosztował niecałą bańkę daje do myślenia.
bardzo fajne wyposażenie, świetny przebieg, jeżeli nie przeszkadza Ci, ze elementy karoserii będą malowane, poza tym jak wszystko inne będzie technicznie ok to cenę jeszcze zbijesz wg mnie, która w takim wypadku jest bardzo dobra
koszt takiego auta w tej wersji GTS/kolorze/wyposażeniu/przebiegu to grubo ponad 300 tys
zawsze też możesz umówić się na przegląd przed zakupem i będziesz miał drogę jeszcze prostszą i bardziej przejrzystą co do PA i ew. dodatkowych prac w aucie
daj znać jak coś postanowisz
powodzenia:)
|
|
Góra |
|
ernie
|
Napisane: 26.01.2019, 13:32 |
|
|
Zapytaj czy można zobaczyć fotki po wypadku, zanim go poskręcali tetrytkami  Jeśli sprzedający je pokaże, to u mnie miałby +10 punktów niezależnie od tego co by było na tych fotkach  Ale ogólnie- wygląda zachęcająco. To tylne lewe koło rzeczywiście jakoś dziwnie stoi jak pisze Łukasz w porównaniu z prawą stroną, ale pneumatyka lubi sobie poćwiczyć na postoju i opuszcza/wyrównuje samochód.
|
|
Góra |
|
pietia
|
Napisane: 26.01.2019, 17:27 |
|
|
to auto było już wcześniej uderzone przodem, później zostało naprawione i wystawione za 375 tyś brutto, ale jak widać nie było zainteresowania
|
|
Góra |
|
lukasz_91
|
Napisane: 26.01.2019, 18:34 |
|
|
pietia napisał(a): to auto było już wcześniej uderzone przodem, później zostało naprawione i wystawione za 375 tyś brutto, ale jak widać nie było zainteresowania teraz podstawowa kwestia odnośnie wcześniejszej naprawy blacharskiej czy była robiona w ASO co jest bezwzględnym wymogiem PA czy poza co od razu zdyskwalifikuje auto do otrzymania gwarancji i zapewne stąd ta niższa cena nie chcę być pesymistą ale ciekawe jak auto ma się od strony mechanicznej
|
|
Góra |
|
GermanCars
|
Napisane: 26.01.2019, 23:47 |
|
|
Myślę, że lepiej zostawić ten zlom w spokoju. Nie wiadomo jak tam da sie czy nie zrobić geometrię kół na tylnej osi.
|
|
Góra |
|
///MM
|
Napisane: 27.01.2019, 15:32 |
|
|
Nie wiem czemu wlasciciel nie naprawia auta? Mialem podobny slizg kiedys swoim 997, ponad linia kol. Naprawa zrobiona z AC w Porsche na chyba 56tys. Auto mialo wtedy PA i przeszlo kolejne PA. Robota byla zrobiona wg mnie fantastycznie zgodnie z procedurami
Mysle ze jesli ten samochod nie mial wczesniej jakis dyskwalifikujacych przygod to nic go nie wykluczy z PA po takiej naprawie.
Generalnie jedyna bolaczka to wymiana tylnego błotnika.
Poza tym autko fajnie wyposazone... Zrobic kosztorys, dobrze przeswietlic, potargowac sie , moze nie jest zly plan jesli koszta naprawy nie będą miażdżące... oczywiscie jesli jeszcze geometria nie oberwala
|
|
Góra |
|
GermanCars
|
Napisane: 27.01.2019, 18:06 |
|
|
mimo wszystko jaki samochod , w którym nie ma szans ustawić geometrię kół - to jest szrot, ktory jedzie bokiem !
|
|
Góra |
|
QbaqBA
|
Napisane: 28.01.2019, 12:18 |
|
|
Oglądałeś to auto, czy ekspertyza ze zdjęć?
|
|
Góra |
|
GermanCars
|
Napisane: 28.01.2019, 15:14 |
|
|
Dokładnie ta czerwona nie . Napisałem z własnego punktu widzenia - pracujemy na codzień z uszkodzonymi autami. Byli porsche , w których po naprawach blacharskich w końcu była tragedia z geometrią . Dlatego tak i napisane - ze lepiej z takimi autami nic nie mieć . I niema znaczenia czy to Porsche czy bmw , czy inna marka
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|