Cześć Klubowicze i fani, wrzucam Wam info o fajnej inicjatywie, której PCP jest partnerem.
Otóż w sezonie 2023 organizujemy ligę wyścigową Liga Transaxli. - 5 imprez (z dołączymy do Was w SilesiaRing, Poznaniu i SlovakiaRing; poza tym lubimy sypiać z TPTD, z którymi zorganizujemy rozpoczęcie i zakończenie sezonu w Poznaniu ) - klasyfikacja time attack + wyścig (na wybranych imprezach), - 60 aut w klasyfikacji (już teraz w liście zgłoszeniowej mamy 43 kierowców z 6 krajów), - będziemy mieli www z profilami kierowców, filmy, lajwy, itp.
Do tego w ramach rozpoczęcia sezonu Ligi, chcę zorganizować międzynarodowy festiwal transaxli w Poznaniu: - ściągnąć ok. 100 posiadaczy transaxli z Europy - przygotować stoisk dla producentów i dystrybutorów części - jak się uda przekonać Porsche do przepalenia paru muzealnych perełek w rundzie honorowej na torze, to zrobimy - foodtrucki, piknik rodzinny, konkursy elegancji, itp.
Ogólnie chcę zrobić z tego fajną dużą imprezę. Wszyscy partnerzy mocno wspierają, więc why not.
Z czym uderzam do Was: - przede wszystkim zapraszam do udziału: jako kierowca (tylko transaxle), uczestnik zlotu (tylko transaxle), kibic (dowolne Porsche lub gorsze marki), - warto ogólnie śledzić inicjatywę, bo jest szansa zrobienia czegoś fajnego w fajnej wierze, - jeśli Wasze firmy są zainteresowane sponsoringiem (jest tu cała strategia mkt rozpisana: z przekazami dotrzemy do większości posiadaczy klasycznych Porsche w Europie – znacie profil tego odbiorcy, sami oceńcie czy jest cenny dla Waszej firmy) – jak ktoś jest zainteresowany, chętnie podeślę ofertę (dodam, że organizatorzy nic na tym nie zarabiają z zasady i założenia), - jeśli znacie posiadaczy ciekawych transaxli, których moglibyśmy zaprosić osobiście – będę wdzięczny za info lub intro.
W lutym planuję odpalenie strony www, zaczniemy też zamieszczać wywiady z kierowcami, zdjęcia, filmy, itp.
Ogólnie rzecz biorąc mam dwie maski: naiwna maska innowatora, którą na codzień zakładam z racji mojej pracy i dzięki której wymyślam i realizuję te szalone pomysły; zgorzkniała maska BOZO, który kontestuje wszystko mówiąc że się nie uda, że inflacja, że 75 urodziny Porsche, że ludzie d..p nie ruszą.
I bardzo dobrze. Obydwie te maski są potrzebne. Więc po prostu zapierdzielam i lecę do przodu z taskami (TODO Lista ma ok. 200 pozycji, 20% jest juz DONE) w temacie w dobrej wierze, a co z tego wyjdzie, ocenią uczestnicy i historia.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
To ja podbiję i zaczepię. Może zamiast Boxa 986/987 warto zakupić transaxle'a na nowy sezon ? Choć i tu sky is the limit z modelami 924 Carrera GTR, 968 Turbo RS, 944 Turbo Cup itp.
Oby większość punktów z tej listy się urzeczywistniła Postaram się zawitać jednym ze swoich, może nie na wszystkich eliminacjach i spotach bo mam też kilka innych imprez w planach ale możesz liczyć na wsparcie Torówczki na torze i Porsche Safari na Spocie Ja walcze z autami, torówczka już prawie gotowa. Już motor siedzi, kończę wiązkę, układ paliwowy, montuje kubły i na marzec chyba będzie jeździć
Dzięki Panowie! Przyznam, że bardzo liczę na Waszą obecność, Adam od lat marzę kiedyś obejrzeć Twoje autka
Duke: o Lidze Boxsterów myślałem. Jeśli Transaxle w tym roku pójdą dobrze, za rok dorzucimy do niej Ligę Boxsterów (przy okazji będę miał wymówkę, by sobie jednego kupić ) – ale w tym wypadku chodzi mi po głowie coś, co zrobili chłopaki z wyścigami Mini: jednakowa specka, możliwość zakupu/wynajęcia auta, itp. To dopiero byłaby frajda
Dzięki Panowie! Przyznam, że bardzo liczę na Waszą obecność, Adam od lat marzę kiedyś obejrzeć Twoje autka
Daleko nie masz Trochę swoich świnek posprzedawałem ale zostało mi ze świnek jeszcze 951 Turbo, S2, Torówka i Safari Apocalypse niedokończone Jak będziesz się kręcić w okolicach Gocławia, czy Wawra to wpadaj, tylko daj znać wcześniej, żebym był w firmie
Dołączył: 10.09.2009 Posty: 5042 Lokalizacja: Warszawa/Poznań
Nr klubowicza: 281
Igor napisał(a):
O kurcze, nawet nie wiedziałem: ja po drugiej stronie, Sadyba. Jak trochę zejdzie sól z dróg, chętnie przepalę prosiaka i wpadnę w odwiedziny
Igor
Nie szukaj wymówek z tymi odwiedzinami Adama, soli na drogach w Warszawie w tej chwili nie ma, spłynęła cała wraz z deszczem, jest sucho, wczoraj z DW jeździliśmy świnkami Jak będziesz jechać na Wawer wybierz tylko Most Południowy bo Trasa Skierkowska bywała dla Ciebie w przeszłości pechowa…
Pozdrawiam serdecznie Mata
ps. Adam, może Igor nie jeździ Trasą Siekierkowską, przez Łazienkowski daleko a jeszcze nie obczaił, że Most Południowy oddali do użytku
Dołączył: 10.09.2009 Posty: 5042 Lokalizacja: Warszawa/Poznań
Nr klubowicza: 281
Kochani
W imieniu Zarządu Klubu chciałbym potwierdzić, że Porsche Club Poland jest Oficjalnym Partnerem Ligi Transaxli. Trzy z eliminacji planujemy by odbyły się wraz z Pucharem PCP (oczywiście w tej części otwarte także dla nieklubowoczów), dwie eliminacje będą imprezami całkowicie niezależnymi dla których Igor szuka jeszcze terminów niekolidujących z kalendarzem klubowym. Mamy nadzieję, że się to uda, ale nawet gdyby miało się nie udać to tak czy tak będziemy zachęcać klubowiczów do udziału także w tej inicjatywie. Jest nas coraz więcej i już w zeszłym roku mieliśmy pierwsze nakładki z dwoma imprezami w jeden weekend kiedy jeden wybrał jedną a drugi drugą imprezę Imprezy Ligi Transaxli zostaną dodane także do naszego kalendarza na 2023 i oznaczone będą jako imprezy partnerskie.
Pozdrawiam serdecznie Mata
Po wielu burzliwych dyskusjach pragniemy ogłosić termin pierwszej imprezy inaugurującej zmagania Ligi Transaxle!!! Będzie to niemała impreza, bo chcemy zorganizować Międzynarodowy Zlot Transaxli!!! Ale o tym za chwilę!
Uwaga Uwaga!! 23 kwietnia spotykamy się na Tor Poznań w trakcie Tor Poznań Track Day, aby zmagać się w ramach I Klasyfikacji Ligi Transaxle. Kierowcy biorący udział w zmaganiach będą walczyć w obrębie: - Time Attack – najlepszy czas na torze spośród sesji 6x 20 min - 1h Wyścig – godzinny wyścig (bez wyprzedzania na zakrętach) – klasyfikacja dodatkowa, opcjonalna.
Dodatkowo tego dnia zbieramy całą społeczność Transaxli w Polsce i Europie w jedno miejsce, by: - spotkać się, - zorganizować zlot transaxli, pokazy aut, - zorganizować konkurs piękności i konkurs najciekawszych modyfikacji, - zobaczyć stoiska producentów i dystrybutorów części do naszych aut, umówić się, obejrzeć, dotknąć, kupić, - porobić super foty zmagań transaxli w jednym z sześciu punktów widokowych na torze, - zjeść z najlepszych foodtrucków w Wielkopolsce, - spotkać się w strefie networkingowej i na żywo oglądać zmagania kierowców Ligi, - skorzystać z wielu innych atrakcji, o których wkrótce, - po prostu spędzić fajny rodzinny dzień na torze wśród ludzi o podobnej pasji!!
Chcemy zgromadzić jak najwięcej transaxli w jednym miejscu, stąd liczymy, że przyjedziecie: albo by wystartować w imprezie i eliminacjach, albo by po prostu pooglądać super auta i poznać super ludzi! (i zaprezentować swoje)
ps> Zdajemy sobie sprawę z konfliktu terminu z I Eliminacją PCP. Jednakże staraliśmy się być data driven: mając do dyspozycji 3 terminy na start sezonu porównaliśmy historyczne dane pogodowe (z okresu 5 lat) traktując je jako główne ryzyko obiektywnej porażki imprezy i zestawiliśmy z danymi o klasyfikacjach PCP, gdzie był zazwyczaj jeden reprezentant transaxli – co wykazało, że konflikt nie powinien wystąpić. Zatem, w zgodzie z chłopakami z Zarządu PCP, zdecydowaliśmy się na 23 kwietnia. Liczymy na Waszą wyrozumiałość (a przede wszystkim jednego uczestnika, który zazwyczaj na Eliminacje PCP jeździł... )