Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29.07.2016, 19:34 

Dlaczego porównujecie Macana do X5? Przecież to X4 (gabaryty, masa, prowadzenie, mniej miejsca w środku).

b0g0b0jny - No to ja byłem pozytywanie zaskoczony sprawnością marki "premium" (bmw). Już dwa razy odebrałem samochód 2tyg przed czasem (też miało być 3 mies.)

Edit.
szuwarks - w tym przypadku wziąłbym X4. Poza ceną i czasem oczekiwania, to w BMW można spokojnie o spory rabat powalczyć (przetestowane). W Porsche (głównie z tego co czytałem), dużo słabiej jest. I jak zauważyłeś, 35d jest jednak mocniejszy :D

PostNapisane: 29.07.2016, 20:14 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
X4, podobnie jak X6, to auta wg mnie kompletnie bez sensu. Jak już to X3/X5, przynajmniej więcej miejsca z tyłu i bagażnik też większy. A ścięty tył z SUVa coupe nie zrobi ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 29.07.2016, 20:22 

wit007 napisał(a):
X4, podobnie jak X6, to auta wg mnie kompletnie bez sensu. Jak już to X3/X5, przynajmniej więcej miejsca z tyłu i bagażnik też większy. A ścięty tył z SUVa coupe nie zrobi ;)

Zgodze się Witek co do X4. Jeździłem kilka dni i z tyłu przy moim wzroście (180cm) nie idzie się wyprostować. Bagażnik też mniejszy niż w X3. Z praktycznego punktu widzenia dodając, że jest droższe niz X3 , kompletnie bez sensu. Bez kamery cofania mam rowniez nadzieję że nikt nie zaryzykuje kupna bo wtedy pozostaje wyłącznie jazda do przodu:)

Ale nie tylko rozsądkiem się kupuje więc jeśli się komuś mega podoba to wtedy co zrobic:)

PostNapisane: 29.07.2016, 20:41 

wit007 napisał(a):

Całkowicie się zgadzam, co nie zmienia faktu, że Macanowi bliżej do X4 (jest ciasny w porównaniu do X3).

PostNapisane: 29.07.2016, 20:56 

wit007 napisał(a):

Wizualnie (dla mnie) Macan zdecydowanie wszystkie SUV-y bije na głowę. 90% czasu jeżdżę sam, więc niezbyt duża przestrzeń z tyłu specjalnie mi nie przeszkadza. Jeszcze przez moment pojawiło się w kręgu zainteresowań Infinity, ale jeśli chodzi o zewnętrzny design jest OK, to reszta, czyli środek i silniki już mniej.
Będzie Macan, za tydzień coś napiszę.
pzdr

PostNapisane: 29.07.2016, 23:28 

pomijając kwestia estetyczne, silnik, prowadzenie i wyposażenie to jak dla mnie najistotniejsze czynniki w wyborze auta

Macan to świeży produkt tak samo jak bezpośredni konkurent x4 o ostatecznym wyborze w moim przypadku zadecydują niuanse

x3 to auto produkowane od 2010 z liftingiem miedzy czasie, także zapewne wkrótce trzeba oczekiwać nowego modelu, jak kto lubi

x5 i x6 to gabarytowo definitywnie konkurenci Cayenne

PostNapisane: 30.07.2016, 8:09 

X4 technicznie i konstrukcyjnie to przecież w 100% x3. Roznica to tylko ścięty tył i trochę inny pas przedni.

Macan - tu sie zgodzę że jest lilka lat do przodu.

PostNapisane: 30.07.2016, 15:37 

b0g0b0jny napisał(a):
X4 technicznie i konstrukcyjnie to przecież w 100% x3. Roznica to tylko ścięty tył i trochę inny pas przedni.

Macan - tu sie zgodzę że jest lilka lat do przodu.

tu chyba nie ma żadnego odkrycia wszystkie firmy wypuszczając jakiś nowy model na rynek korzystają z części/podzespołów z innych modeli będących już na rynku(wszystko kreci się wokół finansów)

PostNapisane: 30.07.2016, 15:43 

Pisałeś ze X4 to świerzy produkt jak Macan. Macan to tez swierza konstrukcja, X4 tylko swierzy produkt w rozumieniu marketingowym.

PostNapisane: 30.07.2016, 16:06 

swiezy model w gamie bmw opierajacy sie na bmw x3, ale zeby miec pewnosc odnosnie kazdego podzespolu jako zostal uzyty to trzeba by rozebrac na czynniki pierwsze, dokonales takiej czynnosci czy tylko ci sie wydaje?
Nowy silnik 2.0 w Macanie to konstukacja Audi takze nie wiem do czego zmiezasz? to chyba typowe jak wspomnialem wczesniej ze firmy korzystaja z wlasnego dorobku

PostNapisane: 30.07.2016, 16:31 

Moim zdaniem Macan jest wizualnie i jezdnie pięknym samochodem, a wymienione BMW wyglądają przeciętnie i nie jest to chyba tylko kwestia gustu.

PostNapisane: 30.07.2016, 17:02 

Denar napisał(a):
Moim zdaniem Macan jest wizualnie i jezdnie pięknym samochodem, a wymienione BMW wyglądają przeciętnie i nie jest to chyba tylko kwestia gustu.

Jest. Moj gust mowi dokladnie odwrotnie :)

PostNapisane: 1.08.2016, 20:07 

Witam,
Odbiór w sobotę. Moim zdaniem Macan ma sylwetkę, która nie zestarzeje się przez najbliższe 10 lat. A to mi wystarczy :)

PostNapisane: 9.08.2016, 17:51 

Odebrany :)
Kolor piekny (Volcano Grey), reszta jak u Porsche perfekcyjna. Nowy PCM robi duże wrażenie. W środku cicho, dynamika moim zdaniem niezła (jest tylko o 1,1 sek. wolniejszy od mojej TT). Na razie go poznaję.
Odbiór bez najmniejszych zastrzeżeń, dealer (Sopot) stanął na wysokości zadania. Była miła niespodzianka - atrakcyjna rekompensata za przedłużone oczekiwanie.
pzdr

PostNapisane: 10.08.2016, 18:27 

.../

PostNapisane: 11.08.2016, 17:26 

Polecam GTS-a, tym na pewno nie będziesz miał kompleksów, a dźwięk ...... bez komentarza :D

PostNapisane: 11.08.2016, 22:03 

.../

PostNapisane: 12.08.2016, 12:39 

Jaśnie Panicz napisał(a):
maxtor napisał(a):
Kolor piekny (Volcano Grey), reszta jak u Porsche perfekcyjna. Nowy PCM robi duże wrażenie. W środku cicho, dynamika moim zdaniem niezła (jest tylko o 1,1 sek. wolniejszy od mojej TT). Na razie go poznaję.
Odbiór bez najmniejszych zastrzeżeń, dealer (Sopot) stanął na wysokości zadania. Była miła niespodzianka - atrakcyjna rekompensata za przedłużone oczekiwanie.
pzdr

Pochwal się co to za rekompensata bo chyba nie modelik auta w małej skali:)
Jak auto jeździ? Bo też się przymierzam ale obawiam się, że nie da się tym silnikiem nikogo wyprzedzić w audi Q ten silnik to dramat bo auto ciężkie, i brakuje momentu, ciekawe jak tutaj.

Jeździ się bardzo dobrze. Na razie nie cisnę go za mocno, ale na pewno jest dynamiczny. Po 2 tysiącach przetestuję go na Sporcie. Wtedy zobaczę co potrafi. Oczywiście to nie jest benzyna 3.0, ale w pełni zaspakaja moje potrzeby. Jeśli chodzi o rekompensatę, to mogłem sobie wybrać akcesoria ze sklepu za miłą sumę (3k). No i dobry szampan, ale to chyba standard.
pzdr

PostNapisane: 4.10.2016, 21:43 

maxtor napisał(a):
Jaśnie Panicz napisał(a):
maxtor napisał(a):
pzdr

Pochwal się co to za rekompensata bo chyba nie modelik auta w małej skali:)
Jak auto jeździ? Bo też się przymierzam ale obawiam się, że nie da się tym silnikiem nikogo wyprzedzić w audi Q ten silnik to dramat bo auto ciężkie, i brakuje momentu, ciekawe jak tutaj.

Jeździ się bardzo dobrze. Na razie nie cisnę go za mocno, ale na pewno jest dynamiczny. Po 2 tysiącach przetestuję go na Sporcie. Wtedy zobaczę co potrafi. Oczywiście to nie jest benzyna 3.0, ale w pełni zaspakaja moje potrzeby. Jeśli chodzi o rekompensatę, to mogłem sobie wybrać akcesoria ze sklepu za miłą sumę (3k). No i dobry szampan, ale to chyba standard.
pzdr

I jak się jeździ po 2 miesiącach, kiedy emocje już opadły, myślisz że macan S byłby lepszy czy ciągle uważasz że macan 2.0 to dobra opcja na polskie drogi? A jak spalanie przy spokojnej jeździe?

PostNapisane: 7.10.2016, 19:30 

Nr klubowicza: 588
teraz wyszła wersja turbo z pakietem performance 440km, 4,4 do setki :) polecam wszystkim, już w wersji turbo zdziwienie i miny kierowców sportowych, objeżdżanych spod świateł aut są bezcenne :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]