Autor |
Wiadomość |
roco
|
Napisane: 7.10.2016, 19:30 |
|
Nr klubowicza: 588
|
teraz wyszła wersja turbo z pakietem performance 440km, 4,4 do setki polecam wszystkim, już w wersji turbo zdziwienie i miny kierowców sportowych, objeżdżanych spod świateł aut są bezcenne
|
|
Góra |
|
macmk
|
Napisane: 7.10.2016, 20:08 |
|
|
911roco napisał(a): teraz wyszła wersja turbo z pakietem performance 440km, 4,4 do setki polecam wszystkim, już w wersji turbo zdziwienie i miny kierowców sportowych, objeżdżanych spod świateł aut są bezcenne Doskonały pomysł, kupić SUVa żeby się ścigać spod świateł Tylko trzeba uważać, żeby się nie pościgać z A-klasą. Dopiero można się zdziwić
|
|
Góra |
|
b0g0b0jny
|
Napisane: 7.10.2016, 20:24 |
|
|
A45 strasznie zapierdziela fakt
|
|
Góra |
|
maxtor
|
Napisane: 8.10.2016, 8:48 |
|
|
porsche-fanatic napisał(a): maxtor napisał(a): Jaśnie Panicz napisał(a): maxtor napisał(a): Odebrany Kolor piekny (Volcano Grey), reszta jak u Porsche perfekcyjna. Nowy PCM robi duże wrażenie. W środku cicho, dynamika moim zdaniem niezła (jest tylko o 1,1 sek. wolniejszy od mojej TT). Na razie go poznaję. Odbiór bez najmniejszych zastrzeżeń, dealer (Sopot) stanął na wysokości zadania. Była miła niespodzianka - atrakcyjna rekompensata za przedłużone oczekiwanie. pzdr Pochwal się co to za rekompensata bo chyba nie modelik auta w małej skali:) Jak auto jeździ? Bo też się przymierzam ale obawiam się, że nie da się tym silnikiem nikogo wyprzedzić w audi Q ten silnik to dramat bo auto ciężkie, i brakuje momentu, ciekawe jak tutaj. Jeździ się bardzo dobrze. Na razie nie cisnę go za mocno, ale na pewno jest dynamiczny. Po 2 tysiącach przetestuję go na Sporcie. Wtedy zobaczę co potrafi. Oczywiście to nie jest benzyna 3.0, ale w pełni zaspakaja moje potrzeby. Jeśli chodzi o rekompensatę, to mogłem sobie wybrać akcesoria ze sklepu za miłą sumę (3k). No i dobry szampan, ale to chyba standard. pzdr I jak się jeździ po 2 miesiącach, kiedy emocje już opadły, myślisz że macan S byłby lepszy czy ciągle uważasz że macan 2.0 to dobra opcja na polskie drogi? A jak spalanie przy spokojnej jeździe? Cześć, Jeździ się świetnie. Na pewno S byłby bardziej dynamiczny, z lepszym dźwiękiem, ale myślę, że przy tej cenie 2.0 jest optymalnym wyborem. 60-70 k PLN różnicy za sam silnik to dla mnie zdecydowanie za dużo. Zawieszenie zachowuje się super, bardzo dobrze składa się w zakrętach (zupełnie jak nie SUV) a przyspieszenie pozwala na dynamiczną, bezpieczną jazdę. Spalanie po przejechaniu 2500 km 10,4 l (dojazd do miasta i jazda po mieście, bez autostrady). Doskonały nowy system PCM, bardzo dobre wykończenie wnętrza. Podsumowując, codziennie nadal duży uśmiech na twarzy. pzdr
|
|
Góra |
|
porsche-fanatic
|
Napisane: 8.10.2016, 10:12 |
|
|
maxtor napisał(a): porsche-fanatic napisał(a): maxtor napisał(a): Jaśnie Panicz napisał(a): maxtor napisał(a): Odebrany Kolor piekny (Volcano Grey), reszta jak u Porsche perfekcyjna. Nowy PCM robi duże wrażenie. W środku cicho, dynamika moim zdaniem niezła (jest tylko o 1,1 sek. wolniejszy od mojej TT). Na razie go poznaję. Odbiór bez najmniejszych zastrzeżeń, dealer (Sopot) stanął na wysokości zadania. Była miła niespodzianka - atrakcyjna rekompensata za przedłużone oczekiwanie. pzdr Pochwal się co to za rekompensata bo chyba nie modelik auta w małej skali:) Jak auto jeździ? Bo też się przymierzam ale obawiam się, że nie da się tym silnikiem nikogo wyprzedzić w audi Q ten silnik to dramat bo auto ciężkie, i brakuje momentu, ciekawe jak tutaj. Jeździ się bardzo dobrze. Na razie nie cisnę go za mocno, ale na pewno jest dynamiczny. Po 2 tysiącach przetestuję go na Sporcie. Wtedy zobaczę co potrafi. Oczywiście to nie jest benzyna 3.0, ale w pełni zaspakaja moje potrzeby. Jeśli chodzi o rekompensatę, to mogłem sobie wybrać akcesoria ze sklepu za miłą sumę (3k). No i dobry szampan, ale to chyba standard. pzdr I jak się jeździ po 2 miesiącach, kiedy emocje już opadły, myślisz że macan S byłby lepszy czy ciągle uważasz że macan 2.0 to dobra opcja na polskie drogi? A jak spalanie przy spokojnej jeździe? Cześć, Jeździ się świetnie. Na pewno S byłby bardziej dynamiczny, z lepszym dźwiękiem, ale myślę, że przy tej cenie 2.0 jest optymalnym wyborem. 60-70 k PLN różnicy za sam silnik to dla mnie zdecydowanie za dużo. Zawieszenie zachowuje się super, bardzo dobrze składa się w zakrętach (zupełnie jak nie SUV) a przyspieszenie pozwala na dynamiczną, bezpieczną jazdę. Spalanie po przejechaniu 2500 km 10,4 l (dojazd do miasta i jazda po mieście, bez autostrady). Doskonały nowy system PCM, bardzo dobre wykończenie wnętrza. Podsumowując, codziennie nadal duży uśmiech na twarzy. pzdr Dzięki za info. Mój 2.0 powinien być dostarczony pod koniec miesiąca - mam nadzieje, że się wyrobią Na amerykańskich forach niektórzy mówią, że 2.0 ma wyczuwalny lag, zanim turbo zacznie działać, czy jest to rzeczywiście zauważalne? - ja zamówiłem pakiet chrono i mam nadzieje że to opóźnienie będzie mniejsze...
|
|
Góra |
|
maxtor
|
Napisane: 9.10.2016, 8:40 |
|
|
Cześć, Rzeczywiście jest drobne opóźnienie, ale ja jestem do tego przyzwyczajony bo w TT miałem ten sam silnik Przy bardziej agresywnym operowaniu pedałem gazu przestaje się to zauważać. pzdr
|
|
Góra |
|
porsche-fanatic
|
Napisane: 10.10.2016, 14:05 |
|
|
maxtor napisał(a): Cześć, Rzeczywiście jest drobne opóźnienie, ale ja jestem do tego przyzwyczajony bo w TT miałem ten sam silnik Przy bardziej agresywnym operowaniu pedałem gazu przestaje się to zauważać. pzdr Faktycznie, na tym filmiku(minuta 7:43) widać lag nawet z pakietem chrono https://www.youtube.com/watch?v=mIZduJap5XE ale to starsza wersja 237hp..
|
|
Góra |
|
maxtor
|
Napisane: 12.10.2016, 11:25 |
|
|
porsche-fanatic napisał(a): maxtor napisał(a): Cześć, Rzeczywiście jest drobne opóźnienie, ale ja jestem do tego przyzwyczajony bo w TT miałem ten sam silnik Przy bardziej agresywnym operowaniu pedałem gazu przestaje się to zauważać. pzdr Faktycznie, na tym filmiku(minuta 7:43) widać lag nawet z pakietem chrono https://www.youtube.com/watch?v=mIZduJap5XE ale to starsza wersja 237hp.. Przy "normalnej" jeździe prawie się tego nie zauważa. No, a ile razy robimy "gorący" start autem z silnikiem 2.0? Ja w TT przez 5 lat spróbowałem może 4-5 razy. Podobnie rzadko korzystałem z "manuala" przy pomocy dźwigni lub łopatek. Wyraźnie częściej było w użyciu przełożenie sport. pzdr
|
|
Góra |
|
porsche-fanatic
|
Napisane: 29.10.2016, 16:23 |
|
|
maxtor napisał(a): porsche-fanatic napisał(a): maxtor napisał(a): Cześć, Rzeczywiście jest drobne opóźnienie, ale ja jestem do tego przyzwyczajony bo w TT miałem ten sam silnik Przy bardziej agresywnym operowaniu pedałem gazu przestaje się to zauważać. pzdr Faktycznie, na tym filmiku(minuta 7:43) widać lag nawet z pakietem chrono https://www.youtube.com/watch?v=mIZduJap5XE ale to starsza wersja 237hp.. Przy "normalnej" jeździe prawie się tego nie zauważa. No, a ile razy robimy "gorący" start autem z silnikiem 2.0? Ja w TT przez 5 lat spróbowałem może 4-5 razy. Podobnie rzadko korzystałem z "manuala" przy pomocy dźwigni lub łopatek. Wyraźnie częściej było w użyciu przełożenie sport. pzdr hej, to i ja się pochwalę - odebrałem swojego macana i potwierdzam, banan nie schodzi mi z twarzy Przy okazji, mam problemy z uruchomieniem carplay przez iPhona, który ma iOS 10 - czy ktoś może wie czy to wina oprogramowania PCM czy po prostu apple coś zepsuł? Sprawdzałem na iphone z iOS 9 i wszystko działa. Tak czy inaczej, lepiej nie aktualizować systemu do iOS 10 jesli chcemy żeby carplay działał.
|
|
Góra |
|
maxtor
|
Napisane: 29.10.2016, 17:19 |
|
|
Cześć, Mam Iphona 5 i iOS 10 (wersja 10.0.2) i wszystko w Apple Car Play działa bez zarzutu. W iOS 9 też tak było. Trudno powiedzieć, gdzie leży problem. Zadzwoń do dealera. Gratuluję zakupu. Będziesz zadowolony. pzdr
|
|
Góra |
|
porsche-fanatic
|
Napisane: 29.10.2016, 19:49 |
|
|
maxtor napisał(a): Cześć, Mam Iphona 5 i iOS 10 (wersja 10.0.2) i wszystko w Apple Car Play działa bez zarzutu. W iOS 9 też tak było. Trudno powiedzieć, gdzie leży problem. Zadzwoń do dealera. Gratuluję zakupu. Będziesz zadowolony. pzdr dzięki za odpowiedź, wygląda na to, że jest problem z iphone 6 i wersją iOS 10.1 - ale nie wykluczam, że to coś u mnie. Jeśli uda mi się to zrobić w tej konfiguracji to dam znać. Jeśli chodzi o symptomy to bluetooth i telefonowanie działa, tylko nie ma aplikacji carplay w menu PCM..
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 29.10.2016, 19:59 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Carplay wymaga podłączenia kablem...
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
porsche-fanatic
|
Napisane: 29.10.2016, 20:21 |
|
|
wit007 napisał(a): Carplay wymaga podłączenia kablem... Tak, oczywiście podłączam kablem ale bluetooth też jest aktywny – tak jak pisałem, taki sam telefon z iOS 9 działa bez problemów
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 29.10.2016, 20:43 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Dlatego ja wciąż mam 9.3.5 Ale spróbuj może zrobić update do 10.2?
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
Pawel123
|
Napisane: 29.10.2016, 20:50 |
|
|
u nas działa
|
|
Góra |
|
Lucky07
|
Napisane: 1.11.2016, 21:40 |
|
|
Czy któryś z forumowiczow uzytkuje Macana GTS? W zwiazku z planowana obnizka akcyzy , zastanawiam sie nad tym modelem. Musi sie jednak nadawac na czeste dlugie trasy, ktore pokonuję. Chialbym wiedziec jaki jest zasieg lub spalanie tego auta jadac przepisowo 140km/h autostradą? bak 75L? Czy ten silnik 3.0 benzyna ma problemy z gladziami cylindrow czy tez ze zuzyciem oleju??
|
|
Góra |
|
Pawel123
|
Napisane: 2.11.2016, 12:57 |
|
|
My użytkujemy takowego, auto ma 5 miesięcy i zrobione 12 000 km, poza drobnymi usterkami związanymi w początkowej fazie z dostępem bezkluczykowym jest ok, a nawet super. W trasie może trochę głośniejszy od S, ale wydech robi super robotę. Odnośnie gładzi nie napiszę nic bo nie wiem, ale chyba jest ok, po 4 000 wymieniłem olej i do teraz nie zauważyłem jego zużycia. Auto warte swojej ceny a w kolorze Carmine Red wygląda obłędnie (jak jest czyste) Jakbyś miał jakieś pytania to wal smiało
PS. Zasięg na autostradzie przy prędkości 140 to koło 550 km, ale z doświadczenia wiem że będzie to koło 170 tak więc licz 480 do 500, średnie spalanie 15,5 l/100 km
|
|
Góra |
|
porsche-fanatic
|
Napisane: 6.11.2016, 12:43 |
|
|
maxtor napisał(a): Cześć, Mam Iphona 5 i iOS 10 (wersja 10.0.2) i wszystko w Apple Car Play działa bez zarzutu. W iOS 9 też tak było. Trudno powiedzieć, gdzie leży problem. Zadzwoń do dealera. Gratuluję zakupu. Będziesz zadowolony. pzdr Udało mi się uruchomić Carplay na moim telefonie - wszystko zaczęło działać po przeczyszczeniu igłą gniazdka w telefonie. Wcześniej połączenie z telefonem było ok ale widocznie CarPlay wymaga idealnego styku w gniazdku - może się ta informacja komuś przyda
|
|
Góra |
|
Jarecki
|
Napisane: 6.11.2016, 13:45 |
|
Nr klubowicza: 381
|
Koledzy z Macanów 2016, posiadający nowego PCMa - powiedzcie czy macie w swoich radiach kolorowe loga stacji radiowych? Widziałem zastępczego Macana z PCW który to miał, ale nie miałem jak pogrzebać w ustawieniach. W moim 991.2 teoretycznie jest taki sam PCM, ale za cholerę nie umiem tego odpalić. Mam włożone sim do Google Maps, to chodzi. Mam AppleCarPlay - też chodzi. Ale tego tematu nie mogę ogarnąć...
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 6.11.2016, 16:42 |
|
Nr klubowicza: 164
|
U mnie działa to jakoś automatycznie. Nic nie musiałem robić.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Góra |
|
|