Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1.12.2012, 16:21 

Nr klubowicza: 170
Chlopaki,

mam do sprzedania naszego CLSa - auto bedzie dostepne od polowy stycznia 2013, jednak pisze juz teraz o nim tutaj, poniewaz nie bedzie nigdzie ogloszenia w Polsce, albo ktos z Was bedzie nim zainteresowany albo jade go oddac do komisu do Wiednia. Auto jest na austriackich numerach, wiec nabywca bedzie musial zaplacic od tego auta akcyze (niestety 18.6%) i inne oplaty zwiazane z rejestracja. Mam 2 wyceny z Austrii na to auto z komisow i jeden komis chce mi zaoferowac 18.000 EUR za niego, a drugi daje mi 20.000 EUR. Na rynku austriackim aute te chodza po ok. 23.000 - 25.000 EUR.
Ile chce za auto ? No tyle ile najlepsza oferta z komisu, czyli powiedzmy na dzisiaj 85.000 PLN, aczkolwiek raczej bede chcial ta kwote w EUR.
Jesli nie znajdzie sie nikt chetny do stycznia, to jade do Wiednia go oddac i po sprawie.
Auto jest od nowosci w naszych rekach, kupione w salonie w Wiedniu 19.02.2007. Jezdzila nim w wiekszosci kobieta, auto mialo chipa przez chwile, ale potem po wizycie w serwisie na gwarancji skasowali jak robili update i juz nie wgrywalem softu ponownie od Mastersa. W cenie moge oczywiscie tego chipa znowu wgrac ;)
Auto nie mialo zadnej przygody (zadnego wypadku), jednak przedni zderzak byl wymieniany na nowy z powodu pekniecia po srodku od najechania na kraweznik przed Realem na Ursynowie (naprawa byla robiona z AC w serwisie Mercedesa w Wawie)
Tylny zderzak byl wymieniany rok pozniej po zarysowaniach od parkowania (rowniez szkoda z AC i naprawiona w serwisie Mercedesa w Wawie).
Auto serwisowane tylko w serwisie Mercedesa w Warszawie na ul. Daimlera, historie mam juz wydrukowana i zainteresowanej osobie moge wyslac na maila - nie trzeba sie wiec fatygowac do serwisu :) wszystkie przeglady tam robilem oprocz klockow i tarcz, ktore wymienialem zawsze w VTG (historia tez do wgladu po numerze rejestracyjnym).
Wyposazenie auta:
- kolor srebrny metalik
- pelen zewnetrzny pakiet AMG
- felgi 18tki (2 komplety takie same - opony letnie i zimowe - jedne i drugie w bardzo dobrym stanie
- skorzana tapicerka
- nawigacja
- ksenony
- szyberdach
- keyless go
- siedzenie przednie wielokonturowe elektryczne
- skisack
- wklad gumowy w bagazniku
- czujniki parkowania przod i tyl
- kierownica multifunkcyjna z lopatkami do zmiany biegow
- antynapad (z pluskwa)
- autoalarm
itp.

Przebieg auta w tym momencie to 123.600km, do stycznia dojdzie pewno z 2.000 - 3.000km.
Auto jest w bardzo dobrym stanie, teraz bedzie jeszcze robiony w nim detailing w SF, wiec auto otrzymacie w naprawde pieknym stanie.

Naprawy:

Byla rok temu wymieniana przekladnia kierownicza i byl robiony update softu w skrzyni.
tak to sie nic nam w tym aucie nigdy nie psulo - az trudno uwierzyc ;)

Ciezko znalesc w Polsce CLSy z pakietem AMG, a jesli juz sa, to ceny sa od ok. 100.000 PLN.
U mnie kupicie auto taniej, ale musicie doliczyc akcyze i reszte oplat. Jesli jednak uda sie komus cos wykombinowac i zanizyc akcyze to bedzie to jego zysk :) Ja chce 85.000 PLN na reke (lub rownowartosc w EUR) i juz - bez zadnych negocjacji !!!!
Wiecej info pod 601 782 304
Auto mozna w kazdej chwili zobaczyc w Warszawie.
Srednie spalanie nie kasowane od nowosci auta wynosi 9.3.
Ponizej kilka zdjec:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak jak juz pisalem, ogloszenie nie pojawi sie w zadnych mediach, nie chce mi sie kopac z ludzmi z Allegro i mailami....albo ktos wezmie w PL albo jade do Wiednia. auto jest wystawione tutaj, na moim forum oraz na Facebooku.

Pozdro
Maciek

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2012, 2:00 

Witaj,

piekny Mercedes....
ale co to za 993 4S w tle?

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2012, 9:27 

Sasiada ;)

Było 997.1 TT - 563 KM

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2012, 11:42 

Merol jak dla mnie, echhhhh piękny!!!

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2012, 11:50 

Fulnek, to dawaj, zapraszam :)

Było 997.1 TT - 563 KM

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2012, 12:27 

Panowie, bardzo fajnie jeździ się takim autem.
Sam ujeżdżam CLS 350 i też w srebrnym kolorze. :D

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2012, 22:21 

czemu usuwacie posta o wypadkowosci tego auta ? to przeciez forum dla ludzi pozytywnie "zakreconych" i nie celem jest tu oszukiwanie siebie wzajemnie

Twój post został usunięty, ponieważ:
1. Zanim coś się napisze, wypadałoby się przywitać
2. Nic nie wnosił do tematu, a właściciel nie ukrywał zmiany zderzaka
3. Zanim komuś zarzucisz kłamstwo, obejrzyj najpierw, jak wygląda spasowanie elementów w dowolnym innym egzemplarzu CLS - dokładnie jak u Maćka
Wystarczy?
admin

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2012, 22:42 

ooooo cos mnie ominelo ? :)
jakies wypadki mial o ktorych sam nie wiem bedac jedynym wlascicielem ? czekam niecierpliwie :)

Było 997.1 TT - 563 KM

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2012, 22:44 

Do takiego auta będzie trzeba z 10tys. zł co najmniej doliczyć :/ Najlepszym i najbardziej korzystnym wyjściem z tej sytuacji będzie oddanie go do komisu, tak jak napisałeś w powyższym poście :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2012, 23:20 

Gamera napisał(a):
czemu usuwacie posta o wypadkowosci tego auta ? to przeciez forum dla ludzi pozytywnie "zakreconych" i nie celem jest tu oszukiwanie siebie wzajemnie

Twój post został usunięty, ponieważ:
1. Zanim coś się napisze, wypadałoby się przywitać
2. Nic nie wnosił do tematu, a właściciel nie ukrywał zmiany zderzaka
3. Zanim komuś zarzucisz kłamstwo, obejrzyj najpierw, jak wygląda spasowanie elementów w dowolnym innym egzemplarzu CLS - dokładnie jak u Maćka
Wystarczy?
admin

a wiec tak nadrabiam :
ad. 1 Witajcie
ad. 2 przepraszam ze osmielilem sie zauwazyc pewne niedoskonalosci w tym aucie
ad. 3
oj chyba nie tak samo :wink: tylko dla przykladu :
http://otomoto.pl/mercedes-benz-cls-320 ... 13246.html
http://allegro.pl/mercedes-cls-350i-oka ... 07012.html

naprawde przepraszam, a w ogole ide juz poczytac inne tematy w koncu po co na forum Porsche zajmować sie ofertami sprzedaży innych samochodow ,
nie jestem tu Adminem nie bede sie wtrącał , popieram "Porsche Design"
jak ktos ma cos do sprzedania czego chce sie pozbyć a nie nazywa sie to Porsche to komisy samochodowe najlepiej temu służą,
ale tak jak mowie to nie moja sprawa,to jest wasze srodowisko ja je tylko obserwuje, przepraszam wszystkich

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2012, 23:40 

Gamera, uswiadom mi prosze, co Ci nie pasuje w tym aucie ?
Bo czepiasz sie, a w opisie jest wszystko napisane...

Było 997.1 TT - 563 KM

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2012, 23:55 

przepraszam , jesli Cie urazilem , naprawde szkoda czasu porozmawiajmy lub poczytajmy sobie o Porsche,
to nie jest miejsce zeby zaśmiecać takie zacne forum ,"przepychankami" w temacie ktory chyba moglby sie tu wogole nie znaleść,
jestes klubowiczem i uszanuj to miejsce,
mysle ze wiekszosc osob jest słabo zainteresowana tym ,
z czym spotkał sie przod tego sprzedawanego samochodu i w ogóle starym modelem CLS-a
a juz napewno naszą dyskusja na ten temat, przepraszam i dajmy spokoj

Tytuł:
PostNapisane: 3.12.2012, 0:24 

A mnie dziwi dlaczego debiutant na forum zaczyna od krytyki, zarzutów i ogólnie cienkich wstawek? :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 3.12.2012, 0:52 

Chyba temu nowemu czlonkowi forum chodzi o to ze na zdjeciach podgladowych jest 3cm miedzy klapa a przednim zderzakiem na wysokosci grilla.

Maciek, nie zawracaj sobie glowy odpowiedzia, mysle, ze po prostu trafiles na speca co ze zdjec powie ze przod mial dzwona.

Tytuł:
PostNapisane: 3.12.2012, 0:52 

To już kolejny w ostatnim czasie przypadek, że nowy i ANONIMOWY sprowadza dyskusję na forum w dziwnym kierunku.
Sugerowało to już wielu przede mną, sugerowałem to również ja, aby ograniczyć możliwość pisania na tym forum, dla osób zweryfikowanych co do tożsamości ........ może warto to przemyśleć ? (oczywiście nie w tym wątku).

Ta szparka pomiędzy maską a zderzakiem faktycznie trochę duża, ale czy aby nie jest to wynikiem źle domkniętej maski, bo łączenie zderzak -nadkole jest ok.
Z drugiej strony to nikt nie będzie tego autka kupował ze zdjęcia i sprawdzi sobie przed zakupem osobiście, więc jak Maciek pisze że jest ok, to nie ma powodu aby to kwestionować, bo jest to przecież do sprawdzenia

Tytuł:
PostNapisane: 3.12.2012, 12:02 

Joko, wygląda to na niedomkniętą maskę :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3.12.2012, 12:21 

Maska jest raczej domknięta, można to wywnioskować po szczelinach nad reflektorami, które są równomierne na całej długości. Wygląda to bardziej na żle spasowany zderzak, ale może lepiej wypowie się właściciel Cls-a...

Zobacz profil YIM  

Tytuł:
PostNapisane: 3.12.2012, 12:48 

to jest normalne w mercach... te szczeliny to seria. Niestety. W w 221 dokładnie to samo...

Tytuł:
PostNapisane: 3.12.2012, 13:00 

Ludzie, ale tak bylo w tym aucie od nowosci, tez mnie to dziwilo, ale tak jest, niewazne czy siedzial w aucie pierwszy zderzak czy drugi....
cala informacja o aucie jest w opisie, nie mam nic do ukrycia, akurat jestem ostatnim czlowiekiem, ktory by komus cos ukrywal i nie mowil, auto jest takie jakie widzicie i co o nim czytacie.
Albo sie ktos znajdzie albo jade do komisu, prosta pilka. Na Allegro czy Otomoto nie bede auta wystawial, wlasnie z takiego powodu jak tutaj, nie chce mi sie kopac z ludzmi i udawac, ze nie jestem wielbladem....

Było 997.1 TT - 563 KM

Tytuł:
PostNapisane: 3.12.2012, 13:48 

drwal napisał(a):
to jest normalne w mercach... te szczeliny to seria. Niestety. W w 221 dokładnie to samo...

ale "zapadniete" dołem reflektory to juz nie jest "seria" :lol:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]