Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2011, 12:07 

Zależy od organizmu, ja np po jednym piwie mam 0,00 (sprawdzane i samemu w domu alkomatem jak i na policje się przeszedłem z ciekawosci), moja dziewczyna np ma 0,2 po jednym piwie, tak to wyglada

Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2011, 16:05 

yoshi napisał(a):
jeżeli ktoś ma ochotę pic do obiadu to niech odpusci sobie prowadzenie auta ... To takie trudne?

W wielu cywilizowanych krajach pije się wino do obiadu i nie jest to żadna zbrodnia. Jak jadę czasem 1,5h w jedną stronę do knajpy żeby zjeść dobry obiad to nie zamierzam go popijać wodą z kranu.

W jedzeniu nie zawsze chodzi tylko o zabicie głodu, zabić głoda można w MCu, jedząc dwiema rękami bigmaca nie wyjmując go z pudełka żeby nie popaprać spodni sosem, tylko wtedy klapka z pudełka zasłania drogę i dodatkowo trzeba kierować nogami. Jak do tego zadzwoni telefon to jeszcze trzeba go jakoś obsłużyć. Takich osób jeździ po drogach strasznie dużo! Nie wiem czy to nie bardziej niebezpieczne na drodze niż 1 piwo czy lampka wina do obiadu.

Życie nie składa się tylko z umartwiania się i wszystko jest dla ludzi tylko trzeba umieć z tego korzystać z umiarem. Wg. mnie 0,5%% to byłoby w miarę rozsądne rozwiązanie a jeśli nie to wtedy totalne 0,00%% i trudno nie ma żadnych wątpliwości, tylko że gastronomia w całym kraju padnie.

Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2011, 16:22 
Klubowicz

dlaczego ma upasc gastronomia? a moze poprostu rozwinie sie biznes taksowkarski?
Nikt nie mowi o popijaniu obiadu woda z kranu ... mozna pic do woli, a pozniej dac komus innemu prowadzic ... w pełni zgadzam sie ze wszystko ale z umiarem jest dla ludzi , ale nie ma sensu wszystkiego łączyc w tym samym czasie ...

Tytuł:
PostNapisane: 11.07.2011, 10:30 
Klubowicz

reklama spoleczna
http://www.lassefrank.com/page/media/3/3/47

Tytuł:
PostNapisane: 11.07.2011, 10:47 

Nr klubowicza: 060
Mocna RZECZ :D

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Tytuł:
PostNapisane: 11.07.2011, 11:38 

yoshi napisał(a):
Piles nie jedz ... Co to za głupoty z tymi dozwolonymi dawkami. Powinno być 0,00, ......

Ekstremalne ograniczenia nie wyeliminuja nigdy przesadnych spozyc alkoholu. To zalezy od kultury osobistej, ktora jest cecha danego narodu. Co z tego ze za nasza wschodnia granica obowiazuje 0,00%, jak pijanych na drogach jest chyba wiecej niz trzezwych. Wiadomym jest powszechnie, ze w wielu krajach Europy kufel piwa czy kieliszek wina jest nieodlacznym elementem kultury spozywania posilkow i nie powoduje to niebezpiecznych nastepstw. Reasumujac postulat wprowadzenia u nas 0,00% spycha nasz kraj na wschod.

Mysle ze wiekszym problemem jest zdecydowany brak rozsadku jesli chodzi o przekraczanie szybkosci. Oserwujac czesto naszych ziomali na autostradach Austrii,Czech czy Niemiec wlos jezy sie na glowie. Niestety duza czesc z nich nie potrafi poruszac sie plynnie i z pokora po szybkich trasach o duzym nasileniu ruchu. Szczegolnie na terenie Niemiec podrozujacy "mistrzowie prostej" z PL na tablicy sa bardzo jaskrawie widoczni. Teoretyczny brak ograniczen szybkosci powoduje ze prostuje sie im noga w kolanie, jednakze tylko niewielu wie ze w razie kolizji przy szybkosci powyzej 130 km/h, na ogol uczestnik ktory jej nie spowodowal, dostaje Teilschuld czyli wine czesciowa.

Tytuł:
PostNapisane: 11.07.2011, 18:23 

JLS napisał(a):

Mysle ze wiekszym problemem jest zdecydowany brak rozsadku jesli chodzi o przekraczanie szybkosci. Oserwujac czesto naszych ziomali na autostradach Austrii,Czech czy Niemiec wlos jezy sie na glowie. Niestety duza czesc z nich nie potrafi poruszac sie plynnie i z pokora po szybkich trasach o duzym nasileniu ruchu. Szczegolnie na terenie Niemiec podrozujacy "mistrzowie prostej" z PL na tablicy sa bardzo jaskrawie widoczni. Teoretyczny brak ograniczen szybkosci powoduje ze prostuje sie im noga w kolanie, jednakze tylko niewielu wie ze w razie kolizji przy szybkosci powyzej 130 km/h, na ogol uczestnik ktory jej nie spowodowal, dostaje Teilschuld czyli wine czesciowa.

Zaraz, zaraz...
W ciągu ostatnich dwóch tygodni zrobiłem 5700km po Polsce, Włoszech, Austrii, Niemczech.
Fantazyjna, a jednocześnie płynna jazda włoska, powinna być brana jako wzór. Zero korków w miastach typu Neapol, Rzym, Florencja, o pomniejszych nie wspomnę.
Nudy, brak refleksu, flegma, lajcik w Niemczech i Austrii. Siedzenie mi na ogonie paździerzami lub grubymi furami, bo jak Polak może jechać tak szybko takim autem, świadczy moim zdaniem o kompleksach co poniektórych kierowców.
W ciemnych Niemczech jeszcze gorzej, okolice Chemnitz, Drezna, Bautzen.
Alkohol, z normami podobnymi do włoskich, austriackich, powinien być dopuszczony.
Polacy jednak lubią do odcięcia, więc nie dziwmy się, że tzw. jedno pifko, robi 1,6 promila.
Po Toskanii, robiąc zakupy, nawet wypluwając spożyty trunek, i tak zapewne coś w organizmie zostanie.
Włosi mówią, że carabinieri nie interweniują, gdyż wszyscy z tych winnic żyją.
W sumie widziałem jeden samochód, co na toskańskich pagórkach zaliczył pole na ponad 2 tygodnie jeżdżenia.
Aha. Suszarka była jedna we Włoszech i ze 4 w Austrii koło Soelden, gdyż jakiś zlot fur od prosiaka wzwyż był w ostatni piątek.
Tylu Bugatti, Ferrari, prosiaków, angielskich wynalazków, Maserati, Lambo i innych w jednym dniu nie widziałem.
I te wredne psy na lasery ścigały...
:roll:

Tytuł:
PostNapisane: 12.07.2011, 12:23 

Od najblizszej srody w Gröbming zaczyna sie ruchome museum motoryzycji.
Rusza Ennstal Classic. Jak co roku marka Porsche bedzie bardzo mocno reprezentowana (miedzy innymi Sir Stirling Moss na 911 S i Dr. Wolfgang Porsche na 356 Cabrio). To jedna z tych ciekawych imprez toczyca sie w pieknym krajobrazie przy oparach dobrego wina ze Styrii. To wielka frajda obserwowac legendy sportu samochodowego i ich wspaniale bolidy.
Wiecej na stronie : http://www.ennstal-classic.at

W tam roku beda obecni http://www.ennstal-classic.at/content/S ... 11_fax.pdf

Tytuł:
PostNapisane: 13.07.2011, 18:21 

a 4,48 ???

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/kr ... omosc.html

Tytuł:
PostNapisane: 25.07.2011, 13:09 

Było?

:lol:

http://www.youtube.com/watch?v=K-abIbjd ... dded#at=37

PostNapisane: 26.07.2011, 7:01 

Zgadzam się ze 0.2 promila to głupota - kierowca wypijając tyle do obiadu nie stanowi zagrożenia na drodze.Za to łatwy łup dla policji.A już zabieranie prawa jazdy za wypicie dużego piwa i jazdę na rowerze.........
Przy okazji mam pytanie.Czy jako obywatela polskiego będącego za granicą obowiązuje mnie prawo danego kraju i prawo polskie jednocześnie,czy tylko danego kraju ?Kiedyś pamiętam na jakimś wykładzinie mówił profesor ze podróżny który leci samolotem i ma międzylądowanie podlega jednocześnie prawu kraju którego jest obywatelem, prawu państwa w którym zarejestrowany jest samolot na pokładzie którego jest i do tego prawu państwa na terenie którego jest lotnisko ( oczywiście z wyłączeniem strefy exterytorialnej na lotniskach międzynarodowych).
Nie jestem prawnikiem ale gdyby tak było to już idę się spałować skuć i biegnę na najbliższy komisariat poprawić policji statystyki.Bo zdarzyło mi się podczas ostatnich wczasów we Francji i Włoszech wypić z zoną butelkę wina do obiadu i po godzinie - dwóch przerwy jechać samochodem.

Tytuł:
PostNapisane: 26.07.2011, 7:17 

Obowiązuje Cię prawo Kraju, w którym przebywasz, choć wyposażenie auta kraju rejestracji...
Flaszka wina na dwóch, to robi się zapewne więcej, niż 0,05 czy 0,08.

Tytuł: Nie sadze.
PostNapisane: 26.07.2011, 8:51 

Nie sadze by było więcej niż 0.5 promila.Popatrz przyjmuje się że 0.5l piwa o zawartości alkoholu 4.5 % daje ok 0.2 promila - to 0.375 l wina o zawartości 13 % wychodzi z proporcji 4.3 promila.Dobrze to sobie w tych krajach pomyśleli i jeszcze pod warunkiem ze wypijesz to wino czy piwo duszkiem, natychmiast wsiądziesz za kierownice i za rogiem zatrzyma Cie policjant z alkomatem.A nikt tak nie postępuje - wiec faktycznie po posiłku zjedzonym spokojnie ( nikt kto się spieszy nie pije wina do kolacji) doprawionym butelką wina w dwójkę poziom powinien spaść do 0.2 - 0.3 promila a to ilość bezpieczna.Kto ma alkomat niech sprawdzi.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]