Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2011, 0:50 

Ja tam rozumiem Trista bardzo dobrze i generalnie się zgadzam. Trochę za bardzo naskakujecie na kogoś kto ma inne zdanie i wygląda to na wciskanie "na siłe" swojego, a chyba porschaki z oferty nie wymagają reklamy i każdy kto je zobaczy na żywo oraz będzie zdecydowany długo się nie będzie zastanawiać, zwłaszcza, że jeździły w Polsce krótko.
Kolega zrobi jednak jak zechce i przyznam, że zrobił na mnie wrażenie profesjonalnym podejściem do tematu.

Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2011, 0:59 

ja nie wciskam swojego na silę ale
wyglądna na to że w polsce wszyscy maja zlom albo kwietniki z lawety przerobione na auta i potem chca to sprzedać
czyli co chlopaki z klubu co sprzedaja auta wciskaja kit?
a auta z usa sa pelne soli
a subaru z japoni to przyjechalo koleja czy samlotem - nie wiem
nie mozna pisac ze w naszym kraju wszystko jest be
jesli tak to po co tu mieszkac i zyc?
uwazam ze i tu i tam mozna znalesc cos ladnego
i tu i tam są sciemniacze co wciskaja kit
i tyle

Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2011, 1:02 

a niemcy kupuja od nas
kolega sprzedał 911 - 75 rok do niemiec
turbo 930 z uszkodzonym silnikiem poszlo do niemiec
speedstera sprzedalem do niemiec

Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2011, 1:16 

Nr klubowicza: 060
Dokladnie tak jak pisze Kacper. Zreszta oczywiste jest,ze auta porownywalne (stan) sa znacznie drozsze na zachodzie. Znany nam wszystkim kolega pojechal do niemiec przyprowadzic auto obejzal 3 ze sredniej polki cenowej 10tysE dla 944S2 i wrocil pociagiem do kraju. Oczywiscie wszystkie w ogloszeniach pozbawione byly jakichkolwiek wad i 100%bezwypadkowe :D Rzecz miala miejsce ojczyznie Porsche gdzie zyja sami uczciwi i sznujacy auta obywatele.

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2011, 8:00 

Tona ale w Polsce ten kolega też akurat nie znalazł żadnego ciekawego egzemplarza ;)
A tak serio to w pełni zgadzam się z kolega Tristem, niech poszuka cukierka za grube pieniądze i pewnie coś w końcu znajdzie.

Potem przyjedzie na któryś zlot i zobaczy 2 razy bardziej zadbane auto, które akurat było na sprzedaż gdy kupował a do tego było dwa razy tańsze od tego co kupił... Wtedy powie ze człowieka doświadczenie uczy.

Trist - nic nie chce wcisnąć ale osobiście sadze ze głupota jest jechać zagranicę nie przebadawszy wcześniej lokalnego rynku... Pojedz i zobacz auta kolegów, inne cukierki z Allegro rownież, kupować przecież nikt nie każe. Przynajmniej będziesz miał potem pewność, ze faktycznie kupiles najlepszy egzemplarz

Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2011, 9:46 

Pełna zgoda, sto razy wolałbym kupić tutaj od kolegów, bo znamy swoje samochody i wiemy że w tym gronie sobie kitu nie wciskamy niż kupować w D od Turków czy nawet Niemców nieznane egzemplarze. Warto przynajmniej porównać.

Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2011, 11:01 

Igor napisał(a):
Tona ale w Polsce ten kolega też akurat nie znalazł żadnego ciekawego egzemplarza ;)
A tak serio to w pełni zgadzam się z kolega Tristem, niech poszuka cukierka za grube pieniądze i pewnie coś w końcu znajdzie.

Potem przyjedzie na któryś zlot i zobaczy 2 razy bardziej zadbane auto, które akurat było na sprzedaż gdy kupował a do tego było dwa razy tańsze od tego co kupił... Wtedy powie ze człowieka doświadczenie uczy.

Trist - nic nie chce wcisnąć ale osobiście sadze ze głupota jest jechać zagranicę nie przebadawszy wcześniej lokalnego rynku... Pojedz i zobacz auta kolegów, inne cukierki z Allegro rownież, kupować przecież nikt nie każe. Przynajmniej będziesz miał potem pewność, ze faktycznie kupiles najlepszy egzemplarz

Ależ oczywiście że chetnie zobaczę, zresztą w jednym z pierwszych postów napisałem że w niedługiej przyszłości zacznę oglądać samochody. Ja tutaj widzę bardzo mocną dyskusję, i niektórzy wręcz "wtykają mi słowa w usta". JA ani nikogo nie krytykuję, bo jak mogę krytykować egzemplarz samochodu o którym dotychczas marzyłem, a po drugie z pewnością obecnie nie dysponuję taką wiedzą jak szanowni właściciele tych pięknych samochodów. Ja myślę że skoro żyjemy w kraju demokratycznym (jaka by ta demokracja nie była ale jednak) to mam prawo to swojego zdania i swoich przemyśleń. No chyba że nie doczytałem w regulaminie forum że tutaj jest to zabronione. To że nie chcę samochodu z USA jest moją wybitnie indywidualną sprawą bo mam z takimi samochodami jak najgorsze doświadczenia i nie twierdzę że musi to być powtarzalne zjawisko,ale ja poprostu nie chcę i już... Druga sprawa nie chcę automatycznej skrzyni biegów w 911, o tym wcześniej nie wspominałem.

Jeśli chodzi o Niemcy to tak jak wiele osbób pisało, tam również można spotkać zdezelowane wraki przykryte grubą szpachlą i lakierem. Jednak dzięki wielu znajomością, kontaktom i faktowi że całe moje życie zawodowe odbywa się właśnie tam, myślę że jednak coś ciekawego znajdę. Mam nadzieję że na zlocie 911 będziecie mogli pozytywnie ocenić.

Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2011, 12:55 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
No to oba 964 z forum odpadają. A nawet 3, licząc auto Pita. Czerwone i Pita Tiptroniki, moje z USA ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2011, 12:59 

wit007 napisał(a):
No to oba 964 z forum odpadają. A nawet 3, licząc auto Pita. Czerwone i Pita Tiptroniki, moje z USA ;)

Cóż poradzić, trzeba szukać dalej.....

Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2011, 13:05 
Członek Zarządu PCP

No chyba że czerwone z Poznania, stoi chyba w PCP, było nawet na zlocie bodaj w 2009 r.

Witek

Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2011, 14:14 

Gdyby jeszcze czerwone z Poznania miało klimę... Poza tym powinna spełnić wszystkie oczekiwania o których powyżej. Chyba że kolor. Mnie np nie pasuje, choć cała reszta jak najbardziej :D Co jest istotne, auto jest z Niemiec. Wersje USA w ojczyżnie porsche też osiągają sporo niższe ceny niz te z Europy więc nie bardzo rozumiem krytykę wobec preferencji. Życze z całgo serducha odnalezienia tej właściwej.

Tytuł:
PostNapisane: 19.01.2011, 23:13 

Nr klubowicza: 075
...też myśle że znajdzie...i szacunek 964 to wybór,,ostatniego prawdziwego..."
życze powodzenia... :D

Classic Porsche 911/964 Carrera 2

Tytuł:
PostNapisane: 19.01.2011, 23:50 

wit007 napisał(a):

a ja jeśli zmienię to na bank na tiptronic.. :D i wyjaśnię że to nie automat.
albo nie zmienię.

tak mi się wydaje, że trochę z nudów te auta zmieniamy,
a w sumie to po co?

a czerwony, motyla noga jak bym nie kombinował, no nie dam rady,
nie pasuje mi do prosiaka... :D jakbym się nie starał.. :D

a te nowe modele straaaasznie źle się prowadzą :

http://www.worldcarfans.com/11101193047 ... n-the-snow :)

albo mają 4y cylindry o hańbo: http://www.worldcarfans.com/11101193047 ... ils-emerge

fun fun fun. :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.01.2011, 14:06 

czerwony nie pasuje?? może dlatego, że teraz każdy wybiera czarny, ew, srebrny..

a czerwone.. jest piękne.. 928 na salonie w Genewie, 924, 944, 968 w czerwieni wyglądają bosko :D

Tytuł:
PostNapisane: 25.01.2011, 14:08 
Członek Zarządu PCP

Trist, jest do kupienia 964 bodaj 89 albo 90, z Niemiec, grafitowe, bez klimy niestety, ale oryginalny lakier, stan bardzo ładny. Daj maila, podeślę Ci trochę zdjęć.

Witek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]