Witam, niestety padł mi silnik w Porsche Panamera 2010r 4.8 Turbo. Czy ktos mogl by mi polecic dobry warsztat ktory specjalizuje sie w tego typu naprawach. Z góry dziękuje za pomoc.
Dziękuje za odpowiedzi. Wybór padł na Kalisz i Porschespec.
Co do samego auta to olej byl wymieniany co 15000 a silnik padl w trasie przy predkosci 180-200. Nagla utrata mocy i auto dalej chciało już jechać tylko na lawecie.
Proponuje Ci jesli juz padło na Kalisz to serwis Rykaszewskiego , wiem ze gosc jest bardzo rzeczowy i widzialem u niego całkiem sporo Porsche z całej Europy
Problem występował na poczatku produkcji w pierwszych rocznikach. Później zmieniono sruby w wariatorach na inne - teoretycznie wytrzymalsze. Można zajrzeć przez wlew oleju i sprawdzić czy są sruby stare (jasne) czy nowsze (grafitowe). Mimo wszystko wymieniłbym wariatory prewencyjnie w aucie które ma powyżej 100tyś km bo mogą narobić niezłego bałaganu. KOszt wariatora niecałe 3tyś - są 2... Do tego uszczelki i robocizna. Wyjdzie z 8-9 tys.
Przepraszam że co...kol Laczek . Na inny silnik nie z Porsche może z golfa tdi sorry jakby co nie mam nic do golfiarzy.Po twoim poście wnioskuję że marka Porsche to dla Ciebie.... Szkoda bo myślałem że dołączył miłośnik .HEJ