Krzysiek (Poznań) napisał(a):
Koledzy,
Cztery pytania i prośba o pomoc. Za chwilę odbieram nowe 911, PC Poznań (ważne) i teraz prośba o radę – komentarz:
1. Chcę położyć na całości folię PPF – sensownie byłoby u dealera, ale kto u nich faktycznie to robi? Robią to OK?
2. Koszt? Ile przepłacę – z tym się liczę, ale sądzę, że są pewne zalety
3. Approved – czytałem (w co trudno mi uwierzyć), że położenie PPF poza siecią dealerską może uniemożliwić mi zawarcie ubezpieczenia approved? Fakt?
4. Approved od razu z chwilą zakupu nowego auta? Ktoś to robił? Co zyskam? O ile pamiętam korzyść to brak kosztu badania poprzedzającego ubezpieczenie. Coś jeszcze?
A może coś pominąłem z wątku – „na co zwrócić uwagę odbierając nowe 911”?
Pozdrawiam
Krzysztof
Szybko:
1. Pewnie, że folia u dealera będzie drożej ale jak bierzesz nowe auto warto sprawdzić. Ja robiłem np. w ShineFactory i zrobili mega dobrze.
2. NIe widzę zalet kładzenia folii w serwisie Porsche, jest kilka super miejsc które zajmują się tym od lat i zrobili tego setki, więc doświadczenie mają bogate.
3. Bzdura. Miałem 3 auta i każde miało oklejone przody i nie bylo nigdy żadnego tematu z PA.
4. A po co PA w chwili zakupu. Dwa razy gwarancja nic Ci nie da, bo usterki nie usuną 2 razy. NIech się gwarancja fabryczna skończy i wtedy PA
5. A co przy odbiorze nowego Porsche to nie wiem, ale w innych markach premium, np. sprawdzenie lakieru lub listy wyposażenia (brzmi dziwnie, ale ja już się zdziwiłem raz.