Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 17.02.2011, 19:37 

Koledzy znalazłem takie ogłoszenie, to Turbo jest w połowie ceny. Nie wiem czy to jest możliwe ??? Brak telefonu http://otomoto.pl/porsche-911-carrera-4 ... 54528.html Może to kogoś z forum ?

Tytuł:
PostNapisane: 17.02.2011, 20:44 

widze ze chcialbys zeby zycie bylo bajka.......fakt iz nie ma namiaru do sprzedajacego powinien dac ci do myslenia.......

Tytuł:
PostNapisane: 17.02.2011, 20:56 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
Może właściciel zapomniał 1-ki przed cena dopisać, chociaż jak na turbo s i tak by było tanie, z pewnościa coś tu nie gra, jak ktoś sprzedaje cokolwiek to podaje namiary do siebie...

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 17.02.2011, 21:43 

napisz że jesteś napalony, taka okazja itd. i spawdz czy zaproponuje szybka wplate zaliczki :)

Tytuł:
PostNapisane: 17.02.2011, 21:57 

Prosta sprawa. Wczoraj auto miało innego własciciela a dzisiaj obecny wlaściciel proponuje jego odkupienie poprzedniemu włascicielowi. :lol:

Pozdr
Wojtek

Tytuł:
PostNapisane: 17.02.2011, 22:09 

miałem podobna sytuacje z m6 , pokazało sie odrazu napisałem , po jednym dniu ogłoszenie znikneło i oddzwoniono do mnie ze moze byc takie auto na zamowienie oczywiscie , a cena miała byc po wszelkich kosztach ponad 2 razy taka jak w pisali , proponuje nie dawac swojego nr tel bo potem spokoju nie bedziesz miał , tu moze sprzedajacy ma inny scenariusz bajki ale napewno nie licz na ta oferte , pisałem Ci juz ile trzeba liczyc na manuala

Tytuł:
PostNapisane: 18.02.2011, 1:43 

Ten przekret leci od lat na mobile.de, przed laty raz odpisałem, dostałem maila z kontem do wpłaty zaliczki gdzies w GB i ze auto bedzie na mnie czekało do odbioru. Bywam naiwny, ale jakos podziekowałem :D :D

Teraz zdaje sie postanowili spróbować w PL.

Tytuł:
PostNapisane: 18.02.2011, 8:47 

Dzięki koledzy. Miałem podobną sytuację tylko jak sprzedawałem samochód. Gość z Angli nie jaki Sanders napisał mi że prześle mi całą sumę za samochód na konto. Ale ja muszę najpierw przelać mu do western union pieniadze za transport ok 2000 euro. I jak on będzie miał te 2000 euro na koncie to przelewa na moje konto całą sumę i wysyła firmę transportową do Polski po samochód . Poszedłem do banku, ponieważ ten gość otworzył przelew w Royal Bank na moje konto. Powiedzieli mi że to oszustwo, i że najwięcej oszustw z zakupem i sprzedażą aut jest własnie w Western Union. Działa to w ten sposób że kiedy on widzi że ja juz przelałem te pieniądze za transport on szybko wycofuje transfer w swoim banku i znika z moimi pieniędzmi. Pieniądze później są nie do odzyskania. Uważajcie na takich krętaczy i oszustów. Pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 18.02.2011, 9:58 

ja tego auta w miescie nie widzialem ,a jak raczej zwracam uwage na auta tej marki :)

Tytuł:
PostNapisane: 18.02.2011, 15:40 

Wprawdzie przyklad z USA, ale mysle, ze do zrealizowania wszedzie...

Przy moim ostantim zakupie, sprzedajacy chcial miec pewnosc, ze go nie oszukam. Poniewaz gotowka nie wchodzila w gre (troche za duzo), przelew w jego obecnosci tez nie, bo oddzialu mojego banku nie bylo w jego miescie (z reszta dotarlem z opoznieniem i banki byly zamkniete), nie chcial przelewu elektronicznego, nie chcial czeku "bankowego", zgodzilismy sie na pomoc prawnika i spisalismy umowe o zatrzym,aniu gotowki w "escrow" - umowa 3-stronna, gdzie sprzedajacy pisze, ze ma takie auto do sprzedania za taka sume, ja, ze chce to kupic i przelewam pieniadze na konto prawnika, ktory trzyma pieniadze do momentu kiedy kupujacy (ja) nie wyda dyspozycji odnosnie tej kwoty - przelac na wczesniej wskazane konto sprzedajacego, albo odda kupujacemu. Przelalem na konto prawnika 90% sumy, ktora wynegocjowalem z wlascicielem przez telefon i po obejrzeniu auta, wydalem dyspozycje prawnikowi, a reszte (urwalem jeszcze czesc) dalem gotowka. Jest to dodatkowy koszt, bo prawnik mysi miec zaplacone, ale pewny dla obu stron.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]