Witam-mam pytanie .Chce wymienić olej w moim prosiaczku 996 3.4 99r skrzynia ZF 5hp19 automat .Oryginalny przebieg 114tyś km i nie mam żadnej info czy był wymieniany olej w skrzyni .Sprzedali mi w sklepie Motul multi atf ponoć sprawdzali ze nadaje się do tej skrzyni ale mam pewne obawy czy oby na pewno się nadaje .Może ktoś już przerabiał taki temat i coś podpowie bo na necie tyle czytałem ze już nie wiem czy bezpiecznie mogę go zalać
Według karty specyfikacji zamienia się na olej ZF który jest dedykowany do tej skrzyni biegów, ale co ciekawe już po numerze Porsche katalog kieruje do Cayenne. No i jeszcze jeden szczegół, ten Motul jest czerwony a ATF1 zwykle jest żółty.
Ostatecznie zakupiłem oryginalny zestaw z olejem ZF -instrukcja w pudełku ZF mówi ze wymiana ma być co 8 lat lub 80-120tys km w zależności od stylu jazdy (polecam org zestaw ZF)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.