Witam-mam pytanie .Chce wymienić olej w moim prosiaczku 996 3.4 99r skrzynia ZF 5hp19 automat .Oryginalny przebieg 114tyś km i nie mam żadnej info czy był wymieniany olej w skrzyni .Sprzedali mi w sklepie Motul multi atf ponoć sprawdzali ze nadaje się do tej skrzyni ale mam pewne obawy czy oby na pewno się nadaje .Może ktoś już przerabiał taki temat i coś podpowie bo na necie tyle czytałem ze już nie wiem czy bezpiecznie mogę go zalać
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5185 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
Według karty specyfikacji zamienia się na olej ZF który jest dedykowany do tej skrzyni biegów, ale co ciekawe już po numerze Porsche katalog kieruje do Cayenne. No i jeszcze jeden szczegół, ten Motul jest czerwony a ATF1 zwykle jest żółty.
Ostatecznie zakupiłem oryginalny zestaw z olejem ZF -instrukcja w pudełku ZF mówi ze wymiana ma być co 8 lat lub 80-120tys km w zależności od stylu jazdy (polecam org zestaw ZF)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.