Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22.12.2022, 12:27 

Wkoncu po 996 porsche wypuscilo oryginalne radia do 997 i pokrewnych, radia mają carplay itd, super.

Więcej tutaj
https://9werks.co.uk/articles/9werks-ex ... e1-cayenne

PostNapisane: 22.12.2022, 20:02 

Właśnie sie dowiedziałem że można już te radia kupić w PL i montować u mojego znajomego...podaje numer do Czarka bo napisał mi własnie że już kilka założył.. jak ktos jest chętny (Warszawa, woj. Maz)
tel. 601 242 145

pzdr.

PostNapisane: 22.12.2022, 20:07 
Najpierw to sobie poczytaj temat o tym radiu w 996, bo idealne to ono nie jest, szczególnie w relacji do ceny :wink:

PostNapisane: 22.12.2022, 20:33 

dziala carplay, jest to ori radio porsche...pewnie ma jakies wady jak wszystko ale jednak ori to ori..ja bede je zamawiał na 100%, szukałem opcji wsadzenia czegos innego zamiast ori pcm ale nic tam nie pasuje wizualnie i psuje cały widok deski jak sie wsadzi jakies radio 7 cali, wiem ze moze to niektorym nie przeszkadza ale ja lubie miec oryginalny wygląd 911.

PostNapisane: 22.12.2022, 21:30 

Nr klubowicza: 730
Carplay w PPCM+ jest ale po kablu.

Ja czekam na nowy dedykowany model do 997 od OWtosin. Miał się ukazać w IV kwartale tego roku, ale nadal czekamy. Zdjęcia wersji przedprodukcyjnych są na fb i rennlist, wygląda podobnie do PCCM+ ale ma większy ekran i dużo lepsze bebechy.

PostNapisane: 23.12.2022, 11:15 
Widziałem kilka takich chinolków i na papierze to ochy achy, a w użyciu wychodziła zawsze ta "jakość". No ale może ten jest inny :)

@prnit: mnie nie musisz przekonywać - ja go mam u siebie w 996, dobrze integruje się z autem zarówno wizualnie (wygląda w nim... naturalnie), jak i sprzętowo (na tyle na ile w tym aucie się da, czyli ustawienia zegarka i wskazówki z map ;) ) a to że jest to mimo wszystko dość prosty sprzęt, mi akurat nie przeszkadza. Po ponad roku jeżdżenia z nim w aucie, nie czuję żeby mi czegoś za bardzo brakowało - główna wada to wybujała cena, ale kto ma Porsche to już chyba powinien być do tego przyzwyczajony

PostNapisane: 23.12.2022, 12:25 

Ok, mogę kupować Cayenne w końcu na daily :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PostNapisane: 23.12.2022, 14:05 

ja jak zawsze kupowałem chinczyki to zawsze pozniej szybciej je sprzedawałem bo jakość to był zawsze dramat, do tego coś tam zawsze nie działało jak trzeba i zawsze były problemy, ja tam nikogo nie przekonuje, po prostu wpadło mi w necie ze się pokazały te radia do 997 z czego bardzo sie ciesze bo własnie nie chciałem tak jak wiele osób psuć sobie wyglądu klasycznej deski w 997.1, niestety radia z ramkami nie wyglądają dobrze a tutaj jest oryginalnie od porsche i wygląd i jakośc.

PostNapisane: 23.12.2022, 19:43 

Nr klubowicza: 730
Obawiam się, że macie rację z jakością chińczyków. W przypadku modelu o którym pisałem to jego powstanie jest inicjatywą człowieka jeżdżącego 997, więc liczę że może nie będzie tak najgorzej:

Obrazek

W przeszłości montowałem PCCM+ u kolegi w 996 i w mojej ocenie jakością wykonania to niewiele od chińczyków odbiegał, za to ceną bardzo.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]