Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 31.10.2016, 22:09 

Panamera 4s 2011
Mam ten samochód od nowości, kupiony w salonie.
Trzy problemy.

1. Drzwi kierowcy nie otwierają się po otwarciu z pilota. Pozostałe się otwierają. Po ponownym zamknięciu i otwarciu z pilota, wszystko jest ok, choć nie zawsze. W przypadku 3-4 nieudanych prób otwieram od środka wchodząc przez drzwi pasażera.

2. Spoiler tylni jest całkowicie wysunięty i nie reaguje na nic. Przy przekroczeniu prędkości 95km/h pojawia się komunikat na konsoli i sygnał dźwiękowy. Serwis mówi że trzeba wymienić siłowniki i silniczek - koszt 4.000, ale oni by zawsze wszystko tylko wymieniali.

3. Klimatyzacja - tutaj cyrk. 2 lata temu padł jakiś silniczek, który wymienili, choć na specyfikacji wymiany już tak jasno nie było to zaznaczone. Niekiedy nie działa klima ogóle, niekiedy nie działa tylko nadmuch szyby przedniej. Zdarza się też, iż pomimo nadania temperatury np. 23 st dmucha mroźne 18 i odwrotnie. Zastanawiam się czy usterka nie jest powiązana z usterka drzwi (nr 1) gdyż poprzednim razem, 2 lata temu było podobnie)

Proszę o pomoc. Pozdrawiam

PostNapisane: 1.11.2016, 8:39 

Hej
Ad1 masz keyless? Jk tak to czy tak samo sie dzieje w przypadku otwierania dotykiem?
Klamki przednie steruja przednimi i tylnymi zamkami. Ja mialem problem z tylnymi i czasem przednimi, po wymianie klamek (srodki) problem zniknal.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]