Bartek_85 napisał(a):
Witam,
Czy któremuś z foroumowiczow wiadomo cos na temat tego auta ?
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-p ... BzdSm.htmlOd własciciela dowiedzialem sie ze samochod zostal sprowadzony z Niemiec lekko uszkodzony.
Faktura przeslana na email. Naprawa ASO POZNAN. Boczne drzwi + szyba faktura na 9700 zł.
Informacja z Porsche "Wymiana silnika przy 147 tys km"
Gwarancja approved do 11/2019.
Szukam haczyk i nie moge sie doszukac, moze pomozecie
?
Na co zwrocic szczegolnie uwage przy zakupie ?
powiem Ci, że Panamera Diesel, aż jestem w szoku co było powodem wymiany silnika przy tym przebiegu, w benzynach przewija się to zdecydowanie częściej, diesel bodajże ten sam (3.0 TDI) co w Audi z tego co wiadomo poprawiony programem (soft) ale widać i tutaj coś się zadziało
ogólnie auto wygląda na zdjęciach bardzo fajnie (kwestia gustu do koloru) jak na diesla jest nieźle wyposażone,
będzie ciężko (cena wg mnie i tak niezła to 2014 rok i ma aktywną gwarancję Approved więc usterki podlegające gwarancji na przeglądzie można śmiało eliminować by móc spokojnie próbować przedłużyć ją dalej, eksploatacja to standard, ale i tak nie ma bólu;
na samym początku poszukiwań Panamery jeździłem bardzo zadbanym słabszym dieslem 3.0 TDI -245KM(kierowałem się zdecydowanie mniejszą usterkowością diesla od benzyny), ale gdy wsiadłem w zadbaną V8 (praca silnika i inne ciekawostki
pomimo zdecydowanie większej awaryjności benzyny nad dieslem o dieslu momentalnie zapomniałem (wszystko kwestia podejścia i przeznaczenia)
a gdzieś wydaje mi się że ten diesel 300Km daje radę i nie będzie to wcale a wcale jakiś wolny wóz, zerknij na moment obrotowy, ogólnie jeżeli nie masz wymagań co do pracy silnika/skrzyni itd to naprawdę warto
wiele osób mi podpowiadało więc i ja zasugerują to samo Tobie
pamiętaj że w przypadku diesla masz szkielet porsche a bebechy (silnik) audi, ale jak chodzi o awaryjność i odpowiada Ci diesel, masz dodatkowo Approved - sprzedający na pewno zbyt mocno nie zejdzie z ceny bo ma auto pewne z pewną historią
ogólnie jeżeli Ci przebieg nie przeszkadza, nie drażni fakt, że wymieniony był motor na nowy to jest to naprawdę niezła oferta
daj znać co postanowisz