Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25.12.2018, 0:18 

Witam,

Czy któremuś z foroumowiczow wiadomo cos na temat tego auta ?

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-p ... BzdSm.html

Od własciciela dowiedzialem sie ze samochod zostal sprowadzony z Niemiec lekko uszkodzony.

Faktura przeslana na email. Naprawa ASO POZNAN. Boczne drzwi + szyba faktura na 9700 zł.

Informacja z Porsche "Wymiana silnika przy 147 tys km"

Gwarancja approved do 11/2019.

Szukam haczyk i nie moge sie doszukac, moze pomozecie :) ?

Na co zwrocic szczegolnie uwage przy zakupie ?

PostNapisane: 25.12.2018, 2:41 

Bartek_85 napisał(a):
Witam,

Czy któremuś z foroumowiczow wiadomo cos na temat tego auta ?

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-p ... BzdSm.html

Od własciciela dowiedzialem sie ze samochod zostal sprowadzony z Niemiec lekko uszkodzony.

Faktura przeslana na email. Naprawa ASO POZNAN. Boczne drzwi + szyba faktura na 9700 zł.

Informacja z Porsche "Wymiana silnika przy 147 tys km"

Gwarancja approved do 11/2019.

Szukam haczyk i nie moge sie doszukac, moze pomozecie :) ?

Na co zwrocic szczegolnie uwage przy zakupie ?

powiem Ci, że Panamera Diesel, aż jestem w szoku co było powodem wymiany silnika przy tym przebiegu, w benzynach przewija się to zdecydowanie częściej, diesel bodajże ten sam (3.0 TDI) co w Audi z tego co wiadomo poprawiony programem (soft) ale widać i tutaj coś się zadziało

ogólnie auto wygląda na zdjęciach bardzo fajnie (kwestia gustu do koloru) jak na diesla jest nieźle wyposażone,

będzie ciężko (cena wg mnie i tak niezła to 2014 rok i ma aktywną gwarancję Approved więc usterki podlegające gwarancji na przeglądzie można śmiało eliminować by móc spokojnie próbować przedłużyć ją dalej, eksploatacja to standard, ale i tak nie ma bólu;

na samym początku poszukiwań Panamery jeździłem bardzo zadbanym słabszym dieslem 3.0 TDI -245KM(kierowałem się zdecydowanie mniejszą usterkowością diesla od benzyny), ale gdy wsiadłem w zadbaną V8 (praca silnika i inne ciekawostki :D pomimo zdecydowanie większej awaryjności benzyny nad dieslem o dieslu momentalnie zapomniałem (wszystko kwestia podejścia i przeznaczenia)

a gdzieś wydaje mi się że ten diesel 300Km daje radę i nie będzie to wcale a wcale jakiś wolny wóz, zerknij na moment obrotowy, ogólnie jeżeli nie masz wymagań co do pracy silnika/skrzyni itd to naprawdę warto

wiele osób mi podpowiadało więc i ja zasugerują to samo Tobie
pamiętaj że w przypadku diesla masz szkielet porsche a bebechy (silnik) audi, ale jak chodzi o awaryjność i odpowiada Ci diesel, masz dodatkowo Approved - sprzedający na pewno zbyt mocno nie zejdzie z ceny bo ma auto pewne z pewną historią

ogólnie jeżeli Ci przebieg nie przeszkadza, nie drażni fakt, że wymieniony był motor na nowy to jest to naprawdę niezła oferta

daj znać co postanowisz

PostNapisane: 25.12.2018, 3:05 

Dla mnie to auto (jak szukalem panamery) mialo 1 podstawowy minus-brak 4x4. Jak kupilem 4Sa i potem 2 dni jezdzilem zastepcza panamera diesel to utwierdzilem sie w przekonaniu ze dobrze ze hej nie kupilem.
Pomysl nad tym bo to wazne a zadne wodotryski w wyposazeniu tego nie zrekomoensuja

Sent from my iPhone using Tapatalk

PostNapisane: 25.12.2018, 3:20 

hubi_pl napisał(a):
Dla mnie to auto (jak szukalem panamery) mialo 1 podstawowy minus-brak 4x4. Jak kupilem 4Sa i potem 2 dni jezdzilem zastepcza panamera diesel to utwierdzilem sie w przekonaniu ze dobrze ze hej nie kupilem.
Pomysl nad tym bo to wazne a zadne wodotryski w wyposazeniu tego nie zrekomoensuja

zapomniałem o tym
Hubi święta racja:)
a żeby słowa nie były rzucane na wiatr przejedź się na śniegu/deszczu autem bez 4x4 i z 4x4

ale tak jak piszemy wszystko zależy od Twoich wymagań, podejścia i przeznaczenia.

PostNapisane: 25.12.2018, 11:19 

Ja dostalem zastepcza nowa diesela w niedziele to we wtorek zamienilem na cayenne. Tak mnie irytowal ten naped...reszta super. Zeby mial 4x4 to by bylo dla mnie idealne.

PostNapisane: 25.12.2018, 16:59 

Nie mam zacięcia do sportowego stylu jazdy dlatego tez diesle , tyln napęd i zaledwie 300 km.

Auto użytkowane głównie przedszkole / praca / dom i w ciągu roku dojazd na lotnisko w okresie wakacyjnym . Samochod nie będzie jakoś nadmiernie eksploatowany. Na plus jest otwarty nowy salon porsche w Krakowie.

A jak wyglądają przeglądy przy tym przebiegu ? Być może zbliża się „duży” przegląd ?
Rozumiem ze gwarancja approved zobowiązuje do wykonywania wszystkich wymian w samochodzie w ASO? Klocki , tarcze również ?

Przepraszam za pytania ale to pierwszy samochód z logiem Porsche. Znajomy ma panamere gts ale to całkiem inna bajka...i wole nawet nie zaczynać z nim rozmowy diesle / benzyna 😬🙃

PostNapisane: 25.12.2018, 21:37 

Alternatywa

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-p ... 64d1fc3bb4

Coś , ktoś może o tym egzemplarzu wie ?

PostNapisane: 25.12.2018, 22:36 

Bartek_85 napisał(a):
Nie mam zacięcia do sportowego stylu jazdy dlatego tez diesle , tyln napęd i zaledwie 300 km.

Auto użytkowane głównie przedszkole / praca / dom i w ciągu roku dojazd na lotnisko w okresie wakacyjnym . Samochod nie będzie jakoś nadmiernie eksploatowany. Na plus jest otwarty nowy salon porsche w Krakowie.

A jak wyglądają przeglądy przy tym przebiegu ? Być może zbliża się „duży” przegląd ?
Rozumiem ze gwarancja approved zobowiązuje do wykonywania wszystkich wymian w samochodzie w ASO? Klocki , tarcze również ?

Przepraszam za pytania ale to pierwszy samochód z logiem Porsche. Znajomy ma panamere gts ale to całkiem inna bajka...i wole nawet nie zaczynać z nim rozmowy diesle / benzyna 😬🙃

czyli diesel w zupełności Ci posłuży, mocy także w zupełności wystarczy (co jakiś czas wyskoczysz sobie na trasę przepalić filtr DPF i po sprawie)

odnośnie przeglądów

mały przegląd - co 30 tys km
duży przegląd - co 60 tys km
jak będziesz serwisował na bieżąco doradcy/komputer wszystko powie co i jak trzeba wymienić :D

co do gwarancji

Approved obejmuje wszystkie części/naprawy tzn...silnika/skrzyni/elektryki z wyłączeniem niektórych podzespołów

tarcze/klocki/opony są to części podatne na starzenie się i zużycie (zużywają się ) i nie podlegają gwarancji

zerknij sobie
https://porsche.pl/samochody-uzywane/po ... -approved/

pytaj śmiało:)
tak jak pisaliśmy wcześniej wszystko zależy od przeznaczenia i wymagań

GTS - praca silnika/praca skrzyni zmiana biegów itd/prowadzenie m.in napęd/ silnik V8 od podstaw złożony przez inżynierów Porsche

Diesel - ładna poliftowa buda/światła będziesz bardzo zadowolony/ mocy także nie brakuje bez przesady 300KM i moment obrotowy 650 NM na światłach od czasu do czasu pojawi się uśmiech:), brak napędu/

jak będziesz miał okazję pogadaj ze znajomym jak odpala tego GTS,
i odpal sobie diesla także zobaczysz/usłyszysz co i jak

PostNapisane: 25.12.2018, 22:43 

Bartek_85 napisał(a):
Alternatywa

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-p ... 64d1fc3bb4

Coś , ktoś może o tym egzemplarzu wie ?

sprzedający nic nie pisze o Approved czyli zapewne nie ma,
tak samo czy auto jest serwisowane i czy miało jakieś przygody

teraz pytanie kolejne czy ktoś sobie dołożył zderzaki, które w oryginale były inne, czy tak jest fabrycznie

mi osobiście biała robi lepsze wrażenie i bardziej się podoba;

przebieg niższy, więc jeśli egzemplarz jest zadbany naprawdę warto porozmawiać

musisz zadzwonić i podpytać o historię auta

powodzenia:)

PostNapisane: 28.12.2018, 8:03 

Wybór padł na wersje z gwarancja approved do 11/2019.

Chociaż nie wiem czy to plus bo klocki i tarcze trzeba wymieniać w serwisie.

Jak w ogłoszeniu Pan w wieku 70 lat.

Zakupił nowy model, na starym skończył się leasing.

Kompletny silnik wymieniony w ASO Sopot przy przebiegu 143 tys w grudniu 2017.

Powód „nadmiernie zużycie oleju”

Systematycznie serwisowany i naprawiany o czym świadczą wydruki z każdej wizyty w serwisie.

Auto mialo przygodę blacharska od strony kierowcy , naprawa w aso Sopot.

Odbior na początku stycznia.

Także jeszcze raz miło mi wszystkich przywitac.

Na pewno będę się odzywał.

Pozdrawiam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 28.12.2018, 9:45 

Gratulujemy zakupu i czekamy na zdjęcie.

Pozdrawiam,
Michał

PostNapisane: 28.12.2018, 11:06 

pogratulować:)

PostNapisane: 6.01.2019, 21:15 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Najbliższa wizyta na serwisie to wymiana oleju w skrzyni biegów 180 tys km.

Ktoś poleca jakiś sklep z oryginalnymi klockami , tarczami itd porsche ?
Czy tylko ASO ?

Jestem pozytywnie zaskoczony lampami ledowymi.
Wcześniej nasłuchałem się negatywnych opinii.

Moim zdaniem dużo lepsze od xenonow.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 6.01.2019, 21:33 

Cześć!
Gratuluję fajnego zakupu. Wiele frajdy z RWD :D
Naprawdę mile wspominam testy Panamery Diesel. O wiele więcej radości dała mi w Poznaniu niż Panamera TurboS.

O części śmiało pytaj Qbaka:
j.kadziela@gmail.com

PostNapisane: 7.01.2019, 2:13 

Jestem pozytywnie zaskoczony lampami ledowymi.
Wcześniej nasłuchałem się negatywnych opinii.

Moim zdaniem dużo lepsze od xenonow.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/quote]

widzisz tak jak pisaliśmy te lampy to jest coś, jeździłem widziałem i podziwiałem:)

PostNapisane: 7.01.2019, 9:34 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Diesel optymalny do normalnej jazdy. Nigdy nie rozumiałem tych, którzy narzekali, że nie ma napędu na 4 koła.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 7.01.2019, 9:58 

wit007 napisał(a):
Diesel optymalny do normalnej jazdy. Nigdy nie rozumiałem tych, którzy narzekali, że nie ma napędu na 4 koła.

Ja narzekałem :)

Dostałem D jako zastępcze (na moją prośbę) bo byłem bardzo ciekawy tego silnika - wg mnie bardzo fajny, natomiast jak wywaliło mi tył auta na zakręcie który normalnie pokonałem , prędkością jak w 4S jeżdżę to podziękowałem. Poza tym pojechałem z kumplem odebrać jakiś aku i zaparkowałem na poboczu na Bemowie i nie mogłem potem wyjechać z błota pośniegowego....jak nie pchał to nie miał zadowolonej miny. Po 2 dnaich oddałem i wziąłem Cayenne. Dlatego napisałem nie raz że wg mnie porażką jest tam brak 4x4 i nie wiedzą Ci którzy nie jeżdżą Panamerą 4x4.

Światła LED są super, też były w tej zastępczej.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]