Na co dzień mam przyjemność jeździć panamerą turbo 2014 rok (520 km). Miałem też okazję jeździć panamerą 300 km...
Nie ma nawet co porównywać. Jeśli chcesz mieć auto jako daily, które pomieści komfortowo 4 osoby, będzie miało świetnie brzmienie z wydechu, a dodatkowo jak będziesz chciał się pobawić to wystarczy włączyć tryb sport + i poszaleć to turbo jest najlepszym wyborem. Prawdą jest, że jeśli ktoś nie dba o auto, piłuje na zimnym itp. to może być kosztownie, natomiast ja kupując auto znałem historię i właściciela i sam też o auto dbam i jedyną rzeczą jaka się wysypała to cewka zapłonowa (350 złotych). Podsumowując: Genialne auto!
Powiem więcej... myślę nad zmianą, poszukałem w necie ofert co można wziąć jako alternatywę i jest problem...
S63 - nie ma tego pazura...
RS7 - jeździłem ponad 2 miesiące i mimo tego, że jest szybsza (zwłaszcza od 200 w górę) to układ kierowniczy jest dużo mniej bezpośredni. W ogóle tego auta nie czuje... Dodatkowo plastiki w trakcie poodpadały (w porsche nie do pomyślenia... jednak audi to audi)
Nowa panamera turbo/turbo hybrid = cena 2x większa, a doznania podobne, więc nie warto moim zdaniem imo.
Więc zostaję przy swoim...
Auto świetne!