Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21.01.2021, 23:24 

Witam,

Czy w rzeczywistości widzicie jakaś różnice pomiędzy sport, a sport plus? Zawieszenie można włączyć na sport osobnym przyciskiem. Czy sport plus będzie rożny pod względem funkcji pomiędzy wersjami modelowym? Np. Zwykła Panamera vs gts vs turbo?

PostNapisane: 22.01.2021, 11:21 

Większa responsywność na gaz, poprzez utrzymywanie wyższych obrotów,
chyba także szybsze (przy niższej prędkości) wysuwanie się spoilera.

Idea działania jest podobna, nie zauważyłem różnicy działania pomiędzy wersjami (prócz hybryd - tam inaczej działa rekuperacja i praca silnika el.).

PostNapisane: 23.01.2021, 19:52 

ChrisR napisał(a):
Większa responsywność na gaz, poprzez utrzymywanie wyższych obrotów,
chyba także szybsze (przy niższej prędkości) wysuwanie się spoilera.

Idea działania jest podobna, nie zauważyłem różnicy działania pomiędzy wersjami (prócz hybryd - tam inaczej działa rekuperacja i praca silnika el.).

Do tego szybsze działanie skrzyni biegów . Czuć wyraźnego kopniaka przy każdej zmianie .

PostNapisane: 23.01.2021, 21:17 

Ja w Panamerze 4S (2010) bardzo odczuwałem zmianę przy trybach "normalny", sport i sport plus. Mi akurat ten sport plus średnio podchodził bo auto robiło się bardzo porywcze, wręcz nerwowe - szybsze oczywiście w reakcjach na gaz, skrzynia trzymała wyższe obroty, o zawiasie nie pisze bo to można jak już zauważyłeś oddzielnie zmieniać.

PostNapisane: 23.01.2021, 21:19 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
W Sport Plus skrzynia ciągnie do odcięcia i nie zmieni sama biegu, jeśli ujmiesz gazu

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 23.01.2021, 23:03 

A czy sport plus wpływa jakoś na wydech oprócz tego, ze go aktywuje? Np. Podlewa paliwem dla wywołania strzałów przy redukcjach?

PostNapisane: 23.01.2021, 23:39 

alwaro napisał(a):
A czy sport plus wpływa jakoś na wydech oprócz tego, ze go aktywuje? Np. Podlewa paliwem dla wywołania strzałów przy redukcjach?

Taka sytuacja ma już miejsce między trybem normal a sport . Co do sport plus to szczerze nie wiem bo praktycznie nie używam ale myśle ze jeszcze trochę podbija efekt .

PostNapisane: 24.01.2021, 0:16 

TheStig napisał(a):
alwaro napisał(a):

Taka sytuacja ma już miejsce między trybem normal a sport . Co do sport plus to szczerze nie wiem bo praktycznie nie używam ale myśle ze jeszcze trochę podbija efekt .

A czy strzały podczas redukcji wymagają sportowego wydechu?

PostNapisane: 24.01.2021, 15:05 

Musisz mieć wydech ze sterowanym klapami, ja mam Panamerę S polift i na sport plus jeszcze bardziej puszcza popsy :)

PostNapisane: 24.01.2021, 17:33 

Generalnie w kazdym modelu zasada dzialania jest ta sama - inne mapy. Osobiscie Sporta uzywam czesto, bo na normalnym czuje jakby wszystko bylo zmulone. Sport plus raczej na tor - wszystko robi sie dosc ostre i agresywne. No i oczywiscie spalanie... ;)

PostNapisane: 26.01.2021, 14:05 

wawe napisał(a):
Musisz mieć wydech ze sterowanym klapami, ja mam Panamerę S polift i na sport plus jeszcze bardziej puszcza popsy :)

A czy dźwięk wydechu sportowego w zwykłej Panamerze, a Panamerze GTS będzie się znacząco różnił? Czy silnik ma duży wpływ na dźwięk wydechu?

PostNapisane: 26.01.2021, 19:44 

alwaro napisał(a):
TheStig napisał(a):
alwaro napisał(a):

A czy strzały podczas redukcji wymagają sportowego wydechu?

Można zrobić mapę bez zmiany wydechu . Koszt około 1000 zł ale słyszałem ze katalizator mocno dostaje . Ja zmieniłem wydech na Techarta to na sporcie fajnie strzela .

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]