w turbo też nie ma, co do start/stop to w ASO można przeprogramować przycisk, aby domyślnie system był wyłączony przy odpalaniu - Polecam, start/stop strasznie irytuje...
Dziękuję za odpowiedzi. Ciężko nagrać było ten odgłos ale może komuś uda się odsłuchać (cicho nagrało) Po odpaleniu auta jest PUK-PUK Z prawej strony.Może jakaś poduszka silnika ? Dziękuję za każdą pomoc.
Poduchy sprawdzone są ok.Szukana przyczyna podwójnego puknięcia po odpaleniu nie znaleziona. Przy jeżdzie po kostce granitowej bodobny odgłos z prawej strony.
Wiesz co miałem kiedyś podobny problem w BMW. Niestety nie mogę otworzyć Twojego nagrania. U mnie okazało się że klapa w wydechu wypieła się z jakiegoś ciągna sterującego. Nie mam pojęcia jak jest to rozwiązane w Panamerze. A odgłos jak stoisz przy silniku słyszysz z góry czy z dołu, bardziej metaliczny czy głuchy?