Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19.12.2012, 18:34 

Allo,

Mam maly problem i sadze, ze nie lezy po stronie PCM a iPhona. Otoz nie moge polaczyc telefonu z PCM. Niby tel widzi PCM, wysyla zapytanie o laczenie, na PCM pojawia sie komunikat, wpisuje haslo, potwierdzam w telefonie i ... brak mozliwosci polaczenia. Inne telefony sa niemal natychmiast rozpoznawane przez PCM, ale nie iPhone.

Mial ktos z Was podobny problem? Moze trzeba cos zmienic w ustawieniach? Moze jakas apka do phona? Bluetooth oczywiscie wlaczony w obu sprzetach :)

Tytuł:
PostNapisane: 19.12.2012, 19:46 

IPhone 4s z softem 6.01(i wcześniejsze z przed 6 miesięcy) + PCM 3.0 działa bez żadnych dodatkowych kombinacji.

Tytuł:
PostNapisane: 19.12.2012, 19:58 

Niestety nie u mnie. Niby na PCM na chwile sie wyswietla "connection successful" ale nadal sie skubancy nie widza.

Tytuł:
PostNapisane: 19.12.2012, 20:13 

Ja miałem w Cayenne podobny problem. Trzeba odłączyć w ASO moduł w który się wkłada kartę.

Tytuł:
PostNapisane: 19.12.2012, 20:41 

Dzieki. Podjade po swietach.

A propos - na forach USA i niemieckich jest masa tematow o tym, ale co post to inna koncepcja, lacznie z downgrade'em systemu do 2.0! Mam nadzieje, ze poradza w PCW.

Tytuł:
PostNapisane: 20.12.2012, 21:54 

Ja podłączałem S3 i iPhone, wedle książki android łączy się używając PCM do wykrycia telefonu i potem podłaczenia. Jeśli chcesz sparować telefon z iOS to musisz to zrobić z ustawień w iPhone niewiem czemu tak jest. Tak wyczytałem kiedyś w instrukcji o 991. Spróbuj i daj znać

Tytuł:
PostNapisane: 20.12.2012, 22:30 

Tak, wiem. PCM nie rozpozna iPhona, ale iPhone rozpoznaje PCM. Niestety nie chca sie polaczyc. Na krotko piojawia sie komunikat ze sie udalo, ale lista urzadzen nadal jest pusta. Na tubie jest sporo filmow, przejrzalem chyba wszystkie, robilem krok po kroku i nic. PCW sie klania :)

Swoja droga - z Lexem tez byla niezla zabawa aby fo polaczyc z iPhonem. Cos z rymi iOSami jest na rzeczy.

Dzieki za rady. Jak sie uporam dam znac co i jak.

Tytuł:
PostNapisane: 1.02.2013, 22:29 

W boxsterze miałem ten sam problem Iphon się łączył i zrywał połączenie , serwis ( Porsche Katowice ) nie potrafią tego problemu rozwiązać a fabryka twierdzi że na liście telefonów zgodnych z PSM nie występuje iphone

Tytuł:
PostNapisane: 1.02.2013, 23:35 

S-nemo napisał(a):
W boxsterze miałem ten sam problem Iphon się łączył i zrywał połączenie , serwis ( Porsche Katowice ) nie potrafią tego problemu rozwiązać a fabryka twierdzi że na liście telefonów zgodnych z PSM nie występuje iphone

Słyszałem coś podobnego że iPhone może nie być kompatybilny od handlowców porsche. Ale to bardzo dziwne bo to raczej sprzęt nr. 1 który powinein pasować. Tak tylko dodam, niema to nic wspolnego z kompatybilnoscia iphone i psm ze w akcesoriach Porsche znajdziemy etui na iphone 4/4s i na ipada niema gadżetów na inne sprzęty tego typu

Tytuł:
PostNapisane: 2.02.2013, 0:06 

Słabe to, co koledzy? W BMW 5 '2008 rok bez problemu mi gada i w Superb '2012 tez cool. Dziwne ze jedna marka premium z druga marka premium sie nie dogadują :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2013, 13:11 

A ja mam ciekawszy problem :) W moim Boxsterze S 987 2010 ale rok modelowy 2011 zainstalowane jest fabrycznie PCM 3.0. Iphone 5 z iOS 6.1 łączy się z nim bez problemu, przenosi książkę telefoniczną, można dzwonić i odbierać rozmowy. Natomiast w żaden sposób nie mogę go zmusić do strumieniowania audio przez bluetooth. W menu PCM nie pojawia się opcja AUX BT. A powninna, zgodnie z tym co podaje instrukcja obsługi PCM. Ma ktoś jakiś pomysł, bądź podpowiedź ?

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]