|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
prnit
|
Napisane: 18.09.2020, 11:39 |
|
|
Czy ktoś już próbował takiej przeróbki? PDK do wersji z tiptronikiem? Jest to ogólnie możliwe?
|
|
Góra |
|
Qbak
|
Napisane: 18.09.2020, 23:28 |
|
|
Nie wiem czy ktoś już nie próbował. Podstawowy problem to inny rozstaw śrub. Obydwu dzwonów, ale da się to załatwić jak chociażby silnik Mezgera dostosowany do automatu Mercedesa.
Widziałem kiedyś śmiałków którzy chcieli do Cayenne PDK wsadzić, ale nie wiem czy projekt doczekał się chociażby próby realizacji.
Łatwiej i taniej (?) pewnie byłoby kupić 997.1 z uszkodzonym silnikiem i przełożyć cały napęd (silnik-skrzynia) z polifta.
|
|
Góra |
|
michal928
|
Napisane: 18.09.2020, 23:38 |
|
|
NIe ma sensu. Rozwinę swoje nie: - możliwe oczywiście jest wszystko - natomiast czy opłacalne i czy ma to sens to już zupełnie inna kwestia. Pytanie w jakim celu chcesz to zrobić. Jeśli dlatego, ze bardzo podoba ci sie przedliftowa wersja a nie mozesz zdzierżyć tiptronika to wymieniając również silnik, wiązki i połowę auta jest to wykonalne. Kwestie finansowe będą tu miały drugorzędne znaczenie i sądze że wydasz na przeróbkę tyle ile na poliftową 997. Pomijam czas i upór który zakładam, ze masz jeśli chcesz po prostu coś takiego zrobić. Jeśli chcesz kombinować bo np padł ci tiptronic i chcesz włożyć pdk to w najmniejszym stopniu nie ma sensu - napraw auto i tyle.
|
|
Góra |
|
prnit
|
Napisane: 19.09.2020, 19:24 |
|
|
Mam 997.1 turbo, niestety ale skrzynia zabija przyjemność z jazdy i odstaje mocno od dzisiejszych skrzyń typu dsg, skrzynie bmw czy pdk, pytanie czy mozna tutaj coś z tym zrobić, wiem że PL firma ogarnia chyba HGT ogarnia teraz sterowniki skrzyń i wsadzają bardzo szybkie skrzynie do wszystkiego, do starych bmw, nissanów czy innych cudów..pytanie czy taką skrzynię można by włożyć do 997 TT..może to jest jakieś rozwiązanie.
|
|
Góra |
|
LeON
|
Napisane: 20.09.2020, 6:47 |
|
Nr klubowicza: 583
|
|
Góra |