Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11.04.2008, 10:54 

No to się trafia jak należy, bo ja wprawdzie raczej szczupły jestem, ale niski nchyba ie za bardzo... 189... hehe
Porscheee... pytanie do Ciebie, może na priva o wartość takiego auta, bo obawiam się, że może być znacznie poza moimi możliwościami, przerażają same faktury na 40tys :), a jeśli jeszcze dodasz cenę auta to na pewno nie stać mnie na nie, jak coś to publicznie lub na priva podaj cenę.
Pozdr!, no i nie wiem czy dzisiaj pojadę zobaczyć białego (chyba niedziela), bo mnie grypsko na maxa rozwaliło..., zobaczymy jak będę się czuł po coldrexach i innych pseudo lekach...

Tytuł:
PostNapisane: 12.04.2008, 11:06 

Nr klubowicza: 060
Ogladaj bialego a wszystkie Coldrex'y nie beda potrzebne- wiem bo odkad nie mam porsche stale cos mi dolega :D :D Co do targi i wzrostu, to bedac znacznie nizzszym przy fotelu opuszczonym na maxa ciagle dotykalem kaskiem sufitu. Reasumujac problem nie lezy we wzroscie tylko ...kasku.

Tytuł:
PostNapisane: 12.04.2008, 11:30 

Co do silnika, to z informacji wyczytanych w Porsche World wynikalo ze lepiej jest kupic 944 Turbo zamiast 944s2, bo koszty utrzymania i ewentualnej naprawy sa nizsze w przypadku wersji turbo (8V a nie 16V i rozrzad).

Szczegoly sa tu: http://www.cannell.co.uk/Road%20Tests.htm zachecam do lektury Buyer guides...

Co do grypy, hm jak sie przejedziesz Porsche pod katem zakupu, to mysle ze Ci przejdzie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20.04.2008, 10:39 

jezdzilem 944turbo przez 3 lata na codzien zrobilem nim okolo 100tys km
napisze co sie popsulo :

1.tarcza sprzegla(miala prawo)-calkiem inna od zwyklego i kilka razy drozsza jak wszystko w turbo .
2.amortyzatory- cena kosmos ,tylko w serwisie

3.czujnik wylaczenia chlodzenia turbiny-elektryk zbobil za kilka groszy

4.wachacz-tez nie pasowal od innego,przymierzalem chyba z10 szt.

5.lozysko w kole przednim-kosztowalo grosze

to wszystko przez 3 lata.

tak jak koledzy pisali nie katowac na zimno bo go szlag trafi!!-jak kazdego
zreszta. w moim jak przygazowalem na zimnym to wszyskie czerwone kontrolki na tablicy sie palily

po ostrej jezdzie niech sobie pochodzi chwile zeby sie schlodzil.
w posche jest madre rozwiazanie tego problemu .po wylaczeniu silnika elektryczna pompka chlodzi turbine woda przez okolo 1.5 minuty .

spalanie ? porownywalne ze zwyklym 944 . w miescie 15 l na trasie 9-14
zaleznie od wagi prawej nogi.

ogolnie gdybym teraz kupowal zdecydowanie turbo mimo cen czesci,to auto samo odplaci sie za wlozone w nie pieniadze.
radosc z jazdy i osiagi to inny swiat w porownaniu do wyklego.

co do 928 -za drogi na zloty ,to raczej auto w rodzaju s-klasy ,duzo mocy
ladny wyglad ,prestizowe, do jazdy na niedziele i pokazania ze stac Cie na porsche dla zabawy.(mam obecnie )

pozdr robert
ps. ciekawe co sie z nim dzisiaj dzieje.sprzedalem go do kepna(chyba w 95-6 roku ) pozniej ktos odkupil do poznania .cecha szczegolna faktura na nowe amortyzatory z serwisu w nadarzynie. auto czarne,robiona skora na przednich fotelach,skladak(takie czasy byly).jakby ktos wiedzial dajcie znac -moze odkupie :D

Tytuł:
PostNapisane: 20.04.2008, 11:38 

class napisał(a):
ps. ciekawe co sie z nim dzisiaj dzieje.sprzedalem go do kepna(chyba w 95-6 roku ) pozniej ktos odkupil do poznania .cecha szczegolna faktura na nowe amortyzatory z serwisu w nadarzynie. auto czarne,robiona skora na przednich fotelach,skladak(takie czasy byly).jakby ktos wiedzial dajcie znac -moze odkupie :D

Jedyne 51 ktore widuje w pozku to... moje :roll:
Raz widzialem inne, czarne, ale koles mi zniknal zanim zdazylem zagadac. Wiecej go nei widzialem :(

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]