|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 13 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Bmw745i&PorscheBoxste
|
Napisane: 9.11.2008, 20:59 |
|
|
Witam! Moze zna ktos stronki z czesciami do Porsche Boxstera najlepiej PL, chodzi mi o wszystkie czesci mechaniczne , optyczne,zewnetrzne wewnetrzne itd:) Napewno nie jednej osobie sie przyda. Moze sa jakies stronki pod dziwnymi adresami. ps oczywiscie nie nie mowie o allegro pozdr
|
|
Góra |
|
Peter_Ch
|
Napisane: 10.11.2008, 19:30 |
|
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 10.11.2008, 21:14 |
|
|
Witaj, jako oficjalny klub rzeczywiście nie wspieramy nie oficjalnych dostawców sprzętu, samochodów itp.
Forum jest jednak otwartą, dostępną wszystkim, formą wymiany myśli, doświadczeń itp i nie powinniśmy z niego kasować postów (poza obraźliwymi lub czasami kasowanymi ze względy techniczne, lub naruszającymi regulamin naszego klubu).
Rozmawiajmy o wszystkim (...związanym z Porsche oczywiście )
|
|
Góra |
|
Duc748
|
Napisane: 10.11.2008, 22:03 |
|
Nr klubowicza: 068
|
przychylam sie do wypowiedzi caymanka
Prosze Piotra o wyslanie informacji na priv do kolegi i usuniecie informacji
zostali poproszeni nie raz wprost o nie reklamowanie nieutoryzowanych punktow
dziekuje za zrozumienie
_________________ Marcin ---------------- http://aidi.pl
|
|
Góra |
|
Bmw745i&PorscheBoxste
|
Napisane: 11.11.2008, 2:21 |
|
|
To przezemnie to cale nie porozumienie poniewaz to ja prosilem o linki stron z czesciami. Biore cala odpowiedzialnosc na siebie .
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 11.11.2008, 11:04 |
|
|
hej, zaraz, ja wcale nie napisałem, aby usuwać ten post ! wręcz przeciwnie. Uważam, że forum dyskusyjne powinno być otwarte i możemy i powinniśmy sobie pomagać.
Aby uspokoić wszystkich: zespół Porsche AG koordynujący prace oficjalnych klubów Porsche nie ma nic do Forum i możemy dyskutować o czym chcemy. Natomiast co innego oficjalne informacje wychodzące z klubu lub pojawiające się na naszych stronach, poza Forum.
Uważam też, że dla samego Porsche takie dyskusje na forum o warsztatach, częściach itp też powinny być cenne, bo można się z nich wiele nauczyć. Poza tym właśnie na forum powinniśmy się dowiadywać i wymieniać informacjami o tych co robią dobrze, o tych co psują, itp.
|
|
Góra |
|
Peter_Ch
|
Napisane: 12.11.2008, 14:06 |
|
|
Cześć !
Słuchajcie mam pytanie. Chciałem pomóc naszemu wspólnemu koledze, OK mogłem to zrobić na PRIVA, lecz napisałem to publicznie by każdy mógł skorzystać.
Teraz zastanówmy sie nad tym co wolno pisać a czego nie wolno pisać
Uznajemy tylko serwisy autoryzowane i sprzedaż części w punktach autoryzowanych, czy może uznajemy tylko sprzedaż części w punktach autoryzowanych a warsztaty już można podawać wszystkie ?
Bo z tego co widzę to dzieje się dziwna rzecz, ktoś KASUJE mojego posta ale nie kasuje posta z serwisem P. Radwańskiego i P. Szafrańskiego a wiadomo że i oni sprzedają części.
Osobiście uważam obie te osoby za porządnych fachowców i często kupowałem u nich części ale w takim razie zachowajmy jakąś zasadę przy tym co można pisać a tym czego nie można pisać. Jeśli ktoś ma jakieś złe doświadczenia z Teile to nie ma problemu, można o tym napisać publicznie że się przejechał i wtedy nikt tam już niczego nie kupi ale po licho KASOWAĆ parę porządnych składów z częściami w USA, NL i DE.
Dla przykładu - zamówione przeze mnie ślizgi do napinaczy variocama do 996 w Warszawie idą 10 dni roboczych a z FREISINGERA z DE mam to DHL'em w max 4 dni, do tego odliczam VAT i płacę o 30% taniej nieważne czy kupuję na klub z WIELKĄ zniżką 10% czy nie. Co innego z USA kiedy na paczkę czekałem 4 tygodnie - to może faktycznie nie jest warte polecenia (ale za to było tanio jak dolar był tani)
Tak więc pogadajmy o tym co piszemy czego nie piszemy i nie będzie wtedy żadnego problemu i proszę o odpowiedź osobę co skasowała mojego posta ;);)
|
|
Góra |
|
Peter_Ch
|
Napisane: 17.11.2008, 10:54 |
|
|
No jak to - teraz nie ma chętnego do odpowiedzi na mojego posta a na kasowanie są chętni ???
Z własnego wyboru nie jestem już w zarządzie klubu więc nie posiadam uprawnień do kasowania, sam tego nie skasowałem więc pytam grzecznie kto to usunął i dlaczego ???
|
|
Góra |
|
Duc748
|
Napisane: 17.11.2008, 11:05 |
|
|
to ja skasawalem
z powodow tlumaczonych na priv oraz posta ktory ukazal sie nizej
M
|
|
Góra |
|
Peter_Ch
|
Napisane: 17.11.2008, 11:22 |
|
|
No tak ale napisałeś "ktoś to chyba już zrobił" a nie że "ja skasowałem", stąd myślałem że to nie Ty go skasowałeś ;)
Dobra stary przecież nie jestem zły z tego powodu - nie ma żadnego problemu, szkoda tylko że nie napisałeś o tym po prostu w poście, że tu i tu nie należy kupować, każdy by coś dodał i było by extra !
Jak się zgadzasz to mogę umieścić to jeszcze raz bez TEILE.PL ;);););)
|
|
Góra |
|
Duc748
|
Napisane: 17.11.2008, 11:31 |
|
|
Duc748 napisał(a): przychylam sie do wypowiedzi caymanka Prosze Piotra o wyslanie informacji na priv do kolegi i usuniecie informacji zostali poproszeni nie raz wprost o nie reklamowanie nieutoryzowanych punktow dziekuje za zrozumienie
akademicka dyskusja ale dokladnie o to prosilem...
|
|
Góra |
|
MM-Racing
|
Napisane: 17.11.2008, 12:53 |
|
Nr klubowicza: 094
|
no mysle, ze niektorzy sie zagalopowali z ta cenzura. Zeby kasowac posty wyrazajace w sposob kulturalny swoje opinie na temat warszatow i czesci dotyczacych Porsche to juz przesada. Caly swiat zachodni wymienia sie doswiadczeniami i opiniami na forach dotyczacych marek i to nawet w USA gdzie bodaja jest najwiecej czlonkow naszej marki. Mysle, ze to chwilowe nieporozumienie, mozliwe ze wynikajace z swiezego entuzjazmu po zlocie w fatherlandzie
Dodatkowo powiem, ze w FVD jako czesty klient mam znizki z faktu posiadania karty PCP. Wiec chyba wspolpracuja jakos z Porsche
pozdrawiam
_________________ in: Rally,Mezgers Nobody is born a legende, you race to become one. Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r. Carting Cup PCP 2015r. ---------------------------------------------------- Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla. https://futureoze.pl/
|
|
Góra |
|
911Bart
|
Napisane: 17.11.2008, 20:53 |
|
|
Może nie za bardzo znam się na obyczajach panujących na forum, ale pierwszy raz stykam sie z zakazem wspominania o nieautoryzowanych źródłach części..
Com'on...rozumiem, że forum jest w jakiś sposób wspomagane przez centralę, ale wycinanie postów z adresami niezależnych źródeł, sorry ale zakrawa na północno-koreańską cezurę.
Przecież nie w tym rzecz, żeby wszyscy użytkownicy Porsche zaopatrywali się wyłacznie w ASO, bo to bzdura, tylko żeby nasze prosiaczki jak najdłużej nas cieszyły, będąc w jak najlepszej kondycji - nie wytrzepując przy tym zbytnio naszych potrfeli.
Przytoczę przykład:
TUTAJ kupiłem parapet do 964 za $50 (ok.140PLN) gdzie w ASO żądali...1800PLN!
I niby dlaczego takiej informacji mam nie udzielić innym użytkownikom?
PS. Zerknijcie na fotki na dole stronki...
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 13 ] |
|
|