Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 26.09.2024, 18:04 

Dzień dobry
Zarejestrowałem się na forum ponieważ potrzebuję pomocy w zdiagnozowaniu usterki w moim aucie.
Błędy jakie pokazuje to wypadanie zapłonu na wszystkich cylindrach tz. od 1-8. Jeśli chodzi o objawy to słychać grechotanie podczas przyspieszania na niskich obrotach (najbardziej słyszalne podczas jazdy pod wzniesienie).Na biegu jałowym jest wszystko ok. Mam już dość jazdy po różnych mechanikach i wymieniania połowy auta na nowe części. Jeśli jest ktoś z okolic kujawsko pomorskiego i chciałby mi pomóc będę bardzo wdzięczny mój nr telefonu 690071959
Pozdrawiam wszystkich

PostNapisane: 26.09.2024, 18:51 

Nr klubowicza: 193
Zacznij od opisania dokładnie całej drogi jaką auto przebyło serwisowo od pierwszego mechanika, wtedy będzie można coś więcej powiedzieć co warto sprawdzić.

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

PostNapisane: 26.09.2024, 19:32 

Na początek zostały wyeliminowane świece oraz cewki, następnie robiony był rozrząd z wyjątkiem wariatorow ,później stwierdzono katalizatory, idąc dalej chyba serwis Poznań powiedział że to kolektor ssący w między czasie była wymiana sprzęgła. Mając ostatnio szkodę oddałem auto do Sopotu tam z kolei stwierdzono mechanizm różnicowy skrzyni biegów. Nie robiłem tego ponieważ poprzedni właściciel to regenerował😊😊😂

PostNapisane: 26.09.2024, 20:27 

Nr klubowicza: 193
Ja bym poszedł najpierw tym śladem kolektora oraz ewentualnych nieszczelności w dolocie. Nagar na zaworach bym obejrzał i oczywiście gładzie cylindrów.

Może ma za mało paliwa? Choć tutaj raczej by się jakiś błąd pojawiał, ale niekoniecznie. Mam na myśli wydajność pompy paliwa (którejkolwiek) i ewentualnie zapchany filtr.

Czy po rozrządzie było coś dalej wymieniane czy tylko stwierdzane?

Który to rocznik i jaki ma przebieg auto?

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

PostNapisane: 26.09.2024, 21:02 

Tak kolektor wymieniany szczelność układu też była robiona. Szukam kogoś kto to ogarnie lub podejmie się chociaż trafnej diagnozy. Przebieg 170kk rocznik 12

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]