Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9.10.2016, 11:43 

http://allegro.pl/porsche-cayenne-s-4-5-full-gaz-tv-navi-okazja-i6537815181.html

Panowie czy ktoś zna to auto? Może jest ktoś z okolicy i jest w stanie podjechać i rzucić oko na nie. Interesuje mnie to czy to jest silnik od nowości w tym aucie czy może już była robiona wymiana jak był jeszcze na gwarancji oraz czy auto z tego rocznika ma już magistralę aluminiową czy ciągle plastik.

Czy w okolicy jest ktoś kto jest w stanie w kontroli przed zakupowej wprowadzić kamerę inspekcyjną aby sprawdzić czy gładzie cylindrów są ok. Zastanawia mnie czy Porsche miało przebłyski geniuszu i np. niektóre silniki są faktycznie pancerne a pozostałe się sypią (cylindry), czy raczej łudzenie się że skoro silnik tyle przejechał to już mu ta usterka nie grozi.

PostNapisane: 9.10.2016, 13:21 

240tys i gaz? Juz bym omijal z daleka.. co do inspekcji kamera to trzeba by zapytac u Radwanskiego czy da rade cos takiego zrobic..

Sent from my iPhone using Tapatalk

PostNapisane: 9.10.2016, 13:25 

Wiem że to może być niezbyt udane połączenie ale jeśli wszystko jest ok to czego się obawiać? Chodzi mi tylko o sam silnik czy już nie stuka, a przez telefon od 3 mc słucham że wszystkie są w idealnym stanie bez wkładu finansowego i wszystko w nich działa.

Dlatego liczę na pomoc kolegów z forum jeśli ktoś jest z okolic i miałby czas zweryfikować swoim uchem czy nie słychać stukania.
Nie oczekuje odpowiedzi po takich oględzinach - bierz w ciemno a tylko czy nie stracę czasu i pieniędzy na gnanie ok 450km w jedną stronę.

PostNapisane: 9.10.2016, 13:30 

tsubasa napisał(a):
240tys i gaz? Juz bym omijal z daleka.. co do inspekcji kamera to trzeba by zapytac u Radwanskiego czy da rade cos takiego zrobic..

Widzisz sam masz obiekcje ale jeśli jest taki przebieg i do tego LPG to czemu nie ma adnotacji o zatartym silniku. Bo znając te silniki można się tego spodziewać a jednak są auta na forum z takim przebiegiem i do tego z LPG i żyją. To mnie zastanawia gdzie jest ta granica że inni na PB przy 130tyś wymieniają lub tulejują silnik a inni przy 250tyś lecą dalej przed siebie bezawaryjnie

PostNapisane: 9.10.2016, 13:44 

No i temat do zamknięcia, udało się dodzwonić do właściciela mówi że popychacz cyka w silniku :mrgreen: taa

Poszukiwania nadal trwają - niestety.

PostNapisane: 9.10.2016, 15:20 

Generalnie jesli juz koniecznie chcesz lpg to sam go sobie zaloz a bedziesz wiedzial co masz. Wg mnie lpg niszczy silnik i choc znajdzie sie wielu przeciwnikow tej teorii to ja po doswiadczeniach z Jeepem do swojego cayenne gazu bym nie zalozyl zwlaszcza ze nasze paliwa sa bardzo zanieczyszczone...

PostNapisane: 9.10.2016, 15:46 

tsubasa napisał(a):
Generalnie jesli juz koniecznie chcesz lpg to sam go sobie zaloz a bedziesz wiedzial co masz. Wg mnie lpg niszczy silnik i choc znajdzie sie wielu przeciwnikow tej teorii to ja po doswiadczeniach z Jeepem do swojego cayenne gazu bym nie zalozyl zwlaszcza ze nasze paliwa sa bardzo zanieczyszczone...

Nie szykam auta z gazem ale z bogatym wyposażeniem a to auto miało prawie wszystko 4xklima, webasto itp

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]