trochę mi to przypomina sytuację jak kiedyś jak miałem dużo czasu zaparłem się zeby samodzielnie zrobić chipa do saaba 95 Aero
, mam trochę wiedzy ale jest to raczej wiedza podstawowa, bardziej przydała mi się tutaj znajomość jęz. angielskiego, tydzien grzebania po forach angielskich bo oczywiscie w PL tylko smiechy ze zaraz mi wybuchnie silnik, ze strace miliony monet, a na koniec przylecą ufoludki i mnie porwą za taki szatański pomysł, oczywiscie na tym forum głównie pisali mi tak wlasciciele firm którzy te saaby chipowali
posiedziałem tydzien w internecie, kupilem jakies kabelki, pierdółki, jedną rzecz pożyczyłem od goscia z forum bo była wymagana i...wgrałem sobie samodzielnie program do auta, wszystko to opisałem i zrobiłem fotki, chyba nawet do dzisiaj jest to na forum saaba i ludzie tego używają, oczywiście na forum byłem znienawidzony bo odkryłem "wiedze tajemną" która była tak tajemna oczywiscie zeby tunerzy zarabiali...ja lubie jak tunerzy zarabiają i zawsze płacę tunerom (to moze mała reklama bo gosciu mi robił 5 ostatnich moich aut i wszystkie jezdzą do dziś i nie kosztuje to majątku Synek Chiptuning pod warszawą) ale w tym akurat przypadku krzykneli mi za program do 14 letniego auta 3 tys. zł i ani złotówki mniej bo to wiedza tajemna
i się wtedy wkurzyłem i sam to zrobiłem bo 3 tys to 1/4 wartości tego auta... a żeby był dowód oto moja instrukcja
https://www.dropbox.com/s/7ahwxzqzwfttl6r/tuningsaab95%20nowa%20wersja.pdf?dl=0