Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Porsche-sesje
PostNapisane: 7.07.2012, 0:34 

Witam,

część z Was pewnie mnie (wirtualnie) kojarzy, część pewnie nie.

Chciałbym zaprezentować Wam kilka moich zdjęć przedstawiających znajome auta :) Po więcej zapraszam na stronęFotomotive - Fotografia Motoryzacyjna. Zachęcam również do zafundowania podobnej sesji swojemu Prosiaczkowi, z pewnością będzie zadowolony - i on, i Właściciel ;) Któż z nas nigdy nie myślał o zdjęciu własnego Porsche na ścianie? A może całej fototapecie nawet...

Boxster:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

997 Turbo:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Podobają Wam się?

Tytuł:
PostNapisane: 7.07.2012, 9:37 

Nr klubowicza: 170
chyba sie w koncu skusze ;)

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Tytuł:
PostNapisane: 7.07.2012, 11:04 

a kiedy będą zdjęcia tej białej 964, co to ją fragmentarycznie widać na co poniektórych fotkach?

Tytuł:
PostNapisane: 7.07.2012, 12:17 

No pieknie! Ja sie pisze na sesje motocykla. Odezwe sie na PW.

Tytuł:
PostNapisane: 7.07.2012, 12:44 

Skoro pytasz, to nie podobają się
Wtórne, według mnie kadr składany bez pojęcia

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 7.07.2012, 14:38 

Żebym chociaż miał drogi aparat... ;)

Co rozumiesz przez "kadr składany bez pojęcia"? Chętnie wysłucham, pokaż jakiś swój przykład.

Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2012, 1:31 

Piotrkop napisał(a):
Chętnie wysłucham, pokaż jakiś swój przykład.

hehe troche rozwagi proponuje, to że nie umiesz kadrować nie oznacza że ja się będę chwalił że robie to lepiej.
Przejdź się i zapisz na warsztaty fotograficzne po prostu

Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2012, 3:04 

boogie napisał(a):
Piotrkop napisał(a):
Chętnie wysłucham, pokaż jakiś swój przykład.

hehe troche rozwagi proponuje, to że nie umiesz kadrować nie oznacza że ja się będę chwalił że robie to lepiej.
Przejdź się i zapisz na warsztaty fotograficzne po prostu

boogie - Twoje komentarze są dla mnie żenujace. Sprowadziłeś nasze forum do absolutnego parteru !!

Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2012, 7:35 

boogie co to w ogóle za akcje "wiem, ale nie powiem"? :) Piotrek niejako pozwolił się zareklamować, głównie celem dotarcia do potencjalnie chętnych do skorzystania z jego usług. Jeśli nie należysz do tych osób, to w zasadzie nie wiem co robią Twoje posty w tym temacie :) Nie odbierz tego źle, wiem że "forum jest dla wszystkich", ale trzeba znać trochę umiaru - że zdjęcia Ci się nie podobają (a mogą, wszak po to autor zapytał, czy się widzą) też da się opisać w inny sposób niż "nie potrafisz ich robić, ale nie powiem Ci jak robić je dobrze".

Piotrkop - dla mnie fotki świetne, dopracowane technicznie, postprodukcja bardzo dużo robi i nie ma co się oszukiwać, że gra tu główną niemalże rolę, jednak liczy się efekt, a ten bez wątpienia jest godny pochwalenia :)

Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2012, 8:02 

Nr klubowicza: 170
To sa polskie realia, byle co krytykowac i narzekac, typowe polskie zachowanie..... Zenujace....

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2012, 8:14 

haha wiem, al enie powiem, akcje jak to mówią "warszawskie" ;) :D

co do zdjęc, moim zdaniem, bardzo fajne, nie przesadzone obróbki, przyjemne własnie na wydruk na ścianę.

Lubię to 8)

Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2012, 10:03 

Patrzę i nie wierzę :shock:
Ostatnio z takim przykładem krytyki .... dla krytyki , spotkałem się słuchając komentarzy "pewnych środowisk " na temat EURO'2012.
Kaliber może inny , ale mechanizm jakby ten sam ..... :nono:

Piotrkop, fotki SUPER :thumbup:

Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2012, 10:17 

A mnie, stety-niestety, aż tak nie zachwycają. Moim zdaniem przesadzono z obróbką. Ale ja w ogóle mam awersję do 'upiększania', więc... :wink:
Chętnie zobaczyłbym, dla porównania, 'surowiznę"

Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2012, 10:45 

simprez - surowizna to nie usługa, takie czasy :lol: A Piotrkop jakby nie było oferuje swoje usługi, a więc zdjęcia + ich przygotowanie :) Akurat obróbka na poziomie, IMO nie jest przesadzona, może nasycenie delikatnie, ale do wyciągnięcia głębi Macadamii naprawdę trzeba ogromu pracy :)

Swoją drogą, takie są dzisiejsze realia - mimowolnie zaciera się granica między fotografią a grafiką :)

Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2012, 11:23 

Nr klubowicza: 263
Obróbka graficzna to jedno ale trzeba też docenić scenerię bo chyba tej hali czy ulicy nie zamknęli dla sesji więc poświecenie nocne też jest.
A zdjęcia detali? kto na to na co dzień zwraca uwagę? klamka to klamka ale z takiego ujęcia wygląda na znacznie coś ważniejszego :wink:
Zwykły znaczek na masce ale jak z chmurką to jak by parzył. :D
Jak mówią o gustach się nie dyskutuje ale inne rzeczy można docenić albo ocenić.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2012, 11:49 

Mi się też średnio podoba, chociażby to zdjęcie z kluczykami. Pozostałe też średnio, ale w szczególności detali.

Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2012, 12:13 

:shock:
a coż to za święte oburzenie ?
Niektórym chyba delikatnie mówiąc, coś się pokiełbasiło....

Było pytanie o opinie, więc ją przedstawiłem,
I sorry, ale nie gram na gitarze, i nie musze, by słyszeć że jeden Gallagher nie dość że źle artykułuje to jeszcze roztraja gitare na wyższych pozycjach.
Więc co ? moja krytyka jakości gry Galaghera z Oasis nie ma racji bytu, jeśli sam mu nie pokaże że gram lepiej ?!
No sorry, Panowie.....
alexdr napisał(a):
boogie - Twoje komentarze są dla mnie żenujace. Sprowadziłeś nasze forum do absolutnego parteru !!

aż szkoda komentować takich brodzikowych tekstów.

Mam ojca fotografa, i mam pojęcie czego się składa kadr.
A skoro autor wątku BIERZE PINIĄDZE za sesje, nie robi tego gratis dla frajdy to musi to coś sobą przedstawiać. A tak to jest garkuchnia oparta na schabowym, bo każdemu sie wydaje że umie gotować.

Wiem ale nie powiem ?!
Napisałem konkretnie o kompozycji kadru?
Zdjęcia nie mają środka ciężkości, uchwycenie tematu nie jest skupione, są jakieś dodatkowe tematy poboczne, a nawet i trzecie, całość nie jest spójna nie zorientowana na dany temat. Kupa śmieci dodatkowo przez brak celowego kadrowania już gotowej fotki.
Jak ktoś tego nie widzi - bo i nie musi bo nikomu to szczęścia nie musi dawać, to jego sprawa i szczęśliwość zadowalania się produktem średniej jakości.
Kilka fotek jest niezłych, te z trasy toruńskiej, bo przed BUWem nie znalazłem nic, ale brak ukierunkowania na temat pokazuje u kolegi brak składania kadru i kompozycji tematu.
Dla mnie tyle, bo jeśli ktoś nie ma zmysłu spojrzenia na kadr to będzie to pyskówka słowo kontra słowo.

Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2012, 12:43 

boogie - i właśnie o to chodziło :) Teraz widać, że jakieś pojęcia masz i nie jest to, jak napisał Matschke, polskie "bo nie i już". To mocno techniczne kwestie i każdy ma swój styl, w mojej opinii nadal niezbyt wiele ujmuje to fotkom Piotrka, ale co kto lubi - ja byłbym w stanie przeznaczyć pieniądze na takie zdjęcia swojego auta, a czy dokładnie taką ilość złotówek jak żąda autor? Niestety nie mam czego postawić przed obiektywem, to i tego typu zagwozdki mnie nie dotyczą ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2012, 15:09 

boogie napisał(a):
Mam ojca fotografa, i mam pojęcie czego się składa kadr.

A skoro autor wątku BIERZE PINIĄDZE za sesje, nie robi tego gratis dla frajdy to musi to coś sobą przedstawiać. A tak to jest garkuchnia oparta na schabowym, bo każdemu sie wydaje że umie gotować.

Wiem ale nie powiem ?!
Napisałem konkretnie o kompozycji kadru?
Zdjęcia nie mają środka ciężkości, uchwycenie tematu nie jest skupione, są jakieś dodatkowe tematy poboczne, a nawet i trzecie, całość nie jest spójna nie zorientowana na dany temat. Kupa śmieci dodatkowo przez brak celowego kadrowania już gotowej fotki.
Jak ktoś tego nie widzi - bo i nie musi bo nikomu to szczęścia nie musi dawać, to jego sprawa i szczęśliwość zadowalania się produktem średniej jakości.
Kilka fotek jest niezłych, te z trasy toruńskiej, bo przed BUWem nie znalazłem nic, ale brak ukierunkowania na temat pokazuje u kolegi brak składania kadru i kompozycji tematu.
Dla mnie tyle, bo jeśli ktoś nie ma zmysłu spojrzenia na kadr to będzie to pyskówka słowo kontra słowo.

Za to kolega ma mnóstwo zmysłu spojrzenia na kadr, tylko... jakoś nie chce mu się tego pokazać. Kolego, uwierz mi, dokształcam się w temacie. Rozumiem, że zdjęcia mogą się nie podobać (każdy ma swój gust), ale skoro tak zaciekle krytykujesz ("garkuchnia oparta na schabowym"?! :lol: ) i chwalisz swoją wiedzą, to weź ogarnij auto, miejsce i pokaż mi/nam "celowe kadrowanie" i "skupione uchwycenie tematu". Od teorii do praktyki jest długa droga i to tak samo, jakbym powiedział, że mam ojca rajdowca, i wiem jak się ścigać... w teorii... ;)

Dziękuję wszystkim pozostałym uczestnikom dyskusji za miłe słowa :)

Tytuł:
PostNapisane: 8.07.2012, 20:28 

kurde, dobrze ze sie nie znam na fotografii bo moglyby mi sie te fotki nie podobac :shock:

a ze sie nie znam to mi sie bardzo podobaja, szczegolnie te z bialym boxsterem :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]