Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21.10.2009, 17:53 

Ja póki co wole czesc rzeczy robic samemu i czytac manuala :) bo np. wymiana oleju nie jest jakas mega trudna czynnoscia, a mi policzyli 450 pln plus olej, plus fitr... jeszcez dojazd wychodzi powyzej 1000 pln :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.10.2009, 18:09 

Jasmin w zasadzie wyczerpał temat użytkowania Boxstera na łódzkich drogach ;) Nie jest źle.
Może nie mam od końca doświadczenia, bo sam jeszcze nie mam Porsche, ale wydaje mi się, że powinieneś być zadowolony z Boxstera. Na mnie zrobił mega wrażenie w słoneczny dzień na Włókniarzy (dzięki Jasmin :) ). Myślę, że trudno porównywać to auto do TT :) Jeśli jechałeś Porsche to wiesz o czym i o jakim uczuciu mówię :)
Pozdrawiam i witam z Łodzi :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.10.2009, 20:18 

Jesli chodzi o koszty, to fakt jest sie czego bac w wypadku powazniejszych napraw...

A tak z innej beczki, Jasmin pisal, ze w Boxsterze w porownaniu do TT, trzaski i stuki nie sa tak irytujace.
Jak wyglada kwestia jakosci plastikow i samego montazu deski rozdzielczej ?
Jakie wy macie odczucia, pytam, bo nie cierpie tych wszystkich plastikowo roznych stukow/pukow :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.10.2009, 20:47 

Ja mogę mówić tylko o TT, wnętrze z 2001 roku jest genialne jakościowo(no ok, bardzo dobre-na pewno da się lepiej ;]). Brak niedoróbek, złych spasowań itp. porządne materiały. Jedyne co boli to lekko rysujące się aluminium... ale to naturalny stan rzeczy. Jaki jest Boxster, don't know, nigdy nie siedziałem w żadnym.
Baaa... nie siedziałem jeszcze w żadnym Porsche :C

Tytuł:
PostNapisane: 21.10.2009, 22:00 

Zeby nam sie off topic nie zrobil, moje TT mimo, ze pewnego pochodzenia lubi sobie postukac.
Chcialbym myslec, ze w Porsche slychac tylko gang silnika :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.10.2009, 22:12 

Nr klubowicza: 164
Tak jak pisałem - po prostu nie stuka i nie trzeszczy. Każdy ktorego wiozlem po łódzkich drogach był zaskoczony jak łatwo wybiera nierówności. Były co prawda problemy jakościowe w starszych rocznikach ale nie pamiętam od kiedy to poprawili. A gang silnika słychać - oj słychać.
Nie wiem co mam jeszcze napisac. Chcesz sprawdzić to przyjedż w weekend do Łodzi :-). Nie jest to rocznik którego szukasz ale jakieś porównanie będziesz miał.

Właśnie zobaczyłem że kolega z Łodzi więc daleko nie masz

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 21.10.2009, 22:33 

Wnętrze TT osobiście uwarzam za genialne, jest fajnie skomponowane (widziałem czarne) i musze przyznać że troche bardziej mi się podoba niż w Boxsterze. Ale tylko to mi się bardziej podoba :)

Tytuł:
PostNapisane: 22.10.2009, 7:30 

hapy napisał(a):
Wnętrze TT osobiście uwarzam za genialne, jest fajnie skomponowane (widziałem czarne) i musze przyznać że troche bardziej mi się podoba niż w Boxsterze. Ale tylko to mi się bardziej podoba :)

Wnętrza w Boxsterach się różnią w zależności od wersji, w wersji S deskę mam obszytą skórą , chromy na gałce bięgów ,na wybieraku biegów klamkach i uchwytach drzwi i zegarach, i inną dużo fajniejszą kierownicę obszytą skórą niż w wersji podstawowej.

Tytuł:
PostNapisane: 22.10.2009, 7:33 

por1 napisał(a):
Romanesku napisał(a):
...kupiłbym hardtop Zeintec który teraz z malowaniem i przesyłką statkiem kosztuje 10 000 zł ale warto bo auto z takim dachem wyglada zjawiskowo.

Statkiem to kilka tygodni bedzie szło.
A ta cena to po doliczeniu juz vatu i cła ?
Bo trzeba pamietac ze przy zamawianiu czegos z usa doliczaja cło i podatek vat czyli przewaznie wychodzi ok 35% wiecej.
A najlepsze jest to ze vat i cło doliczane jest takze do kosztów przesyłki. Przynajmniej mnie tak naliczyli.
Ostanio zamówiłem sobie taka przesyłeczke i mnie agencja celna w PL niezle naliczyła :(
Podobno od tego roku przesyłki z USA sa bardzo czesto sprawdzane i mało co przechodzi bez oclenia i nałozenia vatu.

Cena bez vat i cła, zawsze mozna zamówić u dystrybutora w Europie np.Zeintec Germany c/o Flashtex GmbH
Wiesengrund 1
22967 Tremsbüttel
+49-162-4609 674

Contact Zeintec Germany c/o Flashtex GmbH

Jak ja zamawiam przesyłkę to proszę aby wpisali gift, i jescze cła nie zapłaciłem ani razu.

Tytuł:
PostNapisane: 22.10.2009, 9:12 

http://www.seriouswheels.com/pics-2000- ... 24x768.jpg
Ja wolę Porsche :>

Tytuł:
PostNapisane: 22.10.2009, 9:49 

Jasmin napisał(a):
Tak jak pisałem - po prostu nie stuka i nie trzeszczy. Każdy ktorego wiozlem po łódzkich drogach był zaskoczony jak łatwo wybiera nierówności. Były co prawda problemy jakościowe w starszych rocznikach ale nie pamiętam od kiedy to poprawili. A gang silnika słychać - oj słychać.
Nie wiem co mam jeszcze napisac. Chcesz sprawdzić to przyjedż w weekend do Łodzi :-). Nie jest to rocznik którego szukasz ale jakieś porównanie będziesz miał.

Właśnie zobaczyłem że kolega z Łodzi więc daleko nie masz

Swietny pomysl, dzieki, z przyjemnoscia skorzystam, w ten weekend nie dam rady ale moze nastepna sobota popoludniu ?
A jaki to rocznik ?

Tytuł:
PostNapisane: 22.10.2009, 9:52 

hapy napisał(a):

Design wnetrza TT jest swietny, wydaje mi sie, ze bardziej ponadczasowy niz w Boxsterze, a u Ciebie plastiki halasuja ?
No i dach rzecz jasna, w MX5 odzywal sie i miekki i hardtop w szczegolnosci na nierownosciach.

Tytuł:
PostNapisane: 22.10.2009, 11:41 

Widziałem wnętrze S i wnętrza Boxsterów w różnych kolorach. I mimo wszystko TT jest dla mnie ładniejsze, takie bardziej sportowe (te okrągłe wyloty powietrza , mniam :) ) Napewno (jak dla mnie) ladniejsze niż z tych pierwszych zwykłych Boxsterów :)

U mnie raczej wszystko jest ciche :), ale i tak omijam część miasta z gorszymi drogami i koleinami.

A co do skrzypienia, to w niektórych Boxsterach ktore ogladalem skrzypiało srtasznie :) to kwestia modelu, ilości użytkowania i dbania o niego. (właśnie imo największy problem jest ze znalezieniem porządnego zadbanego egzemplarza, z dość małym przebiegiem, w Polsce jest to prawie niemożliwe).

Tytuł:
PostNapisane: 22.10.2009, 13:15 
Klubowicz

nowa TT ma sliczne wnetrze i super jakosci materialy (zero plastikow, ladne spasowania). Estetycznie dla mnie ciekawsze nie tylko ob boxstera ale i wyzszych modele Porsche ... ale to kwestia gustu :roll:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 22.10.2009, 18:42 

http://infobot.pl/r/1tLF Wnętrze ascetycznej, rzadkiej odmiany Clubsport. 240KM(5,9s. 0-100)
http://infobot.pl/r/1tLH 3.2 z DSG 250km bez turbo(6,4 0-100 tyle ile 225 konna wersja(moja), bo 250konna jest cięższa prawie 200 kg).
A mi się jakoś Porsche bardziej podoba jednak, o ile nie trzeszczy itd. bo tych problemów w TT brak.(tzn. są zapewne w 99% egzemplarzy bo 99% egzemplarzy było skasowanych i odbudowywanych minimum 15 razy w ciągu każdego miesiąca, a właściciel i tak stwierdzi że wszystko cacuś, ale to osobny temat, myślę że dobrego Boxstera(mimo wszystko) o wiele łatwiej kupić niż TT, ona ma pecha co do właścicieli-kombinowanie, katowanie, nie szanowanie, no i TT potrafi kosztować, ale to jak każdy sporotwy samochód :CCC)

Tytuł:
PostNapisane: 22.10.2009, 19:46 

Duke napisał(a):
http://infobot.pl/r/1tLF Wnętrze ascetycznej, rzadkiej odmiany Clubsport. 240KM
http://infobot.pl/r/1tLH 3.2 z DSG 250km bez turbo.
A mi się jakoś Porsche bardziej podoba jednak, o ile nie trzeszczy itd. bo tych problemów w TT brak.(tzn. są zapewne w 99% egzemplarzy bo 99% egzemplarzy było skasowanych i odbudowywanych minimum 15 razy w ciągu każdego miesiąca, a właściciel i tak stwierdzi że wszystko cacuś, ale to osobny temat, myślę że dobrego Boxstera(mimo wszystko) o wiele łatwiej kupić niż TT, ona ma pecha co do właścicieli-kombinowanie, katowanie, nie szanowanie, no i TT potrafi kosztować, ale to jak każdy sporotwy samochód :CCC)

Widze, ze kolega niejednego TT dosiadal :)
Troche w tym mojej winy, ale proponuje porzucic TT i zwiazane z nim dyskusje na rzecz znaczcie ciekawszego samochodu jakim niewatpliwie jest Boxster.
Pytalem wczesniej o dach, halasuje ?

Tytuł:
PostNapisane: 23.10.2009, 7:36 

W moim Boxsterze dach jest dobrze wyciszony nawet przy 150-170 km/h jest w miarę. W porównaniu do BMW Z3 jest dużo ciszej.

Tytuł:
PostNapisane: 23.10.2009, 13:11 

Nr klubowicza: 164
Moj boxster to rocznik 2007 - szczegóły w dziale sprzedam :-)

Proponuję żebyś spróbował się przejechać parmoa boxsterami i potem jakiś kupić. Rozumiem że decyzję podjąłeś a na forum szukasz uzasadanienia dla swojej jedynie słusznej decyzji? :-)

Widziałem że 8.11 jest szkoła ASJP w Poznaniu - przyjedź może akurat będą jakieś boxstery to sobie z bliska zobaczysz. Ja jeszcze nie wiem czy pojadę. Mam sporo roboty.

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 24.10.2009, 1:26 

Nie będę tu cytował wielu wypowiedzi i na każde z osobna odpowiadał w stylu mało wiecie :wink:
Sam mam Boxstera S i powiem ( skwituję ) to jednym słowem - REWELACYJNY !!! :D
Choć zamierzam wymienić swoje :porc: na inne , to i tak uważam , że jest to jeden z najlepszych modeli Porsche biorąc pod uwagę wygląd/osiągi/cenę/prestiż - to ostatnie jak dla mnie najmniej ważne ale bardzo zauważalne i w śród gawiedzi poza GT jedyne czysto sportowe :P ( pamiętajmy , że większość ludzi nie rozróżnia modelu względem ceny i pozycji w rankingu pt. " to jest lepsze bo droższe " :wink:
Reasumując : nawet jak wymienię model :porc: to i tak jak dla mnie pozostanie ten model jednym z najbardziej udanym samochodem na rynku ( wygląd/osiągi/lekkość w prowadzeniu/niskie ceny eksploatacji/wiatr we włosach jak słusznie ktoś wcześniej zauważył , no i to zdziwienie niektórych , że da się tym też szybko pojechać a nawet nawiązać rywalizację z mocniejszymi modelami :P

Pzdr

P.s. na parkingach i z sąsiadami nie miałem żadnych problemów :D

Tytuł:
PostNapisane: 24.10.2009, 17:47 

Jasmin napisał(a):
Moj boxster to rocznik 2007 - szczegóły w dziale sprzedam :-)

Jurku a jednak :D

Powiem szczerze , że bardzo tanio chcesz oddać swoje cacko

Polecam to auto bo naprawdę warto :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]