Autor |
Wiadomość |
hapy
|
Napisane: 21.10.2009, 17:53 |
|
|
Ja póki co wole czesc rzeczy robic samemu i czytac manuala bo np. wymiana oleju nie jest jakas mega trudna czynnoscia, a mi policzyli 450 pln plus olej, plus fitr... jeszcez dojazd wychodzi powyzej 1000 pln
|
|
Góra |
|
maff
|
Napisane: 21.10.2009, 18:09 |
|
|
Jasmin w zasadzie wyczerpał temat użytkowania Boxstera na łódzkich drogach Nie jest źle.
Może nie mam od końca doświadczenia, bo sam jeszcze nie mam Porsche, ale wydaje mi się, że powinieneś być zadowolony z Boxstera. Na mnie zrobił mega wrażenie w słoneczny dzień na Włókniarzy (dzięki Jasmin ). Myślę, że trudno porównywać to auto do TT Jeśli jechałeś Porsche to wiesz o czym i o jakim uczuciu mówię
Pozdrawiam i witam z Łodzi
|
|
Góra |
|
Meping
|
Napisane: 21.10.2009, 20:18 |
|
|
Jesli chodzi o koszty, to fakt jest sie czego bac w wypadku powazniejszych napraw...
A tak z innej beczki, Jasmin pisal, ze w Boxsterze w porownaniu do TT, trzaski i stuki nie sa tak irytujace.
Jak wyglada kwestia jakosci plastikow i samego montazu deski rozdzielczej ?
Jakie wy macie odczucia, pytam, bo nie cierpie tych wszystkich plastikowo roznych stukow/pukow
|
|
Góra |
|
Duke
|
Napisane: 21.10.2009, 20:47 |
|
|
Ja mogę mówić tylko o TT, wnętrze z 2001 roku jest genialne jakościowo(no ok, bardzo dobre-na pewno da się lepiej ;]). Brak niedoróbek, złych spasowań itp. porządne materiały. Jedyne co boli to lekko rysujące się aluminium... ale to naturalny stan rzeczy. Jaki jest Boxster, don't know, nigdy nie siedziałem w żadnym.
Baaa... nie siedziałem jeszcze w żadnym Porsche :C
|
|
Góra |
|
Meping
|
Napisane: 21.10.2009, 22:00 |
|
|
Zeby nam sie off topic nie zrobil, moje TT mimo, ze pewnego pochodzenia lubi sobie postukac.
Chcialbym myslec, ze w Porsche slychac tylko gang silnika
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 21.10.2009, 22:12 |
|
Nr klubowicza: 164
|
Tak jak pisałem - po prostu nie stuka i nie trzeszczy. Każdy ktorego wiozlem po łódzkich drogach był zaskoczony jak łatwo wybiera nierówności. Były co prawda problemy jakościowe w starszych rocznikach ale nie pamiętam od kiedy to poprawili. A gang silnika słychać - oj słychać.
Nie wiem co mam jeszcze napisac. Chcesz sprawdzić to przyjedż w weekend do Łodzi . Nie jest to rocznik którego szukasz ale jakieś porównanie będziesz miał.
Właśnie zobaczyłem że kolega z Łodzi więc daleko nie masz
Góra |
|
hapy
|
Napisane: 21.10.2009, 22:33 |
|
|
Wnętrze TT osobiście uwarzam za genialne, jest fajnie skomponowane (widziałem czarne) i musze przyznać że troche bardziej mi się podoba niż w Boxsterze. Ale tylko to mi się bardziej podoba
|
|
Góra |
|
Romanesku
|
Napisane: 22.10.2009, 7:30 |
|
|
hapy napisał(a): Wnętrze TT osobiście uwarzam za genialne, jest fajnie skomponowane (widziałem czarne) i musze przyznać że troche bardziej mi się podoba niż w Boxsterze. Ale tylko to mi się bardziej podoba
Wnętrza w Boxsterach się różnią w zależności od wersji, w wersji S deskę mam obszytą skórą , chromy na gałce bięgów ,na wybieraku biegów klamkach i uchwytach drzwi i zegarach, i inną dużo fajniejszą kierownicę obszytą skórą niż w wersji podstawowej.
|
|
Góra |
|
Romanesku
|
Napisane: 22.10.2009, 7:33 |
|
|
por1 napisał(a): Romanesku napisał(a): ...kupiłbym hardtop Zeintec który teraz z malowaniem i przesyłką statkiem kosztuje 10 000 zł ale warto bo auto z takim dachem wyglada zjawiskowo. Statkiem to kilka tygodni bedzie szło. A ta cena to po doliczeniu juz vatu i cła ? Bo trzeba pamietac ze przy zamawianiu czegos z usa doliczaja cło i podatek vat czyli przewaznie wychodzi ok 35% wiecej. A najlepsze jest to ze vat i cło doliczane jest takze do kosztów przesyłki. Przynajmniej mnie tak naliczyli. Ostanio zamówiłem sobie taka przesyłeczke i mnie agencja celna w PL niezle naliczyła Podobno od tego roku przesyłki z USA sa bardzo czesto sprawdzane i mało co przechodzi bez oclenia i nałozenia vatu.
Cena bez vat i cła, zawsze mozna zamówić u dystrybutora w Europie np.Zeintec Germany c/o Flashtex GmbH
Wiesengrund 1
22967 Tremsbüttel
+49-162-4609 674
Contact Zeintec Germany c/o Flashtex GmbH
Jak ja zamawiam przesyłkę to proszę aby wpisali gift, i jescze cła nie zapłaciłem ani razu.
|
|
Góra |
|
Duke
|
Napisane: 22.10.2009, 9:12 |
|
|
|
Góra |
|
Meping
|
Napisane: 22.10.2009, 9:49 |
|
|
Jasmin napisał(a): Tak jak pisałem - po prostu nie stuka i nie trzeszczy. Każdy ktorego wiozlem po łódzkich drogach był zaskoczony jak łatwo wybiera nierówności. Były co prawda problemy jakościowe w starszych rocznikach ale nie pamiętam od kiedy to poprawili. A gang silnika słychać - oj słychać. Nie wiem co mam jeszcze napisac. Chcesz sprawdzić to przyjedż w weekend do Łodzi . Nie jest to rocznik którego szukasz ale jakieś porównanie będziesz miał. Właśnie zobaczyłem że kolega z Łodzi więc daleko nie masz
Swietny pomysl, dzieki, z przyjemnoscia skorzystam, w ten weekend nie dam rady ale moze nastepna sobota popoludniu ?
A jaki to rocznik ?
|
|
Góra |
|
Meping
|
Napisane: 22.10.2009, 9:52 |
|
|
hapy napisał(a): Wnętrze TT osobiście uwarzam za genialne, jest fajnie skomponowane (widziałem czarne) i musze przyznać że troche bardziej mi się podoba niż w Boxsterze. Ale tylko to mi się bardziej podoba
Design wnetrza TT jest swietny, wydaje mi sie, ze bardziej ponadczasowy niz w Boxsterze, a u Ciebie plastiki halasuja ?
No i dach rzecz jasna, w MX5 odzywal sie i miekki i hardtop w szczegolnosci na nierownosciach.
|
|
Góra |
|
hapy
|
Napisane: 22.10.2009, 11:41 |
|
|
Widziałem wnętrze S i wnętrza Boxsterów w różnych kolorach. I mimo wszystko TT jest dla mnie ładniejsze, takie bardziej sportowe (te okrągłe wyloty powietrza , mniam ) Napewno (jak dla mnie) ladniejsze niż z tych pierwszych zwykłych Boxsterów
U mnie raczej wszystko jest ciche , ale i tak omijam część miasta z gorszymi drogami i koleinami.
A co do skrzypienia, to w niektórych Boxsterach ktore ogladalem skrzypiało srtasznie to kwestia modelu, ilości użytkowania i dbania o niego. (właśnie imo największy problem jest ze znalezieniem porządnego zadbanego egzemplarza, z dość małym przebiegiem, w Polsce jest to prawie niemożliwe).
|
|
Góra |
|
yoshi
|
Napisane: 22.10.2009, 13:15 |
|
|
nowa TT ma sliczne wnetrze i super jakosci materialy (zero plastikow, ladne spasowania). Estetycznie dla mnie ciekawsze nie tylko ob boxstera ale i wyzszych modele Porsche ... ale to kwestia gustu
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
Duke
|
Napisane: 22.10.2009, 18:42 |
|
|
http://infobot.pl/r/1tLF Wnętrze ascetycznej, rzadkiej odmiany Clubsport. 240KM(5,9s. 0-100)
http://infobot.pl/r/1tLH 3.2 z DSG 250km bez turbo(6,4 0-100 tyle ile 225 konna wersja(moja), bo 250konna jest cięższa prawie 200 kg).
A mi się jakoś Porsche bardziej podoba jednak, o ile nie trzeszczy itd. bo tych problemów w TT brak.(tzn. są zapewne w 99% egzemplarzy bo 99% egzemplarzy było skasowanych i odbudowywanych minimum 15 razy w ciągu każdego miesiąca, a właściciel i tak stwierdzi że wszystko cacuś, ale to osobny temat, myślę że dobrego Boxstera(mimo wszystko) o wiele łatwiej kupić niż TT, ona ma pecha co do właścicieli-kombinowanie, katowanie, nie szanowanie, no i TT potrafi kosztować, ale to jak każdy sporotwy samochód :CCC)
|
|
Góra |
|
Meping
|
Napisane: 22.10.2009, 19:46 |
|
|
Duke napisał(a): http://infobot.pl/r/1tLF Wnętrze ascetycznej, rzadkiej odmiany Clubsport. 240KM http://infobot.pl/r/1tLH 3.2 z DSG 250km bez turbo. A mi się jakoś Porsche bardziej podoba jednak, o ile nie trzeszczy itd. bo tych problemów w TT brak.(tzn. są zapewne w 99% egzemplarzy bo 99% egzemplarzy było skasowanych i odbudowywanych minimum 15 razy w ciągu każdego miesiąca, a właściciel i tak stwierdzi że wszystko cacuś, ale to osobny temat, myślę że dobrego Boxstera(mimo wszystko) o wiele łatwiej kupić niż TT, ona ma pecha co do właścicieli-kombinowanie, katowanie, nie szanowanie, no i TT potrafi kosztować, ale to jak każdy sporotwy samochód :CCC)
Widze, ze kolega niejednego TT dosiadal
Troche w tym mojej winy, ale proponuje porzucic TT i zwiazane z nim dyskusje na rzecz znaczcie ciekawszego samochodu jakim niewatpliwie jest Boxster.
Pytalem wczesniej o dach, halasuje ?
|
|
Góra |
|
Romanesku
|
Napisane: 23.10.2009, 7:36 |
|
|
W moim Boxsterze dach jest dobrze wyciszony nawet przy 150-170 km/h jest w miarę. W porównaniu do BMW Z3 jest dużo ciszej.
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 23.10.2009, 13:11 |
|
Nr klubowicza: 164
|
Moj boxster to rocznik 2007 - szczegóły w dziale sprzedam
Proponuję żebyś spróbował się przejechać parmoa boxsterami i potem jakiś kupić. Rozumiem że decyzję podjąłeś a na forum szukasz uzasadanienia dla swojej jedynie słusznej decyzji?
Widziałem że 8.11 jest szkoła ASJP w Poznaniu - przyjedź może akurat będą jakieś boxstery to sobie z bliska zobaczysz. Ja jeszcze nie wiem czy pojadę. Mam sporo roboty.
Góra |
|
newada
|
Napisane: 24.10.2009, 1:26 |
|
|
Nie będę tu cytował wielu wypowiedzi i na każde z osobna odpowiadał w stylu mało wiecie
Sam mam Boxstera S i powiem ( skwituję ) to jednym słowem - REWELACYJNY !!!
Choć zamierzam wymienić swoje na inne , to i tak uważam , że jest to jeden z najlepszych modeli Porsche biorąc pod uwagę wygląd/osiągi/cenę/prestiż - to ostatnie jak dla mnie najmniej ważne ale bardzo zauważalne i w śród gawiedzi poza GT jedyne czysto sportowe ( pamiętajmy , że większość ludzi nie rozróżnia modelu względem ceny i pozycji w rankingu pt. " to jest lepsze bo droższe "
Reasumując : nawet jak wymienię model to i tak jak dla mnie pozostanie ten model jednym z najbardziej udanym samochodem na rynku ( wygląd/osiągi/lekkość w prowadzeniu/niskie ceny eksploatacji/wiatr we włosach jak słusznie ktoś wcześniej zauważył , no i to zdziwienie niektórych , że da się tym też szybko pojechać a nawet nawiązać rywalizację z mocniejszymi modelami
Pzdr
P.s. na parkingach i z sąsiadami nie miałem żadnych problemów
|
|
Góra |
|
newada
|
Napisane: 24.10.2009, 17:47 |
|
|
Jasmin napisał(a): Moj boxster to rocznik 2007 - szczegóły w dziale sprzedam