Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Username Password Log me on automatically each visit Register

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: 22.10.2024, 18:02 

Moja dobra znajoma od przedszkola na wieść ile posiadam samochodów przemyślała i postawiła ten fakt w zupełnie innym świetle, pozytywnym świetle . Powiedziała : takich ludzi którzy posiadają tyle samochodów ile ty powinni nagradzać czym wzbudziła zdziwienie moje i pozostałych na spotkaniu. ARGUMENT : skoro masz tyle samochodów a tylko Ty z nich korzystasz to jesteś osobą bardzo ekologiczną bo jeździsz tylko jednym , a pozostałe stoją. Gdyby trafiły do rąk entuzjastów którzy mogą pozwolić sobie tylko na jeden to by jeździł cały czas. A tak to o tyle mniej ich jeździ :) No trudno się tu nie zgodzić

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 23.10.2024, 22:41 

coś w tym jest :) ...
Ja mam tylko jedna 911 i w każdej wolnej chwili staram się nim jeździć... (jest to 3 auto w domu) ... Miał bym więcej - "jeżdżenie" rozłożyło by się na kolejne :D

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 31.10.2024, 10:58 

Inna sprawa, że swoim autem "trzecim" jeżdżę dużo bez sensu (większość z ostatnich 4kkm), dla funu, więc gdybym go nie miał - na pewno bym w tym czasie robił co innego i na pewno nie jeździł ;).

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 31.10.2024, 18:51 

Jakoś mi to się wydaje nie do końca przemyślana koncepcja. Mając kilka samochodów w każdym wymieniam olej co roku. Stary olej trzeba zutylizować, nowy wyprodukować. Co 4-5 lat wymieniam opony, choć mają jeszcze 3/4 bieżnika. Podobnie filtry, inne płyny. Samochody od czasu do czasu myję nawet gdy nie jeżdżą (kurzą się).

Zamawiając te samochody u producenta nie sprawiłem że ktoś inny ich nie kupił - po prostu zwiększyłem popyt o te kilka sztuk. Tak więc ten ślad ekologiczny jest większy niż gdybym miał ich mniej.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 31.10.2024, 20:47 

Temat z d....i bez sensu.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 23.11.2024, 12:28 

Przepraszam ;)

Profile  
Reply with quote  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]