Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 11.02.2025, 13:23 

Cześć,
jestem już bardzo blisko zakupu 718 jako trzecie auto w roli funcara/letniego daily.
Ostatnio jeździłem 718 Caymanem i byłem zachwycony odczuciami z jazdy. Po rozmowach z żoną i wątków na forum idę w kierunku Boxster T - dach się zdejmie i będzie piękniej widać świat. Auto będzie oczywiście garażowane i użytkowane poza sezonem zimowym.

Mam wątpliwości co do dwóch rzeczy:
- czy głośność przy prędkościach przelotowych powiedzmy 120-130 będzie akceptowalna? Wiadomo że miękki dach jest głośniejszy, w dodatku o ile dobrze doczytałem wersja T ma sportowy wydech i odchudzone wyciszenie. Jak to wygląda ze strony właścicieli takich wozów?
- kolor - myślę o białym ale czerwony kradnie mi serce - czy w perspektywie dłuższego posiadania samochodu nie będzie problemu - wiadomo że czerwony lubi się łuszczyć (co prawda to nie FIAT ale lepiej spytać). No i czy się nie nudzi? :)

Pozdrawiam

PostNapisane: 11.02.2025, 21:43 

Nie wiem czym jeździsz teraz, ale przy tych prędkościach nie powinno być problemu. Wydech nie ma w wersji T regulacji głośności z kabiny?

Bierz czerwony - nie znudzi się :)

PostNapisane: 12.02.2025, 16:39 

Nie mam T więc jeśli chodzi o głośność to mogę powiedzieć na temat wersji standardowej: nawet przy 150km/h jest OK, można swobodnie słuchać muzyki z radia. Skrzynia PDK jest wtedy na 7 biegu, w manualu będzie głośniej.
Mój kolor to żółty, każdy żywy będzie super. Kupuj bo 718 Boxster to fajne auto na co dzień, w zimie też 😀

PostNapisane: 13.02.2025, 20:26 

Hej! hałasu nie ma sie co bac. Do 120/130km/h na ekspresowce da sie jechac na otwarto calkiem znosnie. Przy zamknietym dachu spokojnie do 200 km/h bez jakiegos dyskomfortu. To nie jest spyder gdzie nie ma wygluszenia dachu.

Jesli chodzi o kolor to ja mam guards red i polecam, kumpel w 9 letniej 911 tez i nic sie z kolorem zlego nie dzieje.

Osobiscie to polecam wlasnie T lub oczywiscie 4.0 gts . Mozliwie duze kola i obnizone zawieszenie. Komfort i tak jest duzo wyzszy niz w poprzedniku serii 981.

PostNapisane: 13.02.2025, 21:54 

OK, dokonało się i procesuję czerwonego Boxstera T.

Pozostaję dopytać kto może pomóc w dołożeniu kamery cofania - brak na wyposażeniu a to jednak musthave - macie kogoś sprawdzonego ze wskazaniem na południowo wschodnią Polskę? Ew do Wawy czy KTW mogę podjechać.

PostNapisane: 14.02.2025, 8:24 

Dobry wybór . Masz jakieś foto tego boxstera ? Co do kamery to widoczność do tyłu jest naprawdę bardzo słaba , więc pewnie się przyda .

PostNapisane: 15.02.2025, 3:14 

@Gucio
Z tematem kamery niestety nie pomogę ale jak dopniesz zakup to koniecznie się pochwal; ja też south-east w 718 bez dachu :)

PostNapisane: 7.03.2025, 10:36 

Jantheplum napisał(a):
Hej! hałasu nie ma sie co bac. Do 120/130km/h na ekspresowce da sie jechac na otwarto calkiem znosnie. Przy zamknietym dachu spokojnie do 200 km/h bez jakiegos dyskomfortu. To nie jest spyder gdzie nie ma wygluszenia dachu.

Jesli chodzi o kolor to ja mam guards red i polecam, kumpel w 9 letniej 911 tez i nic sie z kolorem zlego nie dzieje.

Osobiscie to polecam wlasnie T lub oczywiscie 4.0 gts . Mozliwie duze kola i obnizone zawieszenie. Komfort i tak jest duzo wyzszy niz w poprzedniku serii 981.

Byłem odebrać furę... wszystko ładnie pięknie, prawie cudownie... prawie bo w trakcie kilkugodzinnego autostradowego powrotu do domu hałas spowodował ból głowy. Buczenie w okolicach 130-140 kmh na dłuższą metą było mocno irytujące.

Już myślałem że trzeba będzie wyciszać pokrywę silnika - tą część gdzie składa się dach. Ale znalazłem szybszą, prostszą i tańszą opcję: za instrukcją wyłączyłem ten wynalazek przez wyjęcie bezpiecznika
https://www.718forum.com/threads/viffer ... ost-148474

Teraz da się jeździć :D

O tym że prowadzi się jak marzenie nie muszę chyba pisać... i ta jazda bez dachu w słoneczny dzień :D :D :D

PostNapisane: 7.03.2025, 11:57 

Gratulacje super zabawki! :)
Wrzucisz foto auta, jaki kolor ?

PostNapisane: 7.03.2025, 17:09 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 468
Jak rozumie to używany samochód?
Zadzwoń do Auto Dusza (Mikołów), powinni ogarnąć tylną kamerę.

pozdrawiam
Adam

===================
944/993/986/996T/970

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

PostNapisane: wczoraj, 16:57 

Kamera właśnie u mnie się montuje, części kupiłem w internecie a elektronik teraz wgrywa i podłącza do instalacji.

Dodatkowo multifunkcyjną kierownicę z ogrzewaniem dokładam. Ciekawe czy mój elektronik da radę to uruchomić?

PostNapisane: wczoraj, 21:17 

Ta historia pokazuje jak bardzo wszystko jest subiektywne. Dzisiaj zrobiłem swoim Boxsterem w najbardziej hardkorowej odmianie Spyder RS 250km bez dachu z otwartym wydechem i nic w ogóle nie było mi za głośno :D . Jedyny mały negatywny skutek uboczny to trochę czuję się jak po dyskotece - lekko gorzej uszy mi działają :mrgreen:
Dachu do końca sezonu nie zakładam w ogóle :wink:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]