Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21.06.2026, 12:46 

Hejka, witam po dłuższej przerwie. Nie znalazłem niczego sensownego w tym temacie, więc zakładam nowy wątek.
Interesuje mnie wiedza na temat stron, aplikacji, czy innych miejsc, gdzie znajdę info na temat dostępności/możliwości tankowania benzyny 98+, na konkretnych stacjach we Włoszech. Ogólnie przy autostradach nie ma większego problemu z tym paliwkiem, ale jak się wjedzie w interior, to zaczynają się prawdziwe schody. Dolomity, Liguria, Toskania - tylko naprawdę duże miasta i to też nie wszędzie, często jest dystrybutor, a paliwa niet. Ktoś pomyśli - NIEMOŻLIWE, w kraju produkującym najwięcej supercarów, a jednak to prawda.
Może ktoś z Was ma już „przetarte szlaki” ? Nie interesują mnie pomysły i złote myśli „wujków dobra rada”, którzy w życiu nie byli w podobnej sytuacji, tylko sprawdzone empirycznie informacje.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i tipy.

PostNapisane: 22.06.2026, 14:09 

Fakt z 98 jest słabo a nawet bardzo słabo. Ja sprawdzam na street view czy jest czerwony pistolet przy dystrybutorze - przeważnie oznacza to "100"oktanów. Piszę w cudzysłowie bo ta setka to taka umowna raczej słaba 98.
Generalnie szukaj stacji Q8 lub Shell - nie zawsze duża oznacza pełen wybór. W Dolomitach tankowałem 100 na malutkiej stacji Q8 w Val di Fassa a na dużo większej w centrum Bolzano tylko 95. Na autostradzie też jedna ma druga nie - z Turynu do Monaco nigdzie nie było, jeździłem po wioskach i szukałem.

PostNapisane: 25.06.2026, 8:26 

Generalnie słabo dostępna nawet tam gdzie teoretycznie oferują. Prawie zawsze kupisz 100 oktan przy autostradzie na stacjach TAMOIL. Również w drodze do Monaco :wink:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]