Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28.06.2026, 16:56 

Witam,
Przymierzam się do zakupu Porsche 944 w granicach do 50k.
Interesuje mnie tylko:
polift
manual,
targa,
europa,
bezwypadkowy.
Mam już coś "na oku" ale jeszcze się rozglądam. Rozważę też nie idalny z lepszym motorem niż podstawowy 163KM.
Może ktoś ma coś fajnego 🙂, jak mi się spodoba odezwę się.

Pozdrawiam.

PostNapisane: 28.06.2026, 23:30 

Nr klubowicza: 467
ktoś fajne 944 Turbo na FB wystawił z pełną historia , ale jakieś 95k pln..pomyśl... :lol:

IG: barrys.garage.classic

PostNapisane: wczoraj, 10:24 

Hej,

Rozważałem taką opcję. W ogóle temat wziął się stąd, że chciałem kupić 911, ale nie chcę płacić za nią więcej niż 100 tys. Nie dlatego, że jestem sknerą, tylko po prostu taka jest moja fanaberia i pasja. :)

Poniżej 100 tys. naprawdę ciężko znaleźć sensowną 911, więc obciąłem budżet o połowę i zacząłem rozglądać się za 944, które też bardzo mi się podoba.

Z jednej strony rozsądek podpowiada: 944 Turbo – nie, bo za niewiele więcej można mieć 911. Z drugiej strony za mniej niż 100 tys. trudno kupić naprawdę dobrą 911. Ja celuję w rocznik '98 z manualną skrzynią (mam Boxstera 986 z tego samego roku, więc byłaby z tego fajna parka).

Myślę, że 911 jeszcze kiedyś do mnie przyjedzie, ale na taką fanaberię muszę odłożyć osobny budżet. Póki co bardziej skłaniam się ku 944, chociaż ostatecznie jeszcze nie wiem, co z tego wyjdzie. 😉

Jestem na etapie przemyśleń, analiz i badania rynku.. ;)

Pozdrawiam.
A.S.

PostNapisane: wczoraj, 23:00 

Zbadaj koszta serwisu najpierw, z takim podejściem odradzam 944, chyba że do zajechania.
Jak kupisz ładny, to go zgruzujesz oszczędzaniem, jak kupisz typowy z rynku, to wiele nie pojeździsz bez kilkudziesięciu tys. inwestycji, chyba że po prostu ma się toczyć.

PostNapisane: dzisiaj, 0:13 

Hej, thx za info. Obecnie mam 986 - jeżdzę 5 lat (wiem inne auto ;)) i dopiero mam wydatekok 8k. Trafiłem fajny egz. ale też najsłabszy silnik przez co jest taki. Co do 944, ja jeżdzę tylko ogólnie ok 500 może 800km na rok (treningi czasem dla odmóżdżenia - pracuje naukowo) więc może się toczyć - i tak planuje za jakiś czas zaiwestować w takie auto ok 30-40k jak będzie trzeba ale nie od razu (nie jestem milinerem ;) inaczej bym miał każdego prosiaczka w garażu :))

PostNapisane: dzisiaj, 0:18 

Nawet myślałem żeby przytulić tego czewonego z otomoto co teraz stoi za 26k (pewnie do negocjacji) i go ogarnąć powoli - gdyby to była Europa w takim stanie i chociaś S to już bym go sprawdzał.. þóki co mam na tapecie do analizy Turbinkę zobaczę co z tego wyjdzie..

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]